Şimdi Ara

Sızan Tiger Lake-U işlemcisi Core i7-1065G7’nin önünde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 10 nm sürecinin rafine halinden geçecek Tiger Lake işlemcileri yeni işlemci mimarisi nedeniyle donanım dünyası tarafından yakından takip ediliyor. Gün yüzüne çıkan yeni yonga umut verici.



    Tiger Lake'te IPC artışı yolda



    Intel Tiger Lake işlemcileri hakkında şu ana kadar bilinenler Sunny Cove çekirdeklerinin terkedilip Willow Cove’a geçileceği. Bu sayede hissedilir IPC artışı yaşanacak yongaların önbellek tasarımı da iyileştirilecek. L2 önbelleği toplamda 1 MB’tan çekirdek başına 1.25 MB’a yükseltilecek modellerin L3 tampon belleğinde ise %50 artışla 2 MB’tan 3 MB’a çıkılacak. Sırf bu geliştirmelerle dahi daha iyi bir konuma gelmesi beklenen yeni işlemciler tüm bunların yanında aynı TDP’de daha yüksek frekansta çalışacağa benziyor.



     



     



    Yeni mühendislik örneği işlemci 4/8 konfigürasyonunda 5 MB L2 ve 12 MB L3 önbellekle gelirken 2.7 GHz’den 4.3 GHz’e yükselebiliyor. TDP olaraksa üreticilere 12/25 watt seçenekleri sunulacak. Haliyle yeni yonganın benchmark  skoru hakkında kesin yorum yapabilmek güç. Ayrıca Ice Lake ile karşılaştırmada da veri tabanındaki yonganın skoru hangi TDP bütçesi çerçevesinde elde edildiği bilinmediği için net bir yorum yapmak için erken.



     



    Buna karşın erken mühendislik örneği Tiger Lake yongası 401.96 Sandra skoru elde ederken Core i7-1065G7 ise 378.68 Mpix seviyesinde. Örnekleri çoğaltalım, Core i5-9300H’ın 306.11 Mpix/s elde ettiği SiSoft Sandra testinde Comet Lake ailesinden Core i3-10100 ki 3.6-4.5 GHz aralığında çalışan 4/8 bir işlemci, 382.61 puan elde ediyor.





    Daha önceki testleri yeniden gözden geçirecek olursak, ilk Tiger Lake örneklerinde 15 watt TDP’li modeller arasında %32 performans artışı ölçülürken 28 watt TDP’li TGL yongası ise 15 watt TDP’li ICL işlemcisi arasında %64’e varan fark mevcuttu.



    Ayrıca Bkz.Intel Rocket Lake-S PCIe 4.0 ile gelebilir



    Görünüşe Willow Cove çekirdeklerinin ve kat kat artan önbelleğin performansa etkisi bir hayli iyi düzeyde. Aynı geliştirmelerin masaüstüne gelmesi durumunda bir süredir rekabet koşullarına uyum sağlayamayan Intel yeniden ayağa kalkabilir. Şimdilik mavi takım AMD’nin Renoir APU’larını hedef alacak. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.








  • Aslında şöyle olmalı yorum
    "tam hızları bilmesekte üzerindeki açıklar ile kaybedeceği performansı az çok bildiğimizden olay Tiger Laketen Cat Lake e dönecektir. "
    Birde max TDP ile açıklanan performans verilerini işlemciyi min TDP ile kullanan üreticilere anlatsan daha iyi olur. Ürün daha çıkarken açıklanan performanstan %50 daha az performans vereceğini de açıklamış oldun böylece. Intelin yaptığı tam uyanıklık.

  • 'Görünüşe Willow Cove çekirdeklerinin ve kat kat artan önbelleğin performansa etkisi bir hayli iyi düzeyde.'. Demişsin 2mb dan 3mb çıkmış bellekten mi bahsediyorsun. Bu nedir yaaaa

  • apodur kullanıcısına yanıt
    Dikkatli okursanız ''L2 önbelleği toplamda 1 MB’tan çekirdek başına 1.25 MB’a yükseltilecek'' ifadesi yer alıyor. L2 önbelleği %400 artacak bunu daha önce de paylaşmıştım. Bu sefer özet bir şekilde hatırlattım. 1 MB'tan 4x1.25=5 MB'a yükselecek.

  • Intel can çekişiyor resmen. 10 yıl oldu hala cilalı Tualatin çekirdeği satıyor intel.

    Bu kadar zamanda yediğimiz ayçekirdeği evrim geçirdi intel hala aynı çekirdeği kaktırıyor.

    Zen çıktığında söylemiştim, intel gerizekalılar tarafından yönetiliyor diye. Ne kadar haklıyım ispatlandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: northwood

    Dikkatli okursanız ''L2 önbelleği toplamda 1 MB’tan çekirdek başına 1.25 MB’a yükseltilecek'' ifadesi yer alıyor. L2 önbelleği %400 artacak bunu daha önce de paylaşmıştım. Bu sefer özet bir şekilde hatırlattım. 1 MB'tan 4x1.25=5 MB'a yükselecek.
    Sayın Editorum bilgilendirme için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.