Şimdi Ara

Sizce Hangi Arabayı Alayım?, 1. dizel Mondeo 2. dizel Focus, 3. dizel Corolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın arkadaşlar,
    2004 tdci fiesta arabamı 4 seneyi aşkındır kullanıyorum ve gayette memnunum. Bu sene içerisinde arabamı yenilemek için değiştirmeyi düşünüyorum.
    Alacağım aracın da dizel olmasını istiyorum. Düşündüğüm iki marka var Ford ve Toyota
    Esas almak istediğim yeni çıkan 1.6 tdci Mondeo fiyat olarak oralara kadar çıkamazsam yine dizel 1.6 tdci Focus. 3. alternatif olarak ta dizel corolla
    Corollalar baya pahalı ve epeyden beri yaptığım araştırmalarımın sonucunda Corolla ile aynı segmentteki Focusun motoru Corolladan performans olarak daha iyi, sorunsuz ve yol tutuşu iyi deniliyor. Corolla ise sağlamlık ve ses yalıtımı konularında iyi diye biliyorum. Ancak Corollanın fiyatı Focustan pahalı ve neredeyse benim esas almak istediğim 1.6 tdci Mondeo fiyatlarına yaklaşıyor.
    İşte bu sebeplerden Corollayı 3. sıraya aldım. Mondeo yu 1. sıraya almamın nedeni Focusa göre segmentinin daha yüksek oluşu ve Mondeo yu daha çok beğeniyor olmam.
    Nasip olursa bu sene sonu yada önümüzdeki sene ilk tercihim olan 1.6 tdci Mondeo olmazsa 1.6 tdci Focus alabilmek için uğraşacağım. Alacağım aracın dizel olmasını istiyorum. Ford markaya yönelmemin sebebi 4 senedir bu markanın aracını kullanıyor olmamdır. Şu anki arabamdan ve yakıtından çok memnunum. Fordun dizel motorunun başarılı olması. Servis ve yedek parça sorununu olmaması gibi nedenler...

    Sizlerin görüşleri düşünceleri benim için çok değerli. Düşüncelerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler.







  • Ağır ağır geç o zaman Golf Tdi veya Focus/c-max 110Hp.
  • Butcenizi belirtmemissiz ama, gucunuz yetiyorsa sundugunuz secenekler arasinda tartismasiz Mondeo. Tabii 61 bin verdikten sonra 1.000 TL daha verip Passat 1.6 TDI BMT Trendline da alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remote control

    Ağır ağır geç o zaman Golf Tdi veya Focus/c-max 110Hp.


    Golf pahalı, Focus /c-max ise bana göre büyük bir araba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue rondo

    Butcenizi belirtmemissiz ama, gucunuz yetiyorsa sundugunuz secenekler arasinda tartismasiz Mondeo. Tabii 61 bin verdikten sonra 1.000 TL daha verip Passat 1.6 TDI BMT Trendline da alabilirsiniz.


    yeni focus Titanium 1.6TDCi 115PS 4K 55.100 TL
    yeni mondeo Trend 1.6TDCI 115PS 4K 60.920 TL
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant 55,300 TL

    Bütçem inşallah yukarıdaki arabalara çıkabilir diye düşünüyorum.
    Fiyatlara baktığım zaman ilk tercihim Mondeo ile ikinci tercihim Focus arasında 6 000 TL gibi bir rakam farkı kalıyor. Tabiki bu rakam az değil ama sanki bana bu farkı ödemek için birazcık daha sıkıntı çekmeye değer gibi geliyor. Yukarıdaki fiyatlarda Mondeo Trend, Focus ise Titanyum model bunuda göz önunde bulunduruyorum
    Corolla yı elememin nedeni 1.4 motor olması. Performans ve motor açısından Focusun biraz daha gerisinde gibi geliyor




  • mondeo
  • Tartışmasız mondeo diğerleri zaten bi alt sınıf kıyaslanmaz bile.Fazla fiyat farkı da yok.Mondeo 1.6 TDCI 115hp bence o sınıfın en iyi araçlarından biri.
  • Mondeo bir üst sınıf araç olduğu için adı geçen diğer modellerle karşılaştırılamaz, şayet karşılaştırılacaksa tartışmasız Mondeo öndedir.

    Sonuçta sizin beklentileriniz ve zevkinizi hangi araç karşılayacaksa sınıf önemli değil; o en iyisidir.

    Dizel Mondeo tercih ederdim.
  • dizel mondeo gayet iyidir, fiyat farkınada değer. ancak passatta düşünülebilir o fiyata. o da bu sınıfın lideri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banchi_doğan

    dizel mondeo gayet iyidir, fiyat farkınada değer. ancak passatta düşünülebilir o fiyata. o da bu sınıfın lideri.


    İnceledimde doğru söylüyorsunuz.
    Passat performans olarak biraz zayıf ama yakıt, kalite fiyat olarak uygun gibi. Teşekkürler ufkumu biraz daha açtınız

    Motor hacmi, lt/ cm³ 1,6 / 1598
    Maksimum güç, kw (PS) dv/dk 77 (105) / 4400
    Maksimum tork, Nm dv/dk 250 / 1500-2500
    0-100 km/s sn 12,2
    Boş ağırlık, kg 1499
    Şehir içi 5,2
    Şehir dışı 3,8
    Genel 4,3
    Yeni Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 62.000,00

    Motor seçenekleri 1.6L Duratorq TDCi 115PS
    Maksimum Güç(PS/dd) 115/3600
    Maksimum Tork (Nm/dd) 270/1750-2500
    0-100 km/s(sn) 11,9
    Boş ağırlık, kg 1.496
    Şehir içi 6l
    Şehir Dışı 4.2l
    Ortalama 4,9l
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı 60.920 TL




  • Aynen. Passat Trendline ile Mondeo Trend arasinda 1.000 TL gibi bir fark var. Mondeo'nun az bir donanim ve performans avantaji mevcut; Passat ise yakit ekonomisi, ic mekan kalitesi, ve ikinci el avantaji sunuyor. Benim acimdan Passat ama Mondeo asla yabana atilir bir arac degildir. Bu fiyatlara cikabiliyorsaniz, D sinifi arac kullanmak park vs. baikindan size sorun teskil etmeyecekse, otomatik vites de sizin icin zorunluluk degilse, bence Focus, Corolla, Jetta, Fluence vb. zaman kaybi olur. Hic bakmayin bile. Bir diger secenek de Latitude.
  • Tercihi yaparken mondeonun bir üst sınıfta oldugunu göz önünde bulundurun.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden çok faydalanıyorum. Herkese teşekkür ederim. banchi_doğan arkadaşım passat 1.6 tdi yi de seçenekler arasına almama yol açtı

    Yukarıda 1.6 TDCİ Mondeo ile 1.6 TDİ Passatın teknik bilgilerini verdim zaten.
    Fiyatlarının neredeyse eşit olması ve Passatın daha tutumlu olması bu aracıda seçenekler arasına almama yol açtı.
    Dış tasarım olarak Mondeoyu daha çok beğeniyorum. Donanım da Mondeo nun daha iyi gibi
    Passatın ise yakıt ekonomisi, ikinci el piyasası ve sağlamlığı ön planda.
    Lütfen çıtayı daha da yükseltmeden yardımcı olun Dizel Focus mu Dizel Mondeo mu yoksa Dizel Passat mı?
  • Bence "Dizel Focus mu Dizel Mondeo mu yoksa Dizel Passat mı" şeklindeki sorunuzu ;
    "Dizel Latitutude mu Dizel Mondeo mu yoksa Dizel Passat mı" şeklinde değiştirin.

    55.000'e Focus alacağınıza, D segmenti Latitutude alınabilir.
    60'a çıkarsanız ben olsam Passat'ı tercih ederim. VW'in kalitesi ses yalıtımı vs gibi konularda kendini belli edecektir. Ayrıca 2. elde ciddi avantajı var. Mondeo benim Passat'tan daha çok beğendiğim bir araç fakat özellikle 2.el zaafı nedeniyle Passat tercih edilir diye düşünüyorum.
  • 2008 1.6 benzinli mondeo kullanıyorum; aracımdan oldukça memnunum. ben 2. el aldım o yüzden tercihim mondeo oldu. 2. el aynı özelliklerdeki passat benim aracımdan o gün 5-6000 tl daha pahalıydı. 0 km alsaydım; aynı fiyata olsaydı kesinlikle passat alırdım çünkü bizim 2. el pazarlarında daha fazla değeri var. ve iki araçta 3 aşağı 5 yukarı aynı kalite ve özellikte
    bu günki 0 dizel tablosuna bakacak olursak iki aracın da fiyatı neredyse aynı, makyajsız mondeoların iç mekan kalitesi passata göre düşüktü ama makyajlıda artırılmış. yine de passat daha iyidir. bendeki mondeonun kliması orta not anca alır sıkça kullanıyorsanız mutlaka araştırın, deneyin derim. passat yolda sessizlik ve konfor bakımından mondeodan üstündür. mondeo uzuznluk olarak a6 boyutunde bir araç dolayısıyla iç mekan çok geniş. ayrıca yol tutuşunu bmw- merso ile karşılaştıranlar vardı forumda; gerçekten o kadar iyi. passatın yeni kasa olması ayrı bir avantaj tabi.
    ben şahsi olarak passatın mondeodan çok yakacağını düşünüyorum. çünkü 1.6dizel motorlar bu araçların hakkı değil. sabit hızda passat daha ekonomik olacaktır doğru ama hızlanma ve güç lazım olan durumlarda 1.6 motor ezilecek daha güçlü olan daha az yakacaktır. ama fark öyle çok önemsenecek kadar olmayacaktır.
    Tahminimce iki araçta kullandığınız fiestadan çok farklı bir performans vermeyecektir.




  • Ya arkadaşlar çok güzel bilgiler veriyorsunuz her mesajımda size teşekkür etmek durumunda kalıyorum
    kayihani üstadım beni çok bilgilendirdin.
    Benim şu anki 7 yaşında olan ve 135000 km deki dizel fiestamdan performans ve yakıt olarak o kadar memnunum ki. Özellikle yokuş çıkarken ve ivmelenmesi bence gerçekten çok iyi. Bazen ağır kasa ve 1.6 motorlu yeni bir araç alırsam sanki fiestayı serilik bakımından arayacakmışım gibi geliyor.

    Şimdi arkadaşlar 1.6 tdci Mondeo daha yeni piyasaya çıktı ve ben Focus alacağıma az daha sıkıntıya katlanıp 1.6 tdci Mondeo alabilirmiyim diye düşünüyordum 1.6 tdci Mondeonun performansı hakkında yeni olduğu için henüz nette pek bir bilgi yok. Arkadaşın birisi 1.6 tdi passat önerdi incelediğim zaman fiyat farkının olmadığını gördüm değerlendirmeye aldım. Latitude yi de önerdiler ama Renault markasına karşı biraz soğuk bakıyorum.

    kayihani üstadım sizin Mondeo 1.6 benzinli galiba belki de lpg lidir . O yüzden ivmelenmesi biraz düşük olabilirmi? Yine araştırdığım kadarıyla 1.6 dizel Focus sahipleri araçlarının performansından memnunlar. Focus ile Mondeo ve Passat ı ağırlık olarak baktığımızda 150 kg gibi bir fark var.
    Bu 150 kg ağırlık farkı belki Mondeo ve Passatın bir Focus kadar seri olmasını birazcık engelleyebilir ve yine ağırlık farkından dolayı Mondeo ve Passat Focustan biraz fazla yakabilir.

    Ben bunları düşününce D segmentindeki Mondeo ve Passatın C segmentindeki Focustan performans olarak çok farklı olmayacağı kanaatine varıyorum.
    kayihani üstadım siz alacağım aracın şu anki Fiestadan performans olarak çok farklı olmayacağını yazmışsınız bu beni biraz olumsuz etkiledi. Performans haricinde tabiki bu araçların hepsi benim şimdiki arabamdan iyidir. Performans olarak ta şimdiki Fiestam kadar olan bir performans bana yeter. Sadece performansı daha düşük bir araç olmasın.




  • fırsat bulursanız test etmenizi öneririm. çünkü bu araçlar ağır olduğu kadar geniş ve uzun bu da performansı ciddi şekilde baltalayabilir.
    1.6 dizel focus arkadaşımda var kendim kullanmadım ama nasıl gittiğini biliyorum ara hızlanmalarda oldukça iyi. ivmelenmesi çok iyi.
    nette de videoları var youtube de 1.6 mondeo yazıp 10sn de 100 e ulaşanlar var. öyle ince bir şekilde denemedim ama fake değil gibi 1.,2. viteste 6500 devir çevirince oluyor. (fabrika verisi yanlış hatırlamıyorsam 12 sn nin üstünde)
    benim aracım lpg li onunda 100 kg kadar ek ağırlığı var, bide 3-4 kişi binersek araba biraz ağır kalıyor. her benzinli turbosuz araç gibi yüksek devir çevirmeden (4000 ve üstü) seri bir şekilde hızlanmıyor. ama uzun yolda tam bir keyif. hele otobanda.
    yanlız tekrardan klima konusuna değinmek istiyorum mondeo almayı kararlaştırırsanız mutlaka klimasını ve performansını test edin. aslında imkanınız varsa her iki aracı da test etmeden kara vermeyin.
    passat kullanmadım ama ankarada 1.4 tsi +dsg golf test sürüşüne katıldım. sanki golf biraz içeri az ses alıyor gibi. tam karşılaştırmak yanlış olur çünkü 3-4 km kullandıysam anca ve düzgün, pek ses yapmayacak asfalttı. passatın daha da iyi olduğunu düşünüyorum ama.
    teşekkür içinde rica ederim. bende arabamı alırken forumu çok araştırdım ve bilgilenerek aldım bu gün de mutluyum. bizimkisi borç ödeme bir nevi




  • Ford markasından memnun olduğunuza göre fiyat farkı sizin için sorun değilse mondeo, yoksa focus daha doğru bir tercih olur.
  • bu seçeneklerin dışında : Renault Latitude Privilege 1.5 dCi 110 bg Euro5 : 59 100 tl

    abs, asr, eba. ebd, esp, cruise control, park sensörü yağmur sensörü, vs vs oldukça dolu bir araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 31 Mayıs 2011; 20:04:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bangsuui

    Ford markasından memnun olduğunuza göre fiyat farkı sizin için sorun değilse mondeo, yoksa focus daha doğru bir tercih olur.


    1.6 TDCİ Mondeo ve 1.6 TDİ Passatın fotograflarına bakıyorum da Mondeoyu iç ve dış tasarım olarak daha çok beğeniyorum. Ayrıca 1.6 trendline tdi Passat ların sıfırları sahibinden com da 65 000 den aşağı yok oysa kendi sitesindeki fiyatlar 61 000 TL
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.