Şimdi Ara

Sistemi bir kasadan diğerine aktarırken bozdum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Başlıkta durumu belirttim aslında ama şimdi size detaylı anlatayım. Sağı solu dökülen eski bir kasam vardı ve yine içindeki eski olan ve zamanla bazı iyileştirmeler yaptığım bir sistemim vardı. Bu bilgisayarı iş yerinde kullanmak için yeni bir kasaya taşımak istedim (sadece güzel gözükmesi için) ve parçaları nizamı bir şekilde diğer kasaya aktardım. Her şeyi taktıktan sonra kasanın önündeki mavi renkteki güç ledi yandı ve sıra güç tuşuna basmaya geldi ancak tuşa bastığımda kasada hiçbir hareket olmadı. Bu aşamada neler yaptım?

    - Power switch kablolarını kontrol ederek doğru olduklarını teyit ettim ancak tam emin olmak için devreyi kendi imkanlarımla da tamamladım ama kasa yine açılmadı.

    - Sorunun güç kaynağından olabileceğini düşündüm ve yine internetteki bir çözümle anakarta bağlamadan güç kaynağını çalıştırmayı denedim. (kısa devre yöntemi diyorlar ama 3-4. pini birbirine bağlayarak yapılan bir şey) Bunu yaptığımda kasaya bağlı fanlar (işlemci fanı hariç) çeyrek turdan daha az hareket edip durdu. Kabloları çıkarıp taktıkça aynı olay tekrarlandı. Bunun çalıştığına mı yoksa bozuk olduğuna mı delalet olduğunu anlayamadım ancak işlemci fanında hareket olmadığı için okları anakarta yönlendirdim.

    - Anakartın pilini çıkarıp biraz bekleyip yine taktım. Üzerindeki kondansatör, köprü vb şeylerde şişme olup olmadığını kontrol ettim hepsi temiz gözüküyor. Anca kasa değişimi esnasında fark etmeden bir kondansatöre çarpmış olabileceğimi düşünmeye başladım.

    - Sonunda işin içinden çıkamayıp size danışmak istedim.

    Önerebileceğiniz her yola açığım.

    Anakart modeli: Pegatron / IPMIP - H55 - GEN

    İşlemci: Intel i5 650

    Kasa: Tx K9 Resim:https://productimages.hepsiburada.net/s/19/431/9833225846834.jpg

    Cevap verenler için şimdiden teşekkürler.







  • kasa kesin capserdır. bende de i5 760 pegatron h55 var ve oc yapilmiyor bu kartta. resmen kanser bir kart ama işlemcin efso kıymetini bil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hangi parçalarla oynadın? bunun üzerinden gitmek lazım.
  • tum parcalari sokup yeniden taktim sadece islemci ve islemci fanini sokmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markalı kasaysa orijinalden başka psu kabul etmeyebilir. bir de bios pilini ters takarak açmayı dene.
  • o zaman işlemciyi pas geçiyoruz. işlemci fanına gelmeden evvel, ram olmazsa pc çalışır ama görüntü gelmez hata sesi alırsın. rami pas geçip işlemci fanına gelelim. işlemci fanının çalışmaması seni yanıltabilir mi diye düşünüyorum. az önce bir yorum okudum biri diğer birine yardım teklif etmiş diyor ki fansız da pc çalışır. kabloyu çıkart dene. tavsiye bekleyen de cevap verene demiş ki: dostum o zaman sen kendi bilgisayarında kabloyu bir çıkart da bir dene bakalım. bu arada fb gol yedi. rezaletin en üst mertebesi golün yendiği an olsa gerek. beter olsunlar. neyse gelelim konumuza. fan dönmezse enerji harcamaz enerji harcamaz ise board korumaya geçebilir. bu durumda işlemci fanını dışarıda kontrol et. veya fan soketini doğru yere taktığına emin ol. son ihtimal ise pinleri doğru taktığına emin ol. +/- yönleri kontrol et tekrardan. gelelim fb' ye şu takımdan aykut' u gönderdiniz ya daha da sözüm yok. değil iki sene yirmi sene de geçse bu takım başarılı olamaz. çünkü en tepede hata var.




  • start_system kullanıcısına yanıt
    hocam psu zaten casper kasada da takılıydı o konuda bir sorun olmadı. bios pili olayını da denedim yine tık yok.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    fb'ye gelmeyelim hiç :) üzülüyoruz sonra. soketlerin hepsini tek tek kontrol ettim fanı da kontrol ettim sıkıntı yok. bugün kasayı komple söküp yeniden toplayacağım belki bir şeyi atlamış olabilirim diye.
  • şimdi

    kısa devre işini panelden mi yaptın yoksa cornektörden mi

    Sistemi bir kasadan diğerine aktarırken bozdum!

    Sistemi bir kasadan diğerine aktarırken bozdum!




  • DJWORD kullanıcısına yanıt
    ikisini de yaptım. hatta bugün soket üzerinden tekrar denedim psu çalışıyor ama bi kabloyu çıkarmamışım o yüzden bi tane kondansatör patladı. ama değişmesi kolay diğer sorunu bulabilsem keşke.

    en azından sorunun anakart kaynaklı olduğunu öğrendim.
  • herkese selam,

    olur da birileri benzer bir sorun yaşarsa diye yazıyorum. nasıl olduysa bilmiyorum ancak anakart üzerinde yazan kasa kablosunun gelmesi gereken kısımlar olması gerektiği gibi çalışmıyordu.

    sol üst: power tuşu ---- sağ üst: güç ışığı
    sol alt: reset ---- sağ alt: hdd ışığı

    şeklinde belirtilmiş. hatta güç ışığı kablolarını takınca kasanın güç ışığı yanıyor ama kasa bir türlü açılmıyordu.

    power ile reseti değiştirip denedim, bu ikisine ayrı ayrı tornavidayla kısa devre yapmayı denedim yok yine açılmadı. sonra her şeyi söktüm ve şans eseri güç ışığının takıldığı yere tornavidayla dokunup kısa devre yaptırdım ve kasa açıldı. şimdi güç ışığı yanmıyor ancak kasa çalışıyor, bu süreçte bir anakart yaktım ve yenisini almak zorunda kaldım.

    bunun dışında cpu fan error hatası verdi açılışta bilgisayar. onu da 3 girişli soketi 4 pinli chassis fan yuvasına takarak düzelttim. o da yazdığı gibi çalışmıyordu yani.

    yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.