Şimdi Ara

Sıralamaların 2019 gibi gelme ihtimali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yoksa 2020den daha mı kötü gelir. gerçekçi lütfen..




  • 2020'den iyi gelir ama tam 2019 gibi gelemez. arada bir şey gelir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2019 gibi gelmesi için ösymnin 2017 ygs-lys matematiğindeki gibi bir matematik ve 2015 türkçesi gibi bir türkçe sorması lazım veya sistem ve soru tarzları değişecek başka türlü gelmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 22 Haziran 2021; 18:42:41 >
  • 2019x1.1 gelir en iyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıralamaların 2019 gibi gelme ihtimali?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fushen F kullanıcısına yanıt

    Niye? 2019 la günümüzün ne farkı var tam olarak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fushen

    2019 gibi gelmesi için ösymnin 2017 ygs-lys matematiğindeki gibi bir matematik ve 2015 türkçesi gibi bir türkçe sorması lazım veya sistem ve soru tarzları değişecek başka türlü gelmez.

    çok mu zordu hocam o yıllar

  • 0

  • lebronlatif L kullanıcısına yanıt

    sistemin gelmesinden bu yana geçen zaman, ösymnin sorularda tekrara düşmesi, kötüleşen hayat şartlarıyla sınavı tek kurtuluş olarak görenlerin sayısındaki artış, yüksek netlerden mezuna bırakanların sayısındaki artış(eskiden 50-60k yapanların çoğu yerleşirdi şu an bu netlerde yapanlar 1 sene mezuna bırakıp 10-20k kovalıyor) vb.

  • Dostum bahsettiğin her örnekteki insanlar arasından yüksek yapacak olanlar bir elin parmağını geçmez. Yani tek kurtuluş olarak görüp artık 50 bin fazladan insanmı çalışmaya başladı. Allah aşkına paranoyayı bırakın. 2018 seviyesine bile düşebilir ona bakarsan. Herkes evde ve herkesin ailesi iyi değil ev ortamı iyi değil. Çoğu 12.sınıf öğrencisi berbat durumda kaldı maalesef. Paranoyayı bırakın lütfen. İnsanlar dershaneye gidemedi kursa okula gidemediler. Herkesin ev ortamı rahat değil. 2020 istisnaydı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lebronlatif L kullanıcısına yanıt

    hayır 50 binden fazla insan çalışmaya başlamadı. bu son 3-4 yıldır süregelen bir şey ve çığ gibi büyüyor. artış logaritmik. insanların dershaneye, okula gidememesi önemli değil. 12. sınıfta iyi sıralama yapanların çoğu kendi çabalarıyla bu sıralamayı yapıyor. kurumların etkisi 5 soru bile etmez.


    şartları ne kadar kötü olursa olsun bu sınavda iyi bir sonuç bekleyen biri her türlü çalışıyor. bu ülkede gençler intihar ediyor gelecek kaygısından ötürü. sınava mı çalışmayacaklar ortam iyi değil diye? realist olun az.

  • hocam 2015'i biliyorsunuzdur zaten. 2017 ygs matematiği ve lys matematiğinde seçici soru sayısı çok fazla cidden. eğer çözmediyseniz 2017'nin problemlerine ve lyssindeki polinomlara bir göz atmanızı öneririm.

  • Tabi kardeşine bakmak zorunda kalan adamda hiç sıkıntı çekmeden ders çalışıyo demi veya evde tek bilgisayar olan adamda var. Bissürü şey sayabilirsin bu şekilde. Ayrıca ülkenin hali her zaman rezaletti milletin bilinçlendiği falan yok hatta okusamda işsiz kalırım psikolojisi var. Çok detaylı düşünüp felaket seneryoları yazmaktan başka bişe yaptığınız yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle cahil görünce dayanamıyorum. Genelin içindeki istisnalar genelin kapsamını ve etkisini azaltmaz. Nasıl 50 yıl öncesi sıkıntısı olan varsa şu an da sıkıntısı olan var. Tek fark bu kişilerin sayısında artış olduğudur. At gözlüklerini çıkarmanı öneririm.


    Ekleme: Bir halkın genelinin cahil olması o halkın içinde bilinçli ve çabalayan insanların olduğu gerçeğini değiştirmez. Halkın cahil olması bilinçlenen insanların artmayacağı anlamına da gelmez. Bu fark kısa vadede fark edilmez ancak ve ancak akıllı insanlar cahil insanların sayısını geçtiğinde fark edilir. Yani şu an halk cahil diye kimse ders çalışmıyor diyemezsiniz ve genelin ders çalışmıyor gibi gözükmesi de herkes yatıyor demek değildir.


    Ekleme 2: *moral


    Ekleme 3: @marxınsakalı denen şahıs üniversite okuyanların para içinde yüzdüğünü ima ettiğimi söylemiş. Böyle bir şey demedim. Sürekli laflarım çarpıtılıyor. Artık önceki senelerdeki gibi 50-100k yapıp taşra üniversitelerini yazanların sayısı fazla değil. Çoğu mezuna kalıyor top üniler için çünkü yurtdışına çıkış için en iyi bilet top ünilerde okumak. Kısaca insanlar para içinde yüzdüğü için ünilere ilgi artmadı. Aksine kötüleşen hayat şartlarından ötürü (sadece ekonomik değil) yurtdışına çıkışın en muhtemel yolu olduğu için top ünilere olan ilgi arttı. Top ünilerde 4 yıl iyi bir lisans eğitimi sonrası Avrupa'dan rahatlıkla yüksek lisansa kabul alabiliyorsunuz.


    Ekleme 4: Cahille tartışmak çok zor. Şimdi de 50-100 bin arası ünileri kimsenin tercih etmediğini söylediğimi ima etmiş. Arkadaşım, geriden gelen öğrenciler tercih ediyor. Eskiden taşra ünilerini ortalama öğrenciler de tercih ediyorsa artık etmiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 22 Haziran 2021; 21:31:33 >




  • Açıkçası sıralamalar nasıl gelir bilmiyorum ama artık yks yüzünden sinir/stres saç dökülmesi gelecek kaygısı vs gibi şeyleri herkes yaşıyorken tek istediğim rahata kavuşmak :D


    Umarım herkesin sınavı istediği gibi geçer..

  • 2020 civari gelir biraz daha kötü büyük ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ben cahilim. Çünkü bu kadar cahil bu kadar ekonomik sıkıntı çeken bu kadar zor durumda olan bi halkın bilinçlendiğini artık herkesin sabah akşam ders çalıştığınız falan iddia ediyorum demi? Paranoyalarını kendi içinde yaşa insanların morellerini bozmaya çalışan troll ün tekisin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fushen F kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle kanka üniversite mezunları para içinde yüzüyor ondan ilgi aşırı arttı ünilere herkes ders çalışıyo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş boş tartışmayı bırakın oglm ders çalışın daha çok işe yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayt matematiği çözerken biraz uğraştırıcı oluyorsa anlarsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.