Şimdi Ara

Sizi yorgun düşüren 5 şey !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yorgunluk, iş hayatımızdan sosyal ilişkilerimize kadar bizi olumsuz etkiliyor. Peki toplumda çok sık rastlanan yorgunluğun nedeni nedir?




     Sizi yorgun düşüren 5 şey !
    SUSUZLUK: Normal bir susuzluk (ki bu kilonuzun yüzde 3 ünün kaybına yol açabilir) beyninizi tembel yaradılışlı ve ağır hissetmenize; ayrıca konsantrasyon eksikliğine yol açar. Bir dahaki sefer kendinizi halsiz ve tembel hissettiğinizde sadece yemek yemeye ihtiyacınız olduğunu düşünmeyin. Bir veya iki bardak su içmeyi deneyin.







     Sizi yorgun düşüren 5 şey !
    CEP TELEFONLARI: Yatağa yatmadan cep telefonlarınızı kapattığınızdan emin olun. Sadece cep telefonları değil, mavi ışık saçan tüm elektronik cihazlar uyku hormonu olan melatonini bastırır. Ulusal Uyku Vakfı tarafından 2011 yılında yapılan bir ankete göre; 19- 29 yaşları arasındaki gençlerin yüzde 20'sinin arama, mesaj ve ya e-mail alımından dolayı haftanın birkaç gecesi uykularından uyanıyor. Uyumadan önce telefonunuzu kapatın.









     Sizi yorgun düşüren 5 şey !
    FAZLA EGZERSİZ: Egzersiz yaptığınız zaman vücudunuz stres hormonu kortizolun etkisinden uzaklaşır ve terleme sürecini uzatır. Mesela normal bir oranda 30 dakikadan fazla koşmak, kortizol üretiminin hızını artırır. Aralıklarla yapılan egzersiz sağlam bir egzersizle birleştirilebilir. Böylelikle kortizol hormonunu kontrol altında tutarsınız.




     Sizi yorgun düşüren 5 şey !
    DEMİR EKSİKLİĞİ: Mineraller vücudunuzdaki oksijeni taşır ve hücrelerinizi temizler. Eğer günde 18 mg demir almıyorsanız vücudunuz normal çalışmıyor ve savaşıyor demektir. Kendinizi bitkin ve harap hissedebilirsiniz. Düşük demir seviyeniz kansızlığa yol açabilir. Eğer bitkin hissediyorsanız doktorunuzdan basit bir kan testi isteyin, belki tamamlayıcı demir ilacı almanız gerekebilir.







     Sizi yorgun düşüren 5 şey !
    İLAÇ: Birçok ilacın enerji düşürücü yan etkisi vardır. Bunların başında antidepresanlar, bazı alerji ilaçları, migren ve tansiyon ilaçları gelir. Yeni bir ilaca başlamadan önce normalden daha fazla uyuşuk olmamak için doktorunuzla alternatifler hakkında görüşün. Eğer alternatifiniz yoksa ilacınızı yatmadan önce için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amorcalient -- 21 Mayıs 2014; 10:10:32 >







  • Güzel konu çok az su içiyorum, beslenmeme dikkat etmiyorum ve sporu çok fazla ve düzensin yapıyorum Önceden böyle değildim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukaridaki nedenlerden dolayi midir bilemeyecegim ama benim en cok ayaklarim yorgun hissediyorum. Gun boyu da ayakta degilim kampus biraz egimli ama 15 dk yuruduysem birkac saat oturuyorum sabah kalkinca bi agirlik hissediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok asılmakta malesef yorgunluk ve dikkat dağınıklığı yaratmakta.
  • yoruyor çok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken yoruldum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçin bunları çalışmanın kendisi yoruyor zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DT Swiss

    Güzel konu çok az su içiyorum, beslenmeme dikkat etmiyorum ve sporu çok fazla ve düzensin yapıyorum Önceden böyle değildim

    Ozaman akşamları bayağı yorgun düşüyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.