Şimdi Ara

Sis Farları Açık Dolaşan 06 Plakalılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her gün Ataşehir - Gebze - Ataşehir şeklinde işe gidip geliyorum. Bu esnada kaç 06 plakalı araç gördüysem hepsi sis farları açık dolaşıyor. Hadi 41 plakalara alışdık da kardeşim, niyee? Arka sisleri açınca havalı görünmüyorsunuz. Anlıyor musunuz? Gözümüzü almaktan başka bir işe yaramıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 27 Kasım 2019; 10:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arka sis açmak gerçekten ahmakça bir davranış. Hiçbir işlevi olmuyor normal zamanda açınca.

    Ön sisleri yıllarca açtım, nedendir bilmiyorum ama bana daha çok güven veriyor açtığımda. Yol ortasında ışıklandırmanın olduğu 2-3 şeritli yollarda etkisiz fakat ara sokaklarda veya ışıklandırmanın yetersiz kaldığı durumlarda hemen önünüzü aydınlattığından kendinizi güvende hissesiyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 06 plakalar bence sinyal ile sis farının yerini karıştırıyor.
    çünkü sinyal vereni henüz görmedim ama sisler hep açık.
  • Gerekmedikçe ön ve aka sis farı açmak gibi düşüncesiz sürücü çok maalesef. Adı üstünde "sis farı" yeterince açık bence, idrak etmek zor olmasa gerek.
  • beykozda farlar kapali sis+amerikan gezmeyeni dovuyolar
  • https://forum.donanimhaber.com/sis-farlarini-acmamisim-ceza-yer-miyim--140593878#140593878


    Sis farına ceza olmayınca artık açmayan kalmadı. Biz nesli tükenmekte olanlardanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Kasım 2019; 9:29:35 >
  • Ducato servis araçları. Sarı gündüzler,kör eden beyaz sisler, arkada büyük magirus stop ,arka sisler, yaya yol vermek mi hayır, kırmızı ışık beni durduramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesiz insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam inan dün akşam eve gidiyorum (Ankara'da yaşıyorum) ve özellikle doblo lar başta olmak üzere neredeyse trafikte gördüğüm araçların yarısı sis farları açık geziyorlar. Kendi kendime bu ülkede sis farlı araç satışı yasaklanmalı dedim, sürekli kafamı, gözümü sağa sola çevirerek gitmek zorunda kalıyorum. Allah belalarını da vermiyor ki tükenip bitsinler...

    Ek: Daha başka bir sürü konuda da yazdığımı tekrar yazıyorum, özellikle Ankara ve Konya başta olmak üzere kesinlikle psikolojik, sosyolojik v.b. testler yapılarak sürücülerin ehliyetleri yeniden verilmeli ya da iptal edilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 27 Kasım 2019; 9:52:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Hocam inan dün akşam eve gidiyorum (Ankara'da yaşıyorum) ve özellikle doblo lar başta olmak üzere neredeyse trafikte gördüğüm araçların yarısı sis farları açık geziyorlar. Kendi kendime bu ülkede sis farlı araç satışı yasaklanmalı dedim, sürekli kafamı, gözümü sağa sola çevirerek gitmek zorunda kalıyorum. Allah belalarını da vermiyor ki tükenip bitsinler...

    Ek: Daha başka bir sürü konuda da yazdığımı tekrar yazıyorum, özellikle Ankara ve Konya başta olmak üzere kesinlikle psikolojik, sosyolojik v.b. testler yapılarak sürücülerin ehliyetleri yeniden verilmeli ya da iptal edilmeli.
    İlanlara bakıyordum. Oraya bile bu şekilde koymuşlar:




    Sis Farları Açık Dolaşan 06 Plakalılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara ile sınırlı bir durum değil, ülke geneli böyle kafayı yemişler. Otomobiline led takan modifiyeciyim diye dolaşıyor etrafta.
    Geçen hafta beraber çalıştığımız kişinin eşine sis farını gereksiz kullanmaktan ceza gelmiş, şaşırdım.

    @shkoksal siz güven duyuyor olabilirsiniz ancak sis farı açarak karşıdan gelenlerin görüşünü kısıtlıyorsunuz. Bu da yayalar için çok büyük tehlike oluşturuyor, bilginiz olsun.
    Çok zor değil, biraz empati...
  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız, artık kullanmıyorum zaten. Ön sisleri açana değil de onları çakma beyaz ampüllerle değiştirenlere aşırı gıcık oluyorum. Resmen kör ediyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara havası ,pavyon ışıkları, bira, bunlar evde salonlarına duvar kağıdı LED Tavan aydınlatması takmadan oturamayan kişilerdir,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da yaşıyorum kendi aracımda ön/arka sis mevcut. Gereksiz açık gezen birisini ne zaman görsem açık açık sövüyorum söyleyim. Bi de sonradan takılan beyaz ampüller insanı kör ediyor resmen. Onları da es geçmiyor sövüyorum.
  • Sen birde Angara sokaklarını görsen. Taksici olup hyundai accent era kullanıyorsan o arka sisleri açmak zorundasın gibi bi kanun var heralde. Sokaklar Angara pavyonlarından esintilerle ışıl ışıl. Sağ sol stoplarda kocaman sis lambaları accent eraların vazgeçilmezi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ön sis farını açanı anlıyorum diyelim, dışarıdan arabasına bakan "Üff adamın arabasına bak üff amma artistik olmuş üff düştük öldük bittik" diye düşünüyor ve bu da hoşuna gidiyor diyelim.
    Arka sis farı nedir ya? Tek taraflı yanan asimetrik tuhaf bir görüntü oluşturan (Normalde arka sis sadece solda vardır) abuk subuk bir görüntü. Hele Honda'larda falan tamponun sol tarafından tuhaf bir lamba yanıyor. Bunun ne gereği var? Hadi NFS oynar gibi arabayı dışarıdan görerek sürüyor olsan anlarım ama arabanın içinde gösterge tablosunda 2 tane lamba yanıyor fazladan. Nedir yani bu kadar gerekli olan?

    Bir de bunun psikolojik sorunları olup, sinyal lambalarını "Amerikan park" denilen ki ne alaka onu da anlamam bir yöntemle sürekli yanar hale getirip, gözü kör edecek kadar kuvvetli sisleri yakarak önünü görmeye çalışan bir güruh var. Yahu farlar var işte farlarla git? Yok sis farını güçlendirip önümü onlarla görücem adamın zihniyeti bu.

    Cidden tuhaf ülkeyiz.
  • hiç unutmuyorum, haziran'da ankara'ya gittim. adam karayolu'nda sağ şeritte geri geri geliyordu. üstelik arkasından gelenler de 80-90'la geliyor bildiğin e5. sağ şeritten geri geri geliyor. dikkat emniyet şeridi demedim sağ şerit dedim

    normaldir. angara'lılardan beklerim. faça şahinci e30'cu tayfaya yakışan hareketlerdir bunlar.
  • geçen birini dövüyorlardı sis farını yakmamış diye. sisli havada da söndürüyorlar. adamlar zıttına ne kadar yapılması gereken iş varsa yapma peşindeler.
  • Adı üstünde sis farı

    SİS varsa yakılır görünürlüğü artırmak için.

    Yalnız sadece Ankara değil . Her yerde var bu denyolardan ... Ankara da az bile olabilir hatta.
  • gormemis ezik varos ulkenin insanlari
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.