Şimdi Ara

Sizce Asus marka telefonlar, Türkiye'de neden tutunamadı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle okunuşu "eyzus" sakın pot kırmayın :) (ufak bir tavsiye)

    Asus deyince hepinizin aklına anakart geldiğini hissediyor gibiyim. ve kaliteli bir anakart tabiki.. Çocukluğumda Asus marka laptoplar ulaşılamayan, efsane üst segment bir marka olarak aklımda kalmış olacakki ben de 2015 yılında askerden gelince asus marka bir telefon aldım ve inanın tam 6 seneye yakın hunharca kullandım. (sahilde kumların üzerine fırlatıp denize girmeler, ve belki toplamda 250 kere beton zemine düşürmüşümdür. vs..) 1 kere bile format atmadan nasıl o kadar kullandım bende bilmiyorum (zenfone 2 laser) kamerasıyla, tasarımıyla 2015 yılında orta segmentin üst sıralarında bir telefondu herşeyi geçtim inanılmaz sağlam bir telefon deneyimi oldu. şimdi yeni bir telefon aldım xiaomi poco x3. Gerçekten bu da efsane bir telefon olmuş ama nedense öncelikle hep Asus marka bir telefon aradım fakat bulamadım. Sonra öğrendim ki adamlar telefon bazında türkiyeden çekilip gitmiş..

    sizce asus marka akıllı telefonlar neden türkiyede tutunamadı ?








  • 2018 de Asus Zenfone 5 ZE620KL Modelini almıştım.Telefonu aynı dediğiniz gibi 2.5 sene kullandım ve çok memnundum.Eğer bataryası bitmemiş olsaydı tamamen ölene kadar kullanırdım.


    Bir kere bana premium özellikleri ucuza sunuyordu.Şuan birçok orta segment telefon da olmayan stereo hoparlör,cam ve alüminyum kasa vs gibi.2 ay önce yeni telefon aldım fakat eğer piyasa Asus telefon olsaydı kesinlikle hiç düşünmez direk yeni modelini alırdım.


    Tutunamamalarının sebebi bence servis sorunları ve o ilk 4 gb ramli telefonları çıkardığı zaman ki popülerliğinden iyi telefon çıkarmasına rağmen uzaklaşması.Asus konularına girin çoğu servisten ağlıyor.Bende düşündüm batarya için versem mi diye fakat hiç bulaşmadan elden çıkarmayı seçtim..





  • Reklam yapamadılar çünkü, xiaomi telefonlar bile ülkede bu kadar popüler olurken Asus olamadı.

  • Bence ortada farklı bi durum var , Türkiye'deki telefon pazarı tamamen Çin menşeili telefonlara bırakılmaya doğru gidiyo yani mevzu sadece asus değil orta segmentte ne eskisi gibi lg ne sony ne asus ne htc vs. gibi markalara yer kalmamış durumda. Dolarla ilgiside olabilir bu durumun ama o konuda net bi bilgim yok maalesef. ( Çin menşeili telefonları saymazsak sadece üst segment için o da holiganlık boyutunda bağımlı kullanıcıları olduğu içindir diye düşünüyorum bi tek Apple ve Samsung kaldı pazarda Çin telefonları dışında... )

  • bende samsung s10 ve asus rog 3 var ,,, bundan sonra TR cïn mali telefonlar , iphone ve samsung satar

  • pazarlama hatası yaptılar,aynı özellikler diğer firmalarda 3500 lira seviyesinden satılırken,kendileri 1500 liradan telefonları satınca insanlar ikna olamadı olmaz böyle şey dediler.yani yalan propoganda dürüst satıcıyı yendi.



    saygılar..................................................

  • O kadar doğru bir tespit ki katılmamak elde değil.

    Türk insanı araştırmıyor markaya para veriyor.Ben 1500 TL ye Asus aldım aynı özellikleri taşıyan Samsung telefon 3700 tl ama adam gidip samsung alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.