Şimdi Ara

Site Otoparkında Top Oynayan Çocuklar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
16.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eskiden bu kadar hassas değildim ama insanın kendi aracı olunca herşey bi kat daha dikkatli oluyor. Sitemizin(3bina-yaklaşık 100daire) açık otoparkı var ve hergün sitenin çoluk çocuğu otoparkta araba dolu olduğu halde araçların önünü kale yaparak top oynuyorlar ve bu durumdan hiç memnun değilim. sürekli topun hızlı bir şekilde arabalara çarpma sesi duymak ve çocuk bağırtısı duymaktan gına geldi.

    Cama çıkıp ters ters bakıyorum dikkate alan yok. Dün araca binerken konuşayım dedim naber gençler dedim yine cevap yok. Birgün aracın alarmı ötecek ve o sinirle inip sizinde topunuzunda taa.. diye başlayacam iki tanesini pataklıycam o olucak. Sonra bide ana babasıyla uğraş dur. Milletin niye sesi çıkmıyor anlamıyorum. 80milyarlık İnsignia kale yapılırmı be evladım! Bu konu rahatsız etmeye başladı beni.

    Site yöneticisine bu duruma çare bulsun diye mesaj yolladım ama daha bi cevap gelmedi. Sizce bu durum ne şekilde çözülür?







  • futbol topunu küçümsememek gerekir hızla vuran bir top arabanın sacına zarar verir imkanınız varsa çocukların otoparka girmesini engelleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanOpener

    Aracınız mercedes değilse sorun yapmayın, mercedesin dışarı doğru çıkan amblemi yamulabilir top gelirse, onunda değişimi fazla tutmaz. Bırak çocuklar çocukluklarını yaşasınlar pimpirikli olmaya gerek yok.

    80 milyarlık insignia kale yapılır, 200 bin liralık 520d de kale yapılır, eğer kafanızı kurcalıyorsa demekki kalıbınızın adamı olamamışınız

    Saygılar.

    genel olarak bende aynı düşünüyorum ancak o kadar emek verilip alınan ki en pahalı araçları alan insanlar olarak bu tür şeylerden korumakta gerekir aracı.elbette ki her an her şey olabilir çokta takmamak gerekir.
  • Aracım mercedes değil bmw de değil. Ama kaç sene çalışıp biriktirerek aldığım için değer veriyorum ve zarar gelsin istemiyorum. Ayrıca kaskomda yok misal camı veya farı kırsalar neden boş yere uğraşıp masrafa gireyim 3tane çocuk top oynıycak diye? Bu yüzden yöneticiye ciddi olarak mesaj attım. Olumsuz sizin gibi cevap verirse resmi olarak ihtar çekip gelicek tüm zararlardan site yönetimi sorumludur demeyi düşünüyorum.
    500metre ileride belediyenin ücretsiz top sahası var gidip orda oynasınlar ben oynamasınlar demiyorum. Bende spor yapıcağım zaman spor alanlarına gidiyorum. Adı üstünde Oto Park yeri burası Top sahası değil hocam. Ayrıca ne anlamda kalıbımın adamı değilim anlayamadım? Gidip döveyimmi 15yaşında çocukları ozamanmı sorun çözülücek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanOpener

    Aracınız mercedes değilse sorun yapmayın, mercedesin dışarı doğru çıkan amblemi yamulabilir top gelirse, onunda değişimi fazla tutmaz. Bırak çocuklar çocukluklarını yaşasınlar pimpirikli olmaya gerek yok. Bilgisayar başında metin2 denilen o saçma oyunu oynamalarından iyidir.

    80 milyarlık insignia kale yapılır, 200 bin liralık 520d de kale yapılır, eğer kafanızı kurcalıyorsa demekki kalıbınızın adamı olamamışınız

    Saygılar.

    Aynen.Bu kadar dert ediyorsan da gidip konuşursun.Gidip bu insignia 80 milyar tamam mı şimdi gidin dersiniz size bön bön bakarlar.
    Kardeşim,gideceksin diyeceksin ki çocuklar lütfen başka yerde oynayın.Onlar da giderler.Öyle oturduğun yerden yazarak hiçbir yere varamazsın.Araban bir trilyon olsa bile.
  • Hocam aracına o kadar değer veriyorsan kapalı otoparka koyacaksın.
  • O zaman demekki sitenin otoparkına koymak demek arabanıza top vursun, ayna kırılsın ,anten kırılsın, kapı çöksün hiç ses etme...Hemi ?..Araban kıymetliyse kapalı otoparka koy yazması kolay..Aynı dert benimde başımda otoparkta veletler anteni kırdılar . TOYOTA bir karış burgulu siyah tele 95 Lira istiyor...Yenilemedim..
  • bu durumu 100 dairelik siteye saha yapmayan mutahit bozuntusuna sormak lazim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hiç kusura bakmayın! Evet dert ediyorum kapalı otoparkım olsa koyarım ama yok ne yazıkki. Neyse size akıl danışanda kabahat. site yönetimine doğacak tüm maddi manevi zarardan siz sorumlusunuz diye bi ihtar çekerim gerisi umurumda olmaz isterlerse arabayı yaksınlar. benim malım kıymetli arkadaş. arabamı anam babamda almadı kredide çekmedi. 5sene biriktirip nakit para aldım kolay bişey değil 24yaşında biri için
  • çocuklar nerede oynasın,ne yapsınlar yavrucaklar,her yer bina,otopark...
    onlarda çok meraklı değildir otoparkta oynamaya...
    oyun yeri vardı da,onlar mı bina yaptı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

    bu durumu 100 dairelik siteye saha yapmayan mutahit bozuntusuna sormak lazim..

    +1907
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emeraldozsel

    çocuklar nerede oynasın,ne yapsınlar yavrucaklar,her yer bina,otopark...
    onlarda çok meraklı değildir otoparkta oynamaya...
    oyun yeri vardı da,onlar mı bina yaptı...

    Hocam 500metre ileride Belediyenin Koşu parkuru+Spor aletleri+Basketbol Sahası+Tenis Sahası+Futbol Sahası+Futbol Takımı hepsi mevcut. Bende haftasonları yürüyüş spor top oynamak için oraya gidiyorum bi zahmet gençlerde gidicek. Kimsenin arabama top vurma kale yapmaya hakkı yok. Kasko olsa hadi neyse ama oda olmayınca insan daha tedirgin oluyor. Neyse bakalım site yönetimi nasıl bir cevap vericek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metintekin

    quote:

    Orijinalden alıntı: emeraldozsel

    çocuklar nerede oynasın,ne yapsınlar yavrucaklar,her yer bina,otopark...
    onlarda çok meraklı değildir otoparkta oynamaya...
    oyun yeri vardı da,onlar mı bina yaptı...

    Hocam 500metre ileride Belediyenin Koşu parkuru+Spor aletleri+Basketbol Sahası+Tenis Sahası+Futbol Sahası+Futbol Takımı hepsi mevcut. Bende haftasonları yürüyüş spor top oynamak için oraya gidiyorum bi zahmet gençlerde gidicek. Kimsenin arabama top vurma kale yapmaya hakkı yok. Kasko olsa hadi neyse ama oda olmayınca insan daha tedirgin oluyor. Neyse bakalım site yönetimi nasıl bir cevap vericek

    bu durumda haklı olabilirsiniz....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metintekin

    Valla hiç kusura bakmayın! Evet dert ediyorum kapalı otoparkım olsa koyarım ama yok ne yazıkki. Neyse size akıl danışanda kabahat. site yönetimine doğacak tüm maddi manevi zarardan siz sorumlusunuz diye bi ihtar çekerim gerisi umurumda olmaz isterlerse arabayı yaksınlar. benim malım kıymetli arkadaş. arabamı anam babamda almadı kredide çekmedi. 5sene biriktirip nakit para aldım kolay bişey değil 24yaşında biri için

    Tabi ki dert edeceksin.Herkesin arabası kıymetlidir.Site yönetimine söylemekten ziyade,doğrudan çocuklarla konuş derim.Sorun çıkarırlarsa site yönetimi ve aileleri.
  • O ne o çocuklar dayağı haketmiş hadi bir yerde oynarsın top yanlışlıkla araca geğer 1 kereliine neyse dersin ama aracın önü kale yapılırmı yemin ederim eğer biri benim aracıma öyle bir şey yapsın ıslak değnekle döverim
  • sokaklarda da durum farklı değil daha 15 dk önce arabmı yıkadım güzelce ön kapı açık siliyorum çocuklar top oynamaya başladı hadi neyse dedim o sıra taaaaakkk etti başımın kenarından aracın kapısına bir top geldi ki sormayın futbol topu. o sinirle hepsini kovdum. vurmam vurmaya kıyamam çocuklara ama kardeşim daha 2011 model 7. kredisini yeni ödedim be arkadaşlar araca baksanız sanki 3 yıllık çizikler var. birisi ön farın üstünden kaputa oturmuş olduğu gibi çizik, yana top gelmiş arka kapıya top çizmiş. yaw en kötü ihtimalla aynayı kırsa o futbol topu yok motorlu ısıtmalı vırt zırt diye 500den aşağıya vermez servis. bende bu konuda çok müzdaribim ama hangi birisine kızacaksın hangisini engelleyeceksin. binanın önüne park edip gidiyoruz işe. zaten baktım olacak gibi değil geçen servise uğradım rötüş boyası aldım 7 ayda 6 yerinde rötüş var, kapı eziklerini saymıyorum bile..




  • Artık zaman eskisi gibi değil.
    74 doğumluyum, bizim nesil sokakta, parklarda oynayarak büyüdü.
    Akşamüstü eve gelir, çantayı atar, dışarı çıkardım. Hava kararana kadar da dışardaydık.

    Artık zaman değişti, tehlikeler arttı. Komşunuzu tanımıyorsunuz.
    Ben çocuğumu 500 metre de olsa uzaktaki bir yere göndermem. 6 yaşında bir kızım var, parka götürdüğümde gözümün önünden ayrılmasına izin vermiyorum.

    Ben ilkokul ikinci sınıftan itibaren okula yalnız yürüyerek gittim.
    Bornova yavuz selim ilkokulundn, paterson köşkünün oraya yürüyerek giderdim, apartmandan 2-3 kişi ile. Bornovayı bilenler bilir.
    Ama şimdi bornova'da 9 yaşındaki yeğenimi bakkala gönderemiyoruz.
    Demek istediğim 500 metredeki alan çok da uygun olmayabiliyor, eğer çocuklar küçük ise.

    Çocukların elinden parklarını alan yerel yönetimlere sormak lazım, bu çocuklar nerede oynayacak diye.

    Keşke otoparkınızın bir bölümünü çocuklara ayırabilseniz, ama apartmanınızdan kimse park yeri azalacak diye çocuklara iyilik yapmaz.
    Yönetime göndereceğiniz ihtarnamenin de faydasının olacağını sanmıyorum. Çocukların başına bekçi mi koyacaklar.
    Hasar olursa yapan çocuğun ailesindn tanzim edebilirsiniz belki, ama yönetimden zor.

    Selamlar




  • Hiç mi çocuk olmadınız yahu. Biz çocukken alanlar vardı, araba azdı, geniş geniş ferah ferah oynuyorduk. Var mı şimdi öyle yer? 500 metre uzakta bilmem ne varmış. Evinin önünde oynamak varken neden gitsin ki çocuklar uzağa? Siteyi planlarken adam gibi alan yapsalarmış..

    Çocuk gerekirse kıracak, hata yapıp arabanın camını indirecek. Suçluluk duygusunu yaşayacak. Ailesi zararınızı karşılayacak. Çocuk hata yapmamayı öğrenecek zamanla. Ama asıl hata büyüklerde....
  • Hocam küçük çocuk olsa uzağa gidemez haklısınızda en ufağı orta1e gidiyodur. liseye gidende var sanırım içlerinde. şimdi bam güm ses duydum ne yapsalar beğenirsiniz. iki tanesi çıkmış arabanın kaputuna yan yana tüm arabaların üstünde atlayarak kedi gibi geziyor. iki tanesi C5 in bagaja oturmuş iki taneside topu en yükseğe dikmece oynuyor ve yaklaşık olarak binanın 5. katına yükselen top pat diye arabaların üstüne düşüyor. Bu durumu en kısa sürede çözmek lazım hiç kusura bakmasınlar binayı ben yapmadım benim suçum değil. kiralarken otoparkı var diye kiraladık top sahası olduğu için değil!
  • ilkokul çocukları, sırtlarına taktıkları çantayla arabalara yaslanıyorlar
    boylarıyla arabanın kapı hizası aynı olduğu için kapılar çiziliyor malesef
    ne yapalım çocukların canı sağolsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.