Şimdi Ara

Şirketlerin Internette Yaptıkları 10 Hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Şirketlerin Internette Yaptıkları 10 Hata


    2015 yılında şirketler internet üzerinde bazı fırsatları kaçırmaya devam ediyor. Özellikle web ortamında yapmadıkları ve müşterilerini üzdükleri hataları bulmaya çalıştık ve araştırmamızdan kaynaklanan hataları yazımızda derledik.

    1- Web siteleri mobil uyumlu değil.

    Bir çok şirketin web sitesi günümüzde mobil uyumlu değil. Buna küçük şirketlerin yanısıra büyük şirketlerde dikkat etmiyor. Şirketlere ek bir maliyet gibi gözüken bu konu için birde farklı bir bakış açısı bizden. Şirketinizin mobil görünüm için yapacağı yatırım ek maliyet değil kaçan bir çok müşterinizin geri dönmesi demektir. Responsive tasarımlara vereceğiniz değer şirketinizin web ortamında güçlenmesini sağlayacaktır.


    2- Mobil uygulamanız var mı.

    Google Play store ve Apple iTunes mağazalarında artık şirket uygulamalarını da görmeye başladık. Ancak araştırdığımızda (burada marka ismi veremiyoruz) bir çok büyük şirketin bile bu konuyu yaptırmadıklarını gördük. İsim vermesekte Google play store’den örnekler verelim. Play store’de mobilya markalarını arayın böylece bir çoğunun mobil uygulamasının olmadığını farkedeceksiniz. Bu diğer sektörler içinde geçerli ve günümüzün internet trendlerinde mobil uygulama olmazsa işinizdeki değeriniz biraz daha azalacaktır.


    3- Facebook Sayfa Yöneticiniz Olmalı.

    Facebook işletmeler için o kadar etkileyici sonuçlar vermeye başladı ki. Artık müşterilerinize ulaşmanın neredeyse en kolay yolu haline geldi. Bir çok marka için ise şu dikkatimizi çekti facebook sayfalarını beğenen sayısı çok fazla ama gönderilerine yapılan etkileşimler çok az. Örneğin 300 bin beğenili bir facebook sayfasında yayınlanan ileti etkileşim oranına göre çok az beğeni,paylaşım ve yorum alıyor. Bunun nedeni müşterilerinize hitap edecek bir sayfa yöneticinizin olmaması olabilir. Basit bir araştırma yaparsanız Facebook sayfalarından nasıl ürün satacağınız ve sizi beğenen kişiler ile nasıl iletişime geçebileceğinizi daha çabuk kavrayabilirsiniz. Bu yüzden Facebook ile ilgili kısa bir öneri verelim. Sadece Facebook ile ilgili bir pazarlama ekibi kurun ve günlük ileti sayınızı arttırın, ardından Facebook reklamlarını da devreye sokarak sipraişlerinizin nasıl arttığını takip edin.


    4- Basın bültenleri yayınlamamak.

    Basın bültenleri konusunda internette genel olarak çok yetersiziz. Sadece dev firmaların ağırlık verdiği bu konuda marka bilinirliği arttırma çalışmaları, ürün tanıtma çalışmaları ve diğer etkinlikleriniz aslında bir çok kişi için geçerli. Bu konuda örnek alabileceğiniz firma isterseniz Turkcell, Vodafone, Avea gibi firmaları incelemelisiniz. Yerel işletmeler aynı durumu yerel internet haber sitelerinde de yapabilir. Böylece işinizi sürekli göz önünde tutmayı başarabilirsiniz.


    5- Şikayet sitelerine aldırış etmemek.

    Müşterilerinizin önemli bir kısmının satın alma kararını şikayetleri okuyarak verdiğini biliyormuydunuz. Örneğin buzdolabı almaya karar veren biri önce marka ismi ardından buzdolabı ve son olarak da şikayet kelimesini aramaya başladı. Karşısına çıkan verilerde şikayetinin ne kadar kısa sürede çözüldüğünü ve markanın şikayetler ile ilgili verdiği tepkileri anında farkeden tüketiciler aynı hızla sorun çözen şirketlere doğru kaymaya başladı. Eğer bu konuyu dikkate almazsanız müşterileriniz size satın almama olarak tepki vermeye devam edecektir. Eğer dikkate alıpta müşterilerinize önem verirseniz o zaman diğerleri de size doğru gelmeye başlayacaktır.


    6- Youtube özel kanalları önemseyin.

    Akılda kalmanın en kolay yollarından birisi de Youtube. Türkiye’den ve dünyadan milyonlarca kullanıcı her gün videolarını paylaşıyor veya izliyor. Burada şirketinizin ürün veya hizmetlerini tanıtan videolar yayınlayabilirsiniz. İşi ileri götürmek isterseniz Youtube ‘da inceleme yapan ve popüler videolar yayınlayan uzman kimseler ile iletişime geçebilirsiniz. Örneğin eminim ki çok kimse bu taktiği farketmemiştir. Ruhi çenet videoları yayınlayan bir kişinin an itibariyle 283.679 abonesi bulunuyor. Özel bir içerikle ve Ruhi çenet takipçilerini üzmeyecek bir içeriğe sponsor olabilirsiniz. Böylece şirketiniz bir anda bir çok kişinin aklına yerleşebilir. Bir diğer özel kanal ise Webtekno‘nun 311.468 abonesi var ve videoları çok seviliyor. Teknoloji ürünleri ile ilgili bir şirketiniz var ise bu kanalıda şiddetle tavsiye edebiliriz.


    7- Kampanyalar ve tekil ürünler dağıtmak

    Bir çok dev şirket bunu sık sık yapıyor. Örnek olarak Nescafe çekiliş ile 5 Mercedes Benz Cla-200 Style veriyor. Başka örnekler isteyenler ise mutlaka iPhone 6, iPad, Barcelona tatili, Umre tatili gibi kampanyalara denk gelmiştir. Burada önemli olan nokta markanıza olan ilgiyi arttırmak olduğu için şirketiniz küçükte olsa mutlaka internet üzerinden web kampanyaları düzenlemeye çalışın ve bunu web sitenizden özellikle duyurun.


    8- Karşılaştırma sitelerini dikkate alın

    Ürün fiyatları karşılaştırmaları yapan siteleri farketmişsinizdir. Cimri ve akakçe gibi sitelerde yoksanız biraz düşünmek gerekiyor. Neden yokuz diye. Bu sitelerde genellikle bir çok markanın ürünü var ve fiyat karşılaştırmaları yer alıyor. Tüketicilerin dikkat ettiği bu alanları görmezden gelmeyin ve firmanızı buralarda öne çıkartmanın yollarını arayın. Emin olun ki ürün veya hizmet satışlarınızda ki etkiyi çok çabuk farketmeye başlayacaksınız.


    9- Google Analytics kullanmamak

    Google Analytics kısaca web sitenizin istatistiklerinizi incelemenizi sağlayan çok gelişmiş bir yazılım ve aynı zamanda da ücretsizdir. Bir çok yere reklam verdiğinizi düşünelin eğer iyi bir istatistik aracınız yoksa geri dönüşleri takip edemeyebilirsiniz. Bu durumda size hangi reklam aracının ne kadar hit gönderdiğini görmemenizi sağlar. Bu duruma aslında köşede kalmış bir fikir gibi düşünelim. Burdaki ana sıkıntı ise şirketinizin bilgi işlem departmanına bu işi bırakmış olabilirsiniz ama önemli olan bu istatistikleri sizin görmeniz.


    10- Seo yaptırmamak

    Seo en önemli konulardan birisi. Kısaca Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen seo işlemlerinde dikkat etmeniz gereken ise pahalı seo fiyatları ve ucuz seo fiyatları arasındaki denklemi iyi kurmanız gerekiyor. Bazı duyduğumuz rakamlar çok uçuk bazıları ise çok düşük. Burda şirketiniz için doğru seo’cuyu bulmak için yapmanız gereken ise seo yaptıracağınız kurumun referanslarını iyice incelemelisiniz. Bu inceleme sizin doğru kararlar vermenize etki edecektir.

    Unutmadan burada yazılan konular içerisinde şirketinizin büyük ya da küçük olmasından bahsetmiyoruz. Şirketinizi daha da ileri götürmeniz ve rakiplerinizin önüne geçmek için neler yapmanız gerektiğinden de bahsetmiş oluyoruz. Son söz olarak yakın zamanda Türkiye’de ki internet kullanıcısı 45 milyonu bulacak. Geride kalmayın

    http://www.aynazel.com/girisimcilik/31604-sirketlerin-internette-yaptiklari-10-hata.html







  • faydalı olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel gerçekten ama bunların hepsi aslında özel bir Uzmanlık alanı ve çok para kaptırmak yanlış yapmak kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.