Şimdi Ara

Sizce kim haklı? Tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Eşim adına x sitesinden elbise aldık (firmayı direk kötülememek için firma ismi vermiyorum). Elbise eşime aşırı bol geldi. Sitede başka beğendiği bir şey olmadığı için değiştirmek yerine iade etmek istedik. Siteye instagram üzerinden yazdık. (butik bir mağaza) Ancak olumsuz geri dönüş aldık. İndirimli ürünlerde iade olmayacağı, sadece değişim olabileceği değişim esnasındaki kargo ücretlerinin de bize ait olduğunu söylediler. Ürün sadece 1 sefer denendi. Herhangi bir zarar verilmedi ve 7 gün içinde iletişime geçildi. Sitede mesafeli satış sözleşmesi harici iade ve değişim koşulları adı altında şu maddeler yer alıyor.


    1. Gönderilen ürünlerin kullanılmamış, yıkanmamış, orjinalliğinin bozulmamış, paketinin zarar görmemiş, ürün etiket ve kartlarının sökülmemiş olması gerekmektedir. Ürün teslim edildikten itibaren 7 (yedi) gün içerisinde "xxxx" numaralı whatsapp hattımıza konu ile ilgili iletişime geçilmesi gerekmektedir. Bu süreyi dolduran ürün ve ürünlerin iade ve değişim talebi kabul edilmeyecektir.

     

    2. İndirimli ürünlerde iade ve değişim kabul edilmemektedir.


    4. Keyfi iade ve değişimlerde kargo ücreti alıcıya aittir.


    Bu koşullar olduğu için mesafeli satış sözleşmesindeki cayma hakkını kullanamıyor muyuz? Sitelerindeki 10 üründen 9 tanesi indirimli olarak görünüyor yani neredeyse tüm ürünler indirimli. Bu sayede direk 2. maddeden iade ve değişimi engellemiş oluyorlar. Bu maddeleri görüp kabul ederek; baştan bunları kabullenmiş olup, bi hak iddaa edemiyor muyuz? Instagram konuşmamızı aşağıya ekliyorum. 10 liralık kargonun peşinde değilim sadece firmanın yaklaşımını hoş bulmadım. Sizce nasıl bi yol izlemeliyim? İadeyi yine de kabul etmişler işte daha ne istiyorsun demeyin sadece merak ediyorum yaptıkları yasal mı değil mi


    Sizce kim haklı? Tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım?
    Sizce kim haklı? Tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım?
    Sizce kim haklı? Tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım?
    Sizce kim haklı? Tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım?







  • Yok mu yardımcı olabilecek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: durmus.42

    Yok mu yardımcı olabilecek

    Var mı bir gelişme ?


    Siz %100 haklısınız. Cayma hakkınızı kullanıp iade edebilirsiniz. Keza böyle laçka instagram butiklerinden de alışveriş yapmamanızı tavsiye ederim. Karşınızda muhattap bulamazsınız.

  • Orjin Carnibor kullanıcısına yanıt

    Uğraşmak istemediğim için ödeyip gönderdim ürünü geri. IBAN isteyip yatırdılar parayı. Benim de tarzım değil güvenmiyorum ama işte hanımlar seviyor bu tarz yerleri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.