Şimdi Ara

Sistem yavaş açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar


    Yeni sistem almıştım ve kurulumunu yaptım. Eski sistem 3. nesil Intel işlemci ve 16 GB 1600 MHz RAM'li bir bilgisayardı SSD ise Samsung 850 Pro 250 GB var.


    Yeni sistemde anakart MSI B550 Gaming Plus Edge Wi-Fi, RAM Corsair Vengeance 16 GB 3600 MHz, işlemci R5 3600, SSD ise aynı.


    Eski bilgisayarımda 3-4 saniye olan BIOS zamanı şimdi 15 saniye oldu ve düşmüyor. Hız testleri ise eski sistemle aynı; 500 okuma, 500 yazma hızı çıkıyor.


    Sorun nerededir sizce, yapmam gereken bir ayar mı var? Bir de PC'nin başlat tuşuna basınca ekran gelmeden önce anakartta CPU,ram ve diğer arıza ışıkları sıradan yanıp kontrolden geçiyor birkaç saniye. Acaba bundan mı oluyor?








  • Bu bir sorun değil önemsemeyin. 8-9 sene önce kullandığım ssd'li 4770k'lı msi anakartlı sistemim bir kaç saniye içinde login ekranına ulaşırdı, monitörün tepki süresinden daha kısa sürede login ekranında olurdu. O zamanın fastboot'u şimdikilere göre daha farklı dinamikleri içeriyor anlaşılan. Bir kaç senedir kullandığım tepe seviye gigabyte anakart ile 8700k'lı sistem login ekranına ulaşması 15 saniyeyi buluyor.

  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

    Benimde logo çok geç geliyor. Logo gelmeden önce kırmızı ışıkları sırayla yanıp sönüyor burayı hızlı geçemiyor nedense.

  • Sanallaştırma teknolojisini açtıktan sonra 4 saniye daha kısaldı. Bunu nasıl daha fazla düşürebilirim sizce? Bu tarz ayar var mı başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Secure boot seçeneğini kapatırsanız hızlanabilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.