Şimdi Ara

Siz de sıkılmadınız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıkılmadınız mı artık rutin hale gelen bombalı saldırılardan, teröristlerden. Neler konuşuyorduk birkaç sene öncesine kadar, şimdi neler konuşur olduk. Daha bundan birkaç sene öncesine kadar belki çoğu kişi terör ne, ışid ne, dolar kuru nedir, parite ne demek, başkanlık nedir, ypg ne, ortadoğuda neler oluyor bilmezken. Şimdi hepimizin günlük rutini oldu. Sürekli bunlardan konuşuyoruz ve çoğu zaman birçok kişi gerçek fikirlerini belirtemiyor. Çünkü korkuyor, acaba muhalif mi olurum, fetöcü mü ilan edilirim, işim mi etkilenir, eşim mi etkilenir, linç mi edilirim, ne olur acaba diye.

    Forumda bile sürekli ülke ve dünya gündemi popüler konularda, sürekli bunları konuşuyoruz. Ve burada bile ayrılmış bölünmüş durumdayız. Bir eleştiri yapana hemen başka biri "fetöcüsün sen" damgasını yapıştırıyor. Zaten öyle bir hal aldı ki bu fetö olayı, eğer kanıtlamakla uğraşmak istemediğin bir olay varsa fetö damgasını yapıştırıp rahatlıyorsun. Ya da tartışma programlarında da durum aynı, birisi karşıdakinin sorularına ya da argümanlarına cevap veremeyince "fetöcüsün sen ondan böyle sorular soruyorsun" diyor.

    Neden abi bu kavga, ne oluyor ülkemde, adamlar f16ları tankları alıp halka sıkıyorlar. Senin benim gibi bir sürü insan içeri alınıyor. Adam olayın farkında bile değil, neye uğradığını şaşırmış. İçerisi ağır geliyor psikiyatrik tedavi görmeye başlıyor. Böyle bir sürü insan var, neden bu kin? Dışarıda gerçek suçlular dolanırken, darbeyi yapanlar bilinmezken bu kadar masum insana güdülen kin niye? Bizzat bildiğim insanlar ve eminim sizin de bildiğiniz insanlar var böyle, ellerinde hiçbir kanıt olmadan direk suçu atıyorlar üzerlerine ve sonra da diyorlar ki bana suçsuz olduğunu kanıtla. Daha iki gün önce hükümet de dahil herkes bu cemaatle bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Okullarında okuyan, bankasını kullanan, yurtdışında gezen, evlerinde kalan, görüş alan vs. vs. ama şimdi güçlü olan güçsüz olana savunma hakkı bile vermiyor maalesef.

    Neden suriyeden o kadar insanı aldık? Hadi aldık diyelim niye şuursuzca aldık, güzel bir plan alıp bu adamları istihdam etmedik ya da topluma katmadık. Suriyelilerin ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. İçeride bu kadar olayla uğraşırken, daeş pkk bitmemişken sınırları kapatıp oradaki bataklıktan kurtulmamız gerekirken niye oraya girdik bir sürü askerimiz şehit oluyor ne uğruna.

    Hadi hepsini geçtim ben vizyonsuz bir adamım belki tüm alınan kararlar çok da yerinde. Ama ben bu ayrışmayı ve ülkemin geldiği durumu kabullenemiyorum. Ülkede artık kimsenin gülecek hali yok, geleceğini düşünecek hali yok. Her şeyi kabullenmeye hazır bir toplum haline geldik. Ve her halimizle de çok agresif bir toplum haline geldik. Hiçbir şeye tahammül yok, hemen ayrıştırma ve uzaklaştırma var. Kin var, nefret var.

    Tek isteğim, farklı görüşlerin de bir arada yaşayabildiği bir Türkiye. Çünkü eğer öyle olmazsa hepiniz de biliyorsunuz ki bu ülke bölünecek ve adım adım da bölünmeye gidiyor.

    Şimdi bu yazımdan bile değişik anlamlar çıkaranlar olacaktır. Ben sadece içimi dökmek istedim, hiç hazırlanmadan içimden geldiği gibi yazdım. Kötü bir şey yazdığımı da düşünmüyorum.

    Allah sonumuzu hayır etsin. Vesselam.







  • Okumadim ama cok sıkıldım herseyden kesinlikle katiliyorum
  • bu bombayı patlatanların da istediği bu zaten koyun gibi atlamayın her yere
  • Mesajım bulunsun sonra cevap veririm.

    Neden suriyeden o kadar insanı aldık? Hadi aldık diyelim niye şuursuzca aldık, güzel bir plan alıp bu adamları istihdam etmedik ya da topluma katmadık. Suriyelilerin ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. İçeride bu kadar olayla uğraşırken, daeş pkk bitmemişken sınırları kapatıp oradaki bataklıktan kurtulmamız gerekirken niye oraya girdik bir sürü askerimiz şehit oluyor ne uğruna.

    Gayet mantıklı bir açıklama benim için bu bile kafi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55913A58C -- 5 Ocak 2017; 17:54:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clancularius

    Atlamıyoruz noldu her ay peşi peşine bombalar patlıyor,insanlar ölüyor kimsede çıkıp demiyor noluyoruz arkadaş ?
    Anca kınayıp,lanetlersiniz daha ilerisi yok.Suriyelileri kendine oy çekmek için kullanan insandan ne beklersin ? Ülkede adalet denilen bir şey kalmamış tecavüzcüsü serbest bırakılır her suç fetöye atılır.Koyun olan birisi varsa bu sizsiniz biz değil.

    Tank kimi ezmiş gezide allah aşkına?
  • Yeni Türkiye
  • Hayır artık akp gitsin iktidar gitsin falan derdinde de değilim. Ülkede huzur istiyorum sadece. Tek dert iktidarın kim olacağı olsa keşke. O duruma düştüm yani şu an maalesef ve umudum falan da kalmadı geleceğe dair.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.