Şimdi Ara

Sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    5 senelik emektar oyun bilgisayarımı (bkz. panel) değiştireceğim. PS3 varlığı ve oyunlara olan ilgimin bir nebze azalması nedeniyle çok üst seviye ekipman almayacağım. Aslında upgrade yapmayı düşündüm ama bütün parçaların geri kalmış olması nedeniyle sistemin çoğunu baştan toplamaya karar verdim. Elimde değiştirmeyi düşünmediğim 21 inç Samsung monitör, Samsung Writemaster DVD-RW ve sonradan alınmış olan OCZ StealthXStream 600W güç kaynağı var. Ayrıca ses sistemim ve çevre bileşenlerimden de memnunum. Gelelim alacağım parçalara:

    KASA
    Araştırmadan aldığım FEEL Tornado F5 kasamı yenilemeyi planlıyorum, zira bana pek güven vermiyor. Daha kaliteli, sağlam ve sessiz bir kasa arıyorum. Bu konuda önceden de başlık açmıştım, isteyen bakabilir. (link) Önceden SilverStone Raven ve Antec gibi kaliteli markaları araştırmıştım, ama şimdi baktığımda hepsi pahalı geliyor. Ayrıca Türkiye'de Antec bulamadım. Bu nedenle kararımı RC-692'den yana değiştirdim. Sessiz ve kaliteli kasa tavsiyeniz varsa alabilirim.

    İŞLEMCİ
    Intel'ciyim, aynen devam edeceğim. Core i5 düşünüyorum, ama tam olarak hangi modeli alacağıma karar veremedim. 2310, 2400, 2500, 2500K modelleri arasında kaldım. Bütçe 2310 diyor, ama 2500K'ya kadar f/p olarak belirgin bir artış varsa biraz zorlayabilirim. 2500 ve 2500K arasındaki farkı anlamadım, Intel'in sitesinde tıpatıp aynı gözüküyorlar. Demek istediğim, 2310'dan 2500K'ya olan 100TL'lik fark kendini belli eder mi? Farkı vermeye değer mi?

    ANAKART
    Birkaç sistem tavsiyesi okudum, genelde MSI P67A serisini önermişler. SLI veya CF düşünmediğim için P67A-C45 mantıklı geldi. Yalnızca fiyatı biraz fazla gözüktü gözüme. SATAIII ve USB 3.0 destekleyen, daha hesaplı kart önerilerine açığım.

    BELLEK
    Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz. Tartışılacak bir şey yok.

    EKRAN KARTI
    Bayağıdır ekran kartı piyasasından uzak kaldığım için en çok tavsiyeye ihtiyacım olan kısım burası. Normalde sıkı NVidia'cıyımdır, hatta aynı performanslı AMD kartın üstüne 50-60TL koyup NVidia almayı tercih ederim. Fakat araştırmama göre NVidia fiyatları iyice abartmış. Fermi serisi adam gibi bir kart almak için 500 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Benim ise aklımda 300-400TL civarı bir kart vardı. Bu nedenle NVidia hayalim suya düştü denebilir. Sapphire HD5770 veya bütçeyi biraz zorlayıp HD6850 alabilirim. Burada tavsiyenize ihtiyacım olacak. Önerebileceğiniz f/p yüksek bir NVidia kartı var mıdır? Yoksa AMD kartlarından hangisini önerirsiniz? 6000 serisine çıkmaya değer mi? Farklar nelerdir?

    HDD
    WD Caviar Green serisi düşünüyorum. SATAIII 1TB veya 1.5TB artık hangisini bulursam alacağım.

    Kısaca aklımdaki sistemi de yazayım, tavsiyelerinize göre değiştiririm.

    Cooler Master RC-692
    Intel Core i5 2500K
    MSI P67A-C45
    Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz
    Sapphire HD6850 1GB
    WD Caviar Green 1,5TB SATA3

    Yukarıyı okumayanlar için, bu parçalar üst sınır, mümkün oldukça düşüreceğim.

    Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.







  • Yukarı
  • Topladığınız sistem güzel ama kendime toplayacak olsaydım;

    Ramleri g.skill ve kasayı da RC 690II pencereli modelden seçerdim. PSU olarakta seasonic in güzel psu ları var, onlara bakardım. HDD depo için kullanılacaksa green alınabilir ama sistem de kurulacaksa Black almak daha mı doğru olurdu diye düşünüyorum.
  • Anakartı çok az fark ile G45 modeli seçin, C.FireX desteğiniz de olsun

    Ramleri 1.5v gerilime sahip G.Skill seçin.

    Hdd olarakta Samsung'un HD502HJ serisi 500gb alabilirseniz daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.