Şimdi Ara

Siyah Noktalar İçin Evde Tedavi Yolları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://top25sarikantaron.blogspot.com/2020/06/siyah-noktalarin-evde-tedavisi.html


    Siyah Noktalar İçin Evde Tedavi Yolları


    Siyah Noktalar

    Siyah noktalar, çok sık yaşanan cilt sorunlarının başında gelir. Siyah noktalar, derinin alt katmanında salgılanan fazla yağın, ciltteki ölü deri ve kirle birleşmesi sonucu ortaya çıkar.

    Siyah noktaların pek çok nedeni vardır. Ergenlik döneminde yağ bezlerinin genişliğinin artması, kirli hava koşulları, cildin yeterince temizlenmemesi, güneşe çok fazla maruz kalmak, stres, beslenme tarzı gibi etmenler siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar.


    Siyah Noktaların Evde Tedavisi


    1- Beyaz Kil (Bentonit Kili)

    Bentonit kili, mineraller açısından zengindir ve burna ya da yüze uyguladığınızda siyah noktaları dışarı çıkarırken cilt de kilin yapısındaki bu mineralleri emer.


    Malzemeler

    -1 çorba kaşığı beyaz kil (bentonit kili)

    -1 çorba kaşığı su 


    Bentonit kilini aktarlardan ya da internet satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

    1 çorba kaşığı bentoniti 1 çorba kaşığı su ile karıştırın. Cıvık olursa biraz daha kil ekleyebiirsiniz. Daha sonra bunu burnunuza sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın ve bir nemlendirici sürün. Eğer cildiniz kuruysa 7-8 dakika sonra yüzünüzü yıkayın yoksa kilin tahriş etme özelliği vardır.

    Yağlı ciltli olanlar haftada 1-2 kere, cildi kuru olanlar ayda 2-3 kereden fazla uygulamamalıdır.


    2- Salisilik Asit İçerikli Cilt Temizleme Ürünleri Kullanın

    Salisilik asitin cilt temizleme ürünlerinde bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni; gözeneklerin derinliklerine nüfuz edebilmesi, cilt yüzeyinin yanı sıra gözenek içlerini de soyabilmesidir. Aynı zamanda salisilik asitin tahriş ve kızarıklık giderici özellikleri, cildi rahatlatır ve yatıştırır.

    Salisilik asit içeren tonikleri ya da salisilik asit içeren kremleri sadece siyah noktaların olduğu bölgelere uygulayarak cilt temizliğinizi yapabilirsiniz. Daha sonra uygulama yaptığınız bölgeye bir nemlendirici sürün.


    3- Aspirin Kürü

    Aspirin içerdiği salisilik asit sayesinde gözenekleri derinlemesine temizleyebilir. Özellikle kuru bir cilde sahip olanlarda kızarıklığa ve hafif tahrişe neden olabilir. Bunun için uygulamadan sonra mutlaka bir nemlendirici kullanılmalıdır.


    Malzemeler

    -1 adet aspirin

    -1 damla badem yağı

    -1 çay kaşığı limon suyu

    -3 çay kaşığı su

    1 adet toz haline getirilmiş aspirin, 3 çay kaşığı su, bir damla badem yağı ve bir çay kaşığı limon suyunu cam bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cildinizdeki sadece siyah noktaların olduğu yerlere sürün. 10-15 dakika maskenin kurumasını bekleyin ve daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayıp durulayın ve bir nemlendirici sürün. Bu kürü haftada bir kez uygulayabilirsiniz.



    4- Kömür (Aktif Karbon) Maskesi

    Aktif karbon, yüksek ısıya maruz kalan kömürden elde edilen kokusuz, siyah bir tozdur. Kömürün yüksek bir sıcaklıkta ısıtılması, çok emici olması için küçük cepler veya delikler oluşmasına neden olur.

    Yüz maskesi olarak kullanıldığında aktif karbon, ciltteki toksinleri ve ciltteki gözeneklerde oluşan kirleri emerek temizler. Bu özelliğiyle akne, sivilce, siyah ve beyaz noktaların giderilmesinde aktif karbon güzellik ürünlerinde sıkça kullanılan bir materyaldir.


    Malzemeler

    -1 çay kaşığı aktif kömür

    -1 çay kaşığı bentonit kili 

    -1 tatlı kaşığı su

    -Yarım çay kaşığı bal


    -Mikrop öldürücü ve sıkılaştırıcı olarak 1 damla limon ya da çay ağacı yağı (İsteğe bağlı)

    Aktif kömürü ve bentonit kilini aktarlardan ya da internet satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

    Yukarıdaki malzemeleri bir kabın içine dökerek macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Önce yüzünüzü yıkayıp kurulayın daha sonra da bu macunu bir parmağınızın ya da bir fırça yardımıyla yüzünüze sürün. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın ve bir nemlendirici sürün. Bu uygulamayı haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.




    https://top25sarikantaron.blogspot.com/2020/06/siyah-noktalarin-evde-tedavisi.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.