Şimdi Ara

Şirket açmadan vergi ödemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese,

    Çoğunluk gibi "Youtube'da video çeksem" diye içimden geçirdim fakat ileri aşamalarda gerekli olacak şahıs şirketi kurma işi vb. biraz zor geldiği için kanal işine hiç giremedim. Keşke e-devlet üzerinde vergi ödeme uygulaması olsaydı da bu işlere hiç girmeden vergimizi ödeyebilseydik.


    İşin derinliklerini bilmiyorum ama ayın Adsense gelirini gösteren ekran görüntüsü, paranın yattığına dair banka hesap dekontu ile gayet yapılabilirdi diye düşünüyorum. Denetleneceği zaman banka hesabımız zaten vergi dairesi tarafından görülebiliyor. Zor olmadan vergimizi öderdik çok güzel olurdu.


    Belki de şirket kurmanın, fatura kesmenin falan basit bir yöntemi vardır, bahsederseniz çok sevinirim.


    İyi günler.




  • devletin bu soruna el atması gerek. çoğu insan vergisini vermek istiyor ama bu şirket olayları bürokrasi adamı sinir ediyor. devletin ciddi bir vergi reformu yapması gerek. insanlar vergisini t.c kimlik numarası ile banka hesap dökümlerini göstererek ödeyebilmesi gerek.

    ben bu yıl youtube tan 10 000tl kazanmışsam bunun karşığığı %18 vergi midir 6 ayda bir mtv vergisi gibi ödensin kardeşim nedir bu şirket kurma saçmalığı.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam kimse vergi ödemeyelim demiyor, vergimizi kolayca ödeyelim diyor. E-devlet içerisinde ya da bakanlığın sitesinde vergi ödeme kısmı olsa, bize gelen paranın %18'ini ödesek kolayca harika olurdu. Devletin böyle bir adım atması, ek gelir elde etmek ya da freelance 1-2 iş yapmak isteyenler için çok iyi olabilir.
  • williamwellington kullanıcısına yanıt

    ben de aynı şeyi diyorum ama e devlet sitesi senin kaç para kazandığını bilemez ki , o yüzden banka dökümanlarından yurt dışı gelirlerini birisinin tastik etmesi gerek. bu kişi şu kadar para kazanmış vergisi de şu kadardır diye döküman çıkartmalı.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    O siteye Google ile giriş yapma özelliği koysunlar, Adsense hesabımızın bulunduğu Google hesabı ile giriş yapabilelim mesela. Bu sayede devletin yaptığı web sitesi direkt bizim Adsense hesabımıza erişim sağlasın. Freelancer işler için de Türkiye'ye giren paraya bakılarak vergi kesintisi yapılabilir. Eğer böyle bir şey yapılacaksa bunun için çok yol var, bu adım derhal atılmalı ki biz de üretim yapıp ülkeye döviz sokalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.