Şimdi Ara

Sistem Güncelleme (750 Ti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Zamanında buradan birçok insan donanım konusunda bana yardımcı oldu. Biraz eski bir sistemim var. Yeniden PC toplayacak bir bütçem de yok. Kısaca özellikleri şu şekilde:

    GPU: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
    CPU: Intel Core i5 2310 2.9 GHz
    RAM: 6 GB DDR3 1333 MHz
    Anakart: Asus P8H61-MX
    HDD: 1TB
    SSD: yok
    PSU: 650W kaliteli bir PSU, sonradan almıştım
    Kasa: Eski bir dandik exper hazır pc kasası. Muhtemelen sade ve yeterli bir kasa da almam gerekecek. Kasa şu linkteki PC'nin kasası: https://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-2310-2-9-ghz-6-gb-drr3-500-gb-hdd-1-gb-gt415-win-7-h-premium.html#genel-bakis

    Çok yüksek grafikli oyunlara merakım yok. Yani oynadığım oyunlarda aldığım fps'ten genel anlamda memnunum. O açıdan ekran kartıyla bir problemim yok. Daha ziyade bilgisayar yavaş ve MMORPG gibi oyunlarda işlemciden mi RAM'den mi kaynaklandığını bilmediğim takılmalar, anlık fps dropları oluyor. Bu işlemci hakkında bir fikrim yok. Çok kötü bir işlemci mi? Yoksa sebep RAM mi? Siz olsanız hangi parçayı güncellemekle başlardınız?

    Açıkçası isteğim şey, en az masrafla en çok verimi almak. 1.500 TL'yi geçmek istemiyorum pek ama ne kadar gerçekçi bir rakam oldu onu da bilmiyorum.

    Kafamdaki şey şu şekilde: Kasayı değiştir, RAM al, bir tane de ucuzundan SSD. Ama işlemciyi aynı bırakmak sıkıntı oluşturur mu veya mevcut anakart yeterli mi bunları bilmiyorum.

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 23 Nisan 2020; 21:36:6 >







  • Hocam termal macunları yenilediniz mi hiç? Aynı sorun bende de vardı. FPSler 130 140 larda ama anlık FPS droplar oluyordu. Özellikle CSGO oynarken. Termal macunları yeniledim, şu an öyle bir sıkıntım yok. Ve ek olarak güç seçeneklerinden işlemcinin çalışma yüzdesini biraz düşürdüm. İşlemci ram performans çalışmıyor ve daha az ısınıyor, belki bu da etki etmiş olabilir. Denemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anakartınıza i7 3770 takabiliyorsunuz
  • ysfslmsrkc kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tavsiye için. yıllardır kasayı ellemedim. sanırım açıp bi temizlemenin ve termal macunu yenilemenin zamanı geldi. işlemcinin çalışma yüzdesini düşürmeyi de deneyeceğim.
  • anakartı değiştirmeme gerek yok o zaman değil mi? alacağım ram'lerle ilgili bir sorun çıkarır mı?
  • von Hohenheim V kullanıcısına yanıt
    Etkisi olacaktır hocam mutlaka. Bunları ve gelen tavsiyeleri denemeden bence kendinizi boşa masrafa sokmayın şimdilik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.