Şimdi Ara

Sizde kitap okurken böyle şeyler düşünüyormusunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • okudugum kitabın konusu kadın ölen kocasının arkasindan mektuplar yazıyor hayatında neler olduğunu filan anlatıyor işte biyografi gibi bir kitap kitabın başında tâbi nasıl tanıştıklarını adamın ölüm şeklini filan anlatıyor ben de kendimi bu kadının yerine koyup üzülüyorum ağlıyorum filan kitabı okurken, düşünüyorum benim başıma gelseydi ben neler yapardım işte kadın şunu yapmışsa ben böyle yapmam diyip yeni senaryo kuruyorum kafamda filan bunları yazarkende çok utanıyorum şuan akdjdhuejsje ayrıca kitapta yaşanılan her şey gerçek karakterler zamanında turkiyede yaşamış kişiler tabi kadında erkekte şu an ölü ama ben onların düşündüklerimi hissettiklerini düşünüyorum(evet spritüel şeylere inanıyorum) o yüzden kitabı okurken böyle seyler düşünmemeye çalışıyorum ama elimde değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pomme -- 30 Ekim 2021; 23:46:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • düşünüyorum

  • Okurken düşünüyorum ama kitap yaşam kalitemi irrite edici hale getirirse kitabı yarım bıraktığım oluyor. Tabii bu ender bir durum.

  • mantıklı aslında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek ben dusunuyorum zannetmistim cunku daha once kitap okurken hic boyle seyler dusunmemistim kadin ve adamin hikayesi beni etkiledi sanirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pomme -- 30 Ekim 2021; 23:47:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pomme P kullanıcısına yanıt

    Genelde felsefe ağırlıklı ya da felsefi temele oturmuş ağır kitapları okursanız ruhen sarsabilir. Onun için kitap okuyorsanız belli aralıklarla mizahi ve hicvi edebi romanlar önerebilirim. Bizde mizah edebiyatının en güzel isimlerinden biri Orhan Kemal. Hem mizahidir hem de toplumsal konulara değinir. Sonra tanzimat romanları da birebirdir. Servetifünun ağır bir edebiyat, ben okurken içim kararmıştı. Türk edebiyatı için durum böyle.


    Batı edebiyatı içinse Jack London, Hemingway gibi isimleri önerebilirim ama bana göre hem ütopya eseri olan hem de güldüren George Burgess'in Otomatik Portakal eseri idi. Jack London'ın Ademden Önce romanı da beni güldürmüştü aslında. Bunlar dışında Japon kültürüne ve dinginliğine-realizmine meraklıysanız Kazuo Ishiguro'yu tavsiye ederim.

  • Hocam ben genelde tarih kitapları okurum. Kitabı okurken o dönemde yaşıyormuşum gibi hissediyorum, hayal kuruyorum. Yani tek size özel bir şey değil. Kitapdan kitaba değişie ama genelde insanın okuduğu kitap, insanı etkiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oluyor siz gibi üzülüyorum bazen bazı anıları canlandırıyor müzik eşliğinde okuyorum o kısımları.
    Bende olan diğer bir etken felsefik kitaplarda aşırı baş ağrısı çekiyorum. Malesef aşırı düşünme ve devamlı bir sorgulama sorununa(bence herkeste var) sahip biriyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende de oluyor özellikle Marquez'in kitaplarını ya da Jack London'ı okurken.

  • öncelikle esnemekten kurtulsam okumaya devam edebilirim. ayrıca her kelime başka olay anı kişi durumlar getiriyor aklıma kitabı takip edemiyorum. son okumaya çalıştığım kitapları hep yarım bıraktım. halbuki 20 yıl önce o kadar çok okuyordum ki. şimdi sadece güncel haberler yeni bilimsel olayları okuyabiliyorum.

  • Sürükleyici kitaplar da evet düşünüyorum. Her kitapta değil.

  • Evet oluyor ama edebi romanlar genelde kurgu oluyorlar zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.