Şimdi Ara

SİZCE NE YAPMALIYIM? GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba annemin kullanmış olduğu, Arcelik leydi 3486 model bulaşık makinasında şöyle arızalar oluştu,
    program belirli bir yerde takılıyor, önceden elle ilerletildiğinde devam edip programı tamamlıyordu fakat şu anda bu yontemde işe yaramıyor. 2. olarak tuş takımı bozuk çok zor çalışıyor, 50 derecede basılı olduğu için
    şimdilik sorun yok, açma kapama tuşu çalışıyor. Arçeliği arıza için ardım Suadiye servisini yönlendirdiler,
    servis geldi şöyle bir tuşları test etti, açma kapama ile baya uğraştı, su aldırdı boşaltırdı ve arızanın beyinden kaynaklandığını tuş takımı ile birlikte değişmesi gerektiğini söyledi. Atelyeye alıp bakacağız ne var ne yok başka problemlerde var mı? dediler. Yaklaşık servis ücretinin +/- 150 tl olduğunu belirttiler.
    Ama servis elemanı artık bu makinenin çok eski olduğu için başka bir şeyden de arıza yapma olasılığının yüksek olduğunu soyledi. Ben de 15 seneden daha eski bir makine için 150 tl vermenin kumar olduğunu söyledim kendilerinden düşünmek için biraz zaman istedim 15 tl servis ücretini verip servisi yolladım.
    Daha sonra arcelik merkezden aradılar sorun giderildi mi? servisten memnunmusunuz vs.
    bir kaç gün sonra da servisin kendisi aradı kararınız nedir? yaptırmak istiyormusunuz diye sordu, bende 150 tl nin çok fazla olduğunu belki makineyi değiştireceğimi söyleyince belki daha ucuza tamiratınız yapılabilir,
    100 tl civarı yaptırmayı dusunurmusunuz dediler !!! birden fiyat düştü. Şunu da belirteyim makine kozmetik olarak çok iyi durumda pas vs hiç bir sorunu yok kapak kilit vs çok iyi durumda nerdeyse yep yeni.
    Şimdi gelelim kafamdaki seçeneklere;
    - Yetkili Arcelik servisle pazarlık yapıp makineyi yaptırmak, bu parayı vermeye değer mi?
    - başka bir beyaz eşya servisi ile görüşüp maliyet 50 tl civarı ise tamir ettirmek
    - Hiç bunlarla uğraşmadan forumda çok tavsiye edilen 650 tl civarında Profilo 3003 almak.
    (veya arcelik 6230)
    sizce ne yapmalıyım?
    artı bilgi olarak; Bulaşık hariç Annemdeki diğer tüm beyazlar BOSCH, Bendekilerin hepsi ise SIEMENS.
    Annemin çamaşır makinası bir kez kart değişti, elektrik kesintisi sonrasında (120 tl), başka hiç bir beyaz servis görmedi bu ikinci oldu.



  • servisler konusunda tecrubeli birisi yok mu?
  • Makineniz muhtemelen düğmede saat 25 kala veya çeyrek geçe konumlarında takılıyordur. Bu da ısıtma sorununa bağlı bir problemdir. Problem termostatta, kablo ağacında, tuş takımında olabilir. Beyinden olacağını düşünmüyorum düşük bir ihtimal. Bu makinenin yapacağı 2 sorun vardır; biri takılma diğeri de su almama arızasıdır. Bunun dışında sorun çıkardığını çok nadir duydum. Eğer makine iyi durumdaysa 100TL vermeye değer; ancak sorun devam ederse para iadesi garantisi isteyebilirsiniz. Servis yapmaya bu kadar niyetli olduğuna göre Bu makinenin tek kötü yönü fazla su harcamasıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.