Şimdi Ara

Sizce Memur ve Memur emeklileri ne kadar zam alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
5.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Temmuz zammı olarak ne kadar alacaklarını düşünüyor sunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kimse boşuna tatava yapmasın memurluk ballı kaymak. Daha önce bu forumda bunun kavgasını çok verdim 2 yıl özel sektörde asgari ücretin 100-200 tl fazlalarına süründüm; marttan beri akademideyim, daha işe başlayalı 4 ay olacak yüzde 40 zam gelecek ve maaş 14 bini bulacak.

    Bu rakamı özel sektörde kazanıyorum diyen yalanın dik alasını söylüyordur. 14-15 gibi rakamlar özelde beyaz yakalı departman müdürlerinin falan maaşıdır; ki bunlar da nereden baksan 35-40 yaşında 15 senelik çalışanlardır. Ben 27 yaşımda 4. Ayda bu paraya geldim.

    Enflasyon bu halde giderse yılbaşında 20 bine ulaşacak maaşlar. Tamam alım gücü rezilliğin dibi aslında bu rakamlar hiçbir şey etmiyor ama bu zamlar sayesinde ne araç kredim kaldı, ne ihtiyaç kredim. Kuşa döndü ödemeleri. Ev alma konumu hatırlayan olursa buyursun burdan yaksın. Türkiye’de düşük faizle tl borçlanıp mal almayan en hafif tabirle saftır.

    %35-36 zaten garantilendi 5 aylık enflasyonla. Eh, Haziran enflasyonu da sabit durmayacağına göre. 38-39'larda bekleniyor.


    Yukarıda arkadaş yazmış, Reyiz de geçen sefer yaptığı gibi "ben de müjde veriyorummmmm, %2,5 da ben ekliyoruuuuuum" diye büyük müjdeyi verirseeeeeeeeee;


    Gırkkkkk yapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrr, o da mhp'nin kırkın.... ha pardon memurun 40'ı işte :PPP

    İşine gelmeyince anca inek de hakaret et. yazının neresinde çelişki var? Özel sektör rezalettir diyorum bunuda sonuna kadar savunuyorum, devlet kadroları özelden bin kat iyidir diyorum hem çalışma şartları hem de maaş konusunda. Bu yazının neresinde çelişiyor? Susup kalmışsın anca hakaret etmişsin. Ayrıca akademisyenler de devlet kadrolarının özlük haklarına tabidir, sınav sonucu atamayla kadroya girerler ve göreve başlarlar, memuriyet diye genel olarak adlandırdım ayrıca akademisyenliği demiyorum en basit en düşük memurluk bile özel sektörden Daha iyidir… Bana daha 26 yaşını geçmemiş hatta bırakın onu 30 yaşına gelmemiş, maaşı (temmuz ayı itibariyle) 10 bin tl olan Türkiye’de bin tane özel sektör çalışanı gösterin, alnınızdan öpeyim. Diyeyim ki bu adam haklıymış özel sektör cok güzel paralar veriyormuş. Yok, bulamazsınız çünkü. Yeni mezun veya 30 yaş altı yüzde 90 özel sektör çalışanı -o da iş bulabilirse- maksimum 5 bin tlye çalışır. Daha asgari ücretlileri veya asgari ücret alıp 1000 tlsini elden geri veren veya asgarin altında alanlarıda saymadım (özel okul öğretmenleri)

    Özel sektörde çalışmak rezilliktir. Çok ufak, kaymak bir azınlıkta değilseniz kuş parasına it gibi çalıştırırlar. Bana bir daha özel sektör övmeyin daha fazla da kalp kırmayalım. Biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız da susun.

    Yazıda nerede çelişki olduğunu da açıklayın lütfen

    % 41 i görürseniz öpüp başınıza koyun görünen köy klavuz istemez . yapacakları işi anlamak için müneccim yada ekonomist olmaya gerek yok . daha aylar öncesinden % 40 ı zor göreceksiniz dedim bir tip en aşşağı % 45 50 demişti inek . senaryo yada tema basit , ya 3 , 4 refah payı ile % 40 a tamamlayacak ya %4,5 - 5 haziran ayı enflasyonu gösterip refah payından cimrilik yapıp %39 yada 40 ' a tamamlayacaklar bir de demagojik laflarla insanlarda iyi zam verdik algısı yaratacaklar , yırtmaya çalışacaklar .


    dediğim gibi % 41 den fazlasını beklemiyorum . resmen memurlarla alay edilir gibi şu şartlarda , hele şu aralar benzin de fırladı milletin senede bir gittiği uzak mesafelerdeki tatil beldelerine para da yetmeyecek . en basitinden söylüyorum şu arabayı yıkadığınız su en aşşağı 1 liradan 4 liraya çıkmış bir şişe ayçiçek yağı zeytinyağı 150 200 tl aldığın ekmek 5 lira olmuş haala neyin % 3 ü 4 dü aaylık enflasyon en aşşağı % 30 . yok kardeşim dediğim gibi kıssadan hisse kestirip atacaklar ve memur kesiminin çoğunu da kendilerine düşman edip oyları kaybedecekler ki zaten kaybedeceklerini bildikleri için fazla da zorlamıyorlar % 50 veririz gibisinden . bu iş bitti artık bence seçime kadar asgarilisi de memuruda idare edecek . hatta bu şartların da ağırı olursa asgarili aileler soğuktan ölecek evlerinde kış günü . hesap belli .


    ordan burdan memur maaşı şurdan buna çıkacak laflarına haberlerine kanmayın en aşşağı 600 70 tl cukkadan sallıyorlar . temmuzda % 40 verilirse memurun alacağı en fazla maaş 8800 tl hatta 8700 ü bile bulmaz . iyi para gibi görünebilir ama bu şartlarda değil kardeşlerim . bekarlara sultanlık fakat aile geçindirenler çok fazla yüke binecek ..


    tahminim % 40 veya % 42


    % 50 yada 45 gibi rakam imkansız . olursa bu hükümetten sürpriz olur fakat takke düştü kel göründü . şu şartlarda en aşşağı % 60 65 zam verilmeli insanların biraz belini doğrultabilmesi için . dikkat edin yaşayabilmesi için demedim .

    aldığın bir kilo peynir 100 150 tl süt olmuş 6 7 tl meyve suyu olmuş 15 tl meyve sebze desen patates 10 tl yaz meyvesi yiyim desen kayısı olmuş 25 tl şeftali o bu desen yani 25 30 tl ye kilosu satılmayan hiç bir şey kalmamış ..


    bu ekonomide % 40 lafı edilmesi alay gibi . insanlar aptal değil 9000 tl maaş alıyorum göklere çıktım felsefesi ile gezersen temmuzdan sonra elektriğe doğalgaza gelecek zamlarla iyi eğlenirsin sonra . gündüz elektriğin yakılmadığı gece sadece 2 odanın ekonomik lamba ile aydınlandığı bir evde şuanda 180 200 tl elektrik parası geliyor . bu mudur 6 aylık enflasyon


    öte tarafdan hala memurluk öyledir böyledir kıyak meslektir diye bilmeyip ahkam kesenler sadece beceremedikleri şeylerin meslek mensuplarına olanlara kinleri yüzünden abuk subuk laflar ediyorlar . ekonomiyle alakası yok .


    kardeşim seni tutan mı vardı olsaydın sende çalışsaydın girseydin mülakatına sınavına sende bir zahmet emek efor sarfederek yıllarını kitaplardan ayırmayarak , elalem kızıyla karısıyla manitasıyla gezerken onlar gibi gece gündüz kitap başından kalkmayarak dertleri sineye çekerek becerseyedin şu işi Memur olsaydın .... Seni tutan mı vardı ... kimse kusura bakmasın ama ne dertler sıkıntılar atlatıp bu günlere gelmişler var şu dünyada ..



    her kimse kim örnek vererek söylüyorum ki zamanında eşi çocuğu ile kol kola avm ler restorant lar cafelere gidip gününü gün ederken hayatını güle oynaya yaşarken , bazıları intahar ettirecek bokluklarla uğraşıp kurtulacak yol arıyordu ve allahın izniyle buldu ki şu günlerin rahatlığını o günlerin sıkıntılarına katlanıp sabırla atlatmaya borçlu . şu anki durumdan da bahsetmiyorum çünkü iş iyice abi torpile dayı hikayesinde dönmüş . ama inanın yıllar önce böyle değildi ..


    bilmediğini şey hakkında atıp tutmayın . memurluğa girseniz de ilk 3 4 hatta 5 senesi fantazi yaşar gibi geçer 6 . 7. yıllara girdiğinizde sorumluluk almaya başlar ve bunu şiddetle hissedersiniz ki yazdığınız yazının tek kelimesini defalarca kontrol edersiniz misal olarak veriyorum . çevremde gördüğüm çok davalık insan oldu memurluk özel sektöre benzemez özel sektörde yanlış yada eksik yaptığınız şey için en fazla işten kovulursunuz ama memurlukta yaptığınız her işten sorumlusunuzdur , misal bir icra tebligatını zamanında yetiştirmezseniz döner borçlu dururken sizden tahsil ederler . rakam ne olursa olsun . yönetmelikler kanunlar tebliğler bir ton mevzuat konusu ,sgk lar dava yazışmaları araştırmalar maaşlar mali konular icralar her kurumun kendi yönetmelikleri . bir ton şey . kendinize kalifiye tecrübeli memur bile diyebilmeniz için en aşşağı bir günün boş geçmediği mutemetlik bölümlerinde 9 seneyi bitirmeniz yaptığınız işte en aşşağı bu kadar zaman da çalışmış olmanız gereklidir . ki zaten mutemetliğe düşseniz bile en aşşağı 5 6 konuda çalışırsınız . memurluğun en pis şeyi acemiliktir . özel sektörde yıllarca çalışabilirsiniz farklı konularda eğitiminiz kısa da orta bir zamanda sürebilir . fakat memurlukta bir problem olduğunda ahkam kesebilmeniz için uzun yıllar o konuda iş görmüş olmanız gerekir . burdan memurluk kebap meslektir diye geçiyorsunuz ya . 4 yıllık ekonomi iktisat yada işletme bitiren mezunların bile senelerce çalışarak yapabileceği görev tipleri var . mutemetlik gibi . mutemetlik nerdeyse çoğu mali iş için profesörlük ünvanı gibidir şakayla karışık . her bktan anlar herifler



    kıssadan hisse memurlara iyi para alıyorsunuz ama akşama kadar yatıyorsunuz diye abuk subuk saçma genellemelerde bulunamazsınız . bu sizin cahilliğinze verilir . ha ben giderim arşiv gibi bölüme yada abuk subuk ayda 4 5 gün işin döndüğü bölümlere akşama kadar yatarım oh mis gelsin paralar tıkır tıkır . bunu yedirebiliyorsanız kendinize mesleki görevinizde siz bilirsiniz . aldığınız maaşı hakettiğinize inanıyorsanız ve tek vizyonunuz maksadınız misyonunuz yatıp maaş almak kendini geliştrip daha üst makamlara gelmek değilse tabii diyeceğim laf da yok sizlere ... hiç bir işe yaramayıp sadece akşama kadar internette gezinmek sizi tatmin ediyorsa en azından aldığınız maaşı hak görüyorsanız kendinize . fakat bir gidin ssk yada maliye gibi kurumların muhasebe servislerine bakın bakalım adamlar nelerle uğraşıyor . 5 6 kişinin görevini bir kişiye yüklüyorlar ki adamların anası ağlıyor . bu dediklerim ortalama nüfusu olan bir anadolu şehrinde geçerli çoğunlukla . büyük kentlerde memur olup da boş kalmanız imkansız hangi bölüm yada birim olursa olsun .


    haliylen bu kadar emek çaba sinir stres sosyal yaşamdan ve normal bir hayattan uzak kalma sıkıntı çekmenin sonucu bi müsaade edin de istediğimiz şey olan maaş farkını hakedelim sağlıcakla .

    kimsenin kimseyi tuttuğu yok bir yerde fırsatları siz yakalayacaksınız bugün kpss ye girdim iyi puan alamadım yada mülakatta elendim falan da filan da olmuyor bu iş diye bırakıp hasbel kadere terkederseniz oturduğunuz yerde meslek sahibi olmayı beklerseniz hiç bir şey elde edemezsiniz . kimse kimseyi tutmuyor isteyen zamanında memur olsaydı kardeşim .. çoğu memur dayısıyla babasının bilmem kimin devlet erkanı sayesinde işe gelmedi .


    belirttiğim sıkıntıların çoğunu atlatıp çalışarak bugüne gelmiş hiç bir memur en azından asgarili arasında az maaş farkının olmasını istemez . boşa mı çalıştık enayi gibi der elalem karısı kızıyla gezerken biz niye bu boklukları çekip suratımız asıldı , hayatımızı o zamanlar yaşayamadık der . doğal olarak da bugün en azından ortalama seviyede rahat geçinebilmeyi hakediyorlar .

    evet enflasyon farkı olduğunun üstüne basıyoruz çünkü iktidar bunu kendi cebinden keyfi olarak veriyormuş gibi lanse ediyor. memur ve emeklinin zam oranı %8dir geri kalanı kötü yönetim sonucunda oluşan enflasyondan dolayı verilen farktır. buna ister zam deyin ister mehmet deyin önemli değil ama bunu seçim propagandası yapıyorlar tepkimiz ona

  • Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerine %40.4 yapıldı.

    Dolayısıyla asgari ücretede emeklilerede memurada %40.4 diyorum ben.


    Yarışmacı arkadaşlara başarılar.

  • %35-36 zaten garantilendi 5 aylık enflasyonla. Eh, Haziran enflasyonu da sabit durmayacağına göre. 38-39'larda bekleniyor.


    Yukarıda arkadaş yazmış, Reyiz de geçen sefer yaptığı gibi "ben de müjde veriyorummmmm, %2,5 da ben ekliyoruuuuuum" diye büyük müjdeyi verirseeeeeeeeee;


    Gırkkkkk yapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrr, o da mhp'nin kırkın.... ha pardon memurun 40'ı işte :PPP

  • Ne kadar zam ondan kat kat daha fazlasını geri almak
    Esselaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaReD22 -- 22 Haziran 2022; 16:26:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis ek bütçe ile kendine ne kadar enflasyon farkı aldıysa, onun kadar da memura, emekliye, işçiye vermesi gerekir...

  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Kendine yaptığı zamları şimdiye kadar yapsaydı ülkede açlık olmazdı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt

    Zam vermekten ziyade, ben ekonomistim demeyip ekonomi yönetimini işi bilenlere bıraksaydı zaten böyle zamlara da gerek kalmazdı..

  • verilen zam en fazla 3 ayda eriyecek.

    kronik enflasyon var.

  • %40 - %45 arası bir rakam olacağı artık neredeyse aşikar. Bu oran ile birlikte 9. ayda girdiğimiz gelir vergisi kesintisi bizi 8. yahut 7. aylara kadar çeker kanaatindeyim. Hal böyle olunca gelen zamdan %20 gelir vergisi kesilecek. Ne anladım ben bu işten. Tek avunduğum kısım şurası olacak, ev kredimi zam kapatacak. TL ile borçlandığıma seviniyorum bu aralar.  

  • En az yüzde 40. Ama özel sektör zorunlu asgari ücret rakamı dışındakilere maalesef % 20 bile vermez, bu gerçek.

  • Bunun yerine yılın son 6 aylık enflasyonu ne olacak onu tahmin edin.

  • Hangisini ? TUİK verisini mi, yoksa sokaktaki gerçek olanı mı ?

  • %40 gelse benzini 35 den, yağı 250 den , unu 600 den , şekerin çuvalı da 1500 den aşağı olmaz. Elektrik , doğalgazı hiç düşünemiyorum. Üretim olmadan gelen zamlar ile daha fazla para verip daha az ürün alıyoruz, alacağız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zam almayacaklar enflasyon farkı alacaklar yüzde 40 civarı beklerim ama bu bakış açısı ile özel sektör ve asgari ücretliler negatif zam alıyor.

    Ailem memur ama bu memur ağlamasından sıkıldım :)

    Hepimiz fakirleşiyoruz.

    Tuik verisi vb diyeceklere diyorum ki senin gibi memurlar hesaplıyor.

    Ülke öyle bir ülke ki rüşveti alan-mamayı alan susuyor, sonra diyoruz ülke niye böyle bence biz Akp'yi hak ediyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 23 Haziran 2022; 11:34:42 >
  • Zam oranı belli lütfen zam diye lanse etmeyelim.


    Enflasyon farkı zaten bizim cebimizden çıkan para. Ayrıca %40 ' a yakın bir oran olsa bile, tüketim mallarına gelecek zamlarda aynı oranda olacaktır.

  • Memur yine %40 zam alıyor. Özelde zam bile yok %90'ında bitik. Bu kadar memur olmaya özendiren başka ülke var mı dünyada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 23 Haziran 2022; 13:33:59 >
  • verilen zam eriyecek , yanlış bir laf. eridi bile. daha verilmeden hem de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanunen yansıtılması gereken enflasyon farkına, zam demek nedir? babalarının cebinden, babalarının hayrına mı yapıyorlar? açlık sınırının altında kaldı milyonlarca insan. bu alenen milyonlarca vatandaşla alay etmektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse boşuna tatava yapmasın memurluk ballı kaymak. Daha önce bu forumda bunun kavgasını çok verdim 2 yıl özel sektörde asgari ücretin 100-200 tl fazlalarına süründüm; marttan beri akademideyim, daha işe başlayalı 4 ay olacak yüzde 40 zam gelecek ve maaş 14 bini bulacak.

    Bu rakamı özel sektörde kazanıyorum diyen yalanın dik alasını söylüyordur. 14-15 gibi rakamlar özelde beyaz yakalı departman müdürlerinin falan maaşıdır; ki bunlar da nereden baksan 35-40 yaşında 15 senelik çalışanlardır. Ben 27 yaşımda 4. Ayda bu paraya geldim.

    Enflasyon bu halde giderse yılbaşında 20 bine ulaşacak maaşlar. Tamam alım gücü rezilliğin dibi aslında bu rakamlar hiçbir şey etmiyor ama bu zamlar sayesinde ne araç kredim kaldı, ne ihtiyaç kredim. Kuşa döndü ödemeleri. Ev alma konumu hatırlayan olursa buyursun burdan yaksın. Türkiye’de düşük faizle tl borçlanıp mal almayan en hafif tabirle saftır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.