Şimdi Ara

Sistemde Donma ve Kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aşağıdaki sistemimde herhangi bir blu-ray filmi internetten herhangi bir video izlemeye çalışırken sistemim donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Video oyunlarında (Ör: StarCraft II, Battlefield Bad Company 2 vb.) normalde 60-70 fps alan bilgisayarım artık 30 dan yukarı çıkmıyor. Sisteme format atmama rağmen sonuç gene aynı vaziyette. Sistemimde ekran kartı ve işlemci yenilemesinden yaklaşık bir ay sonra bu sorunlar ile karşılaşmaya başladım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

    İşlemci: Intel Core Quad Q8300 2.50 GHz
    Bellek: 3072 MB RAM
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTS 250 1024 MB DDR3
    Anakart: Gigabyte GA-P35-S3G
    Hard Disk: Samsung 750 GB
    Power: High Power 550 Watt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas777 -- 30 Eylül 2010; 11:13:03 >



  • Blu-ray filmleri izlemek için (720p, 1080p) kodek bileşenlerini değiştirin.
    Oyunlardaki sorunlar için ise en yeni driverini yükleyin. Sorun çözülmezse şu an kullanmış olduğunuzdan daha eski bir sürüm yükleyin.
  • sorun işlemci veya ekran kartı.ısınmadan dolayı fanları kontrol et.
  • @bioyılmaz
    codec bileşenlerini değiştirdim driverı değiştirdim sorun gene aynı.

    @symbians
    Haklı olabilirsin. Speed fan programı ile ısı derecelerini kontrol ettim. Boştayken ekran kartı ve işlemci 50-55 derece oyundayken ekran kartı 80 dereceye kadar çıkıyor işlemci ise 70 kadar geliyor.

    İşlemci ve ekran kartım için tavsiye edebileceğiniz iyi bir soğutma sistemi var mı acaba?
  • ekran kartının kendi yazılımıyla fan hızını artırabilmeniz lazım.. onu deneyin.. işlemci içinse çok secenek var sogutma unitesi olarak.. ama hepsinden önemlisi kasa içerisindeki hava sirkülasyonudur.. kasanızda en azından bir giriş bir de çıkış(egzoz) fanı olmalı.. en azından 12cm ..
  • İşlemci değişti demişsin. Bazı elemanlar fan takarken termal macun sürmeyi unutur yada fanı işlemci üzerine tam oturmayı beceremez. Bu gibi sorunlarla çok karşılaştım kontrol et.
  • Sorun işlemcide olmayabilir. Eski ekran kartı olan 8600gt yi taktım 1 saatlik deneme sürecimde herhangi bir donma yaşamadım. StarCraft II yi düşük ayarda oynattı haliyle. Gears of War oyununuda denedim onuda orta ayarlarda oynattı. Herhangi bir zorlanma olmadı. Blu-ray filmlerdede herhangi bir sorun yaşamadım. Sorun ekran kartında olabilir ama 8600gt 80-90 sıcaklığa ulaşıp herhangi bir sorun çıkarmazken GeForce GTS250 80 derece 8600GT den daha kötü performans veriyor. Acaba ısınma sorunu mu yoksa parçalarla ilgili uyumsuzluk vb. bir sorun olabilir mi?
  • GTS250 üzerine fan tutarak dene istersen. Eğer faydası olur bir miktar ısıyı düşürürse ve yine aynı problem olursa driver sorunu da olabilir. Olasılıkları deneyerek gitmek lazım.
  • Pekala o zaman yine işlemci ve ekran kartım için tavsiye edebileceğiniz iyi bir soğutma sistemi var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas777 -- 30 Eylül 2010; 14:21:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas777

    Pekala o zaman yine işlemci ve ekran kartım için tavsiye edebileceğiniz iyi bir soğutma sistemi var mı acaba?


    sorunun nereden kaynaklandığına kesin emin olmadan masraf yapma bence.yoksa tavsiye edilebilecek soğutma sistemleri var yok değil.benim tavsiyem şuan için işlemciye termal macun sür.ekran kartınada ekstradan bir fan tut sorununu neticelendirmek için.kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbians -- 30 Eylül 2010; 23:06:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.