Sıcaklığa ve kullanılan deterjana bağlı olabiliyor. Eskiden annem tüm siyah pantolonlarımı öyle yaptı, şimdi siyahlara özel deterjan alıyorum düşük sıcaklıkta yıkıyorum bir şey olmuyor
Yıkama hatasından oluyor. Yıkamadan önce ters yüz etmelisin, düşük sıcaklıkta yıkanmalı ve deterjan miktarı çok olmamalı. Deterjanlar leke bırakıyor, boyayı aşındırıyor. Tabi kumaş ve boya kalitesi önemli.
Bunun gibi başka pantolonların varsa, toz boya alıp (makineye direkt atılan ya da leğenin içine atılan) boyası atmış tüm pantolonlarını boyayabilirsin. Gayet de güzel oluyor. Fiyatları da öyle çok değil ve çeşitli renkler mevcut.
internette de satılıyor hocam. aşağıda arkadaş da yazmış. siyah kot boyası diye yazarsan alabilirsin. kot boyadım ama kumaş da boyar sanırım. galiba polyester gibi maddeleri boyamıyor diye biliyorum.