Şimdi Ara

Sistemi Aldım ama Kafamda Deli Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle sistemi toplarken buradan çok bilgi sahibi oldum herkese teşekkür ederim. sistemim şu ve sormak istediğim bir kaç şey var

    İşlemci : Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz
    Anakart: MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)
    Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz
    Ekran Kartı: MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12
    Harddisk : WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm
    SSD : Samsung 128GB 850 PRO SATA 3.0
    Kasa + PSU : CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
    Monitör: AOC 23" i2369v GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR

    şimdi sormak istediklerim şunlar:

    işlemciyi 3-5 sene sonrasını düşünerek oc yapılan bir model aldım ama soğutucuya karar veremedim sonradan takarım dedim ve şu an stok fan var. sizce bu işlemciye hemen bir soğutucu alıp overclock yapayım mı ? şimdilik oyunlar ultra ayarlarda bile fena değil ama overclock yapsam çok üstün bir performans alır mıyım yoksa 2-3 sene sonra mı düşüneyim ?

    anakart gaming 3 serisi, acaba gaming 5 serisi ile arasında overclock ve uzun vade anlamında çok fark var mıdır ? gaming 3 serisinde sli desteği yok. uzun vadede sli yapmayıp ekran kartını değiştirmek daha mı mantıklı sizce ?

    son olarak monitör olarak giriş-orta seviye full hd bir monitör aldım şu an memnunum ama bu sistemin performansına yetecek bir monitör mü ? yoksa 144 hz bir monitör şart mı ? yoksa arada çok fark yok mu ?







  • Oc parçaların ömrünü azaltır. Şuan zaten seni sınırlayan parça ekran kartı. İleride 970 in artık performansı yeterli gelmediğinde yeni bi ekran kartı alırsın işlemciyede oc yapar idare edersin bir süre. Şimdi yapmanın pek bir mantığı yok. Ama soğutucuyu alabilirsin şimdi. Daha düşük sıcaklıkta çalışması her zaman daha iyidir.

    Anakart yeterli. Sli ve cf sadece artık daha iyi bir gpu olmadığı için yapılınca mantıklı olur. 980ti yetmiyosa 2 tane alırsın gibi. Daha iyi bir gpu olduğu sürece tek ekran kartı kullanmak daha iyidir. Çünkü sli-cf hiç bir zaman tam performanslı olmaz. Daha çok güç harcar. 2 kart olduğu için hem ekran kartları hemde kasa içindeki diğer bileşenler daha çok ısınır.

    Oynadığn oyunlara göre değişir. 144 hz olunca wooow demiyosun. O kadar belirgin bir fark yok. Zaten witcher , gta tarzı oyunları oynuyosan 60 hz de oynarsın. 144 fps yi kaldırıcak bir kart değil 970.




  • Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın hocam.

    Sadece anakart biraz düşündürdü (sanırım 6 faz imiş) ama internetten hızaşırtma verilerine baktım, cihazla gelen O.C. Genie bile ilk başta yeterli hızaşırtmayı sağlıyor. Tabii o hızlarda stabil çalışıyor mu sistem, o önemli.

    Ben de ilk başta stok fanla idare ederim diye düşünüyordum, ama bir yandan "işlemci ya takoz çıkarsa nasıl anlayacağız?" diye kendime soruyordum. Sıcak bir şehirde yaşıyorsanız -malum yaz mevsimindeyiz- fan son devir çalışacağından belki sesten rahatsız olabilirsiniz. Forumdaki ustalar da bana bundan bahsetti sistem toplarken, iki etken bir araya gelince ben de soğutucuyu da almaya karar verdim.

    Şu anda Akasa Venom Voodoo kullanıyorum. Daha hızaşırtma denemesi yapamadım ama İşlemci stok GHz'de neredeyse oda sıcaklığında. Kendi PC'min başına geçince sıcaklıkları atarım buraya. Fandan memnunum diyebilmem için hızaşırtma yapmam lazım, ama şimdiki haliyle gayet iyi. Tek sorunu RAM'ler low profile olmadığından fanla çakışıyor, biraz uğraşınca taktım. Ben mi kuruntu yaptım bilmiyorum ama RAM az da olsa yamuk duruyor gibime geliyor.

    İşlemcinin üretildiği yer önemli O.C potansiyeli konusunda, benimki Malezya idi sanırsam.

     Sistemi Aldım ama Kafamda Deli Sorular

    Akasa Venom Voodoo'nun forumda kapsamlı incelemesi var:http://forum.donanimhaber.com/m_87870558/tm.htm

    OneTreeHill hocamın diğer soğutucu incelemelerine de kesinlikle bakın, belki fikir edinirsiniz.

    Monitörünüz bence iyi, sistem toplamadan önce seçeneklerim arasındaydı, ancak hepsiburada kampanyasıyla şu an kullandığım monitörü (AOC 2367Fm) iyi bir fiyata satın aldım. 144 hz monitör görme şansım olmadı ama öyle ekstrem bir oyuncu değilim, akıcılık artar elbette ama GTX970 adamakıllı 144 Hz oynatır mı bilinmez. Sizin sisteme de hem bütçe hem performans olarak fazla kaçar zaten. Ama isterseniz çift monitör yapabilirsiniz, oyuncu ekipmanı alabilirsiniz, bâzı bileşenleri yükseltebilirsiniz öyle bir bütçeniz varsa. Böylesi daha güzel olur bence .

    Bende bu seviyeye yakın bir sistem topladım, belki yorumlardan gerekli birşeyler öğrenirsiniz diye link veriyorum (ben de benzer sorular sormuştum) konusu burda;http://forum.donanimhaber.com/m_106580715/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 17 Temmuz 2015; 9:23:46 >




  • Sistem güzel dostum gtx970 almak iyi olmuş
  • BENCE overclock için erken şuanda tüm oyunlara yetioda artıyo ilerde yetmediği zaman yapın

    bu arada güzel sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geta5 -- 17 Temmuz 2015; 12:45:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.