Arkadaşlar overclock yapmayı düşünmüyorum. Oynamak istediğim oyunlar COD serisi GTA 5 ve Battlefield. Şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum. Değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mı? Teşekkürler.
Aslında ben yukarıda yazdığım fiyata siparişi verdim amazon dan. Ama iptal etme hakkım var. Sioariş fiyatım piyasaya göre ucuz olsa da sizce kart bu fiyatı hak ediyor mu? 3060 beklenmeli mi?
Stok yok görünce şaşırdım bende, RTX3060 TR fiyatı 330 usd olarak belirlendi 3200 TL civarı yapıyor ama satışa raflara gelince kaçtan satarlar orası belli değil, acil bir durum yoksa beklenebilir, 2060s ve diğer kartlar şuan mining'ciler yüzünden aşırı pahalandı, şuan sistem toplasaydım görüntü vermelik bir kart alır takardım ya da o.b vga 'lı platform toplardım.
Bu iki bileşeni yazdıklarımla değiştirdiğin an ortalama 900 TL cebinde kalıyor. Tomahawk almana gerek yok sana %1 dahi ekstra bir getirisi olmaz boşa masraf. Ram olarak da benim ki 3200 senin ki 3000 diyeceksin ama onun da bir önemi yok çünkü Ballistix serisi ramlerde piyasada ki en iyi çiplerden olan Samsung b-die yada micron e-die vardır yani corsair yada herhangi başka bir markanın ramlerinde göremeyeceğin kadar yüksek hızlara çok daha düşük CL değerinde çıkabilir.
Özetle anakart ve ram e vereceğin boşa 900 TL yerine işlemcini 10400F yerine 10600KF yapabilirsin, yada ekstra 1TB SSD alabilirsin, yada kasa-power ı çok daha iyi model alabilirsin bunlar sana ciddi anlamda getiri sağlar ama Z490 V-SI yerine Tomahawk alman yada ballistix yerine daha kötü vengeance alman sana %1 bile ekstra katmaz :)