Şimdi Ara

Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
11.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3D ile yatıp kalkarken ve bu teknolojinin evimize ne zaman geleceğini konuşurken 3D nin en ileri boyutu denilebilecek bir panel tipi olan Hologram Tv ile ilgili bir takım bilgiler edindim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim.Bu panel tipi bizim bildiğimizin çok ötesinde, her aşaması mühendislik harikası ve teknolojinin en üst limitleri zorlanarak tasarlanan bir panel.Türklerde bu çalışmaların içerisinde yer almakta.İşte ayrıntılar;


    Holografik televizyona Türk damgası

    Avrupa Birliği (AB), 6. Çerçeve Programı (ÇP) programı kapsamında Türk araştırmacıların koordinatörlüğünde yürütülen ve dünya genelinde adından söz ettiren ''üç boyutlu televizyon'' projesini devam ettirecek ''holografik televizyon'' projesine 4,5 milyon Avro kaynak ayrıldı.

    Avrupa'nın üç boyutlu teknolojiler konusunda Japonya ile kıyasıya bir yarış içine girdiği projenin ortağı olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Onural ve ekibi de hayalet'' olarak isimlendirilen üç boyutlu görüntüleri havaya yazmayı başardı. Üç boyutlu teknolojiler üzerine 30 yıldır aralıksız çalışan Prof. Dr. Onural ve ekibi projede canlı hücrelerin ve bakterilerin üç boyutlu görüntülenmesi için de uğraş veriyor.
    Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Onural AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB 6. ÇP kapsamında Türkiye'nin koordinatörlüğünü yürüttüğü ve 2 yıl önce tamamlanan ''3 Boyutlu Televizyon-3D TV'' projesine 7 ülkeden 19 kuruluştan 180 araştırmacının katıldığını belirtti.


    YENİ PROJE 3D'NİN EN İLERİ AŞAMASI

    Holografik televizyonun, üç boyutlu televizyon teknolojisinin en ileri noktası olduğunu anlatan Onural, holografik teknolojinin, ışığın fiziksel olarak yakalanması ve başka bir ortamda aynı biçimde üretilmesi esasına dayandığını kaydetti. Holografik televizyonun ticarileştiğinde, günümüz TV ekranlarının ortadan kalkacağını ifade eden Onural, ''Aynen bilim kurgu filmlerindeki gibi hayalet gibi görüntüler olacak evlerde. Sehpaya benzer bir mekanda TV programları hayalet görüntülerle izlenecek. Bir çeşit ışık oyunu olacak. Bir yönden bakıldığında aynen canlı gibi üç boyut da görülebilecek'' diye konuştu.
    Onural, stereoskopik üç boyutlu televizyonların şu anda satılmakta olduğunu ancak holografik teknolojilerin ticarileşmesinin yıllar alabileceğini ifade etti.

    MİLYON AVROLUK PROJEDE TÜRK İMZASI

    Prof. Dr. Onural, Finlandiya'nın koordinatörü; Almanya, İsviçre, İtalya, İrlanda ve Türkiye'nin ortağı olduğu ''holografik televizyon'' projesinin 2 yıl önce başladığını bildirdi.
    Projedeki amaçlarının holografik çekimler yapmak ve bunların aktarılması olduğunu kaydeden Onural, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

    ''1 yıl sonra tamamlanacak projenin bütçesi 4.5 milyon avro. Projede holografik görüntü çekebilen kameralar, Almanya'daki ortaklar tarafından yapıldı. Bu prototipler oldukça iyi çalışıyor. Araştırmamızda aldığımız sonuçlar, tıbbi amaçlı olarak bakteri ve canlı hücrelerin mikroskobik görüntülerinin çekilmesi ve gösterilmesinde de kullanılacak. Bu yolda da önemli başarılar elde ettik.''
    Projede, ekiplerinin holografik olarak çekilen görüntülerin bir yerden bir yere taşıyıp sonunda da holografik olarak gösterme bölümünü üstlendiğini belirten Onural, ''Biz daha önceki projedeki bilgitelevizyon için alacak ÇOK yolumuz var'' dedi. birikimimizi kullanarak, hayalet gibi görüntülerin havaya yazılmasını başardık. Elde ettiğimiz sonuçları dünyanın pek çok bölgesindeki konferanslarda duyurduk ve çok takdir aldık. bu sonuçlar çok yakında saygın bilimsel dergilerde de yayınlanacak. Ancak bu hayalet gibi görüntü veren holografik 30 yıldır üç boyutlu görüntü teknolojileri üzerine aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Onural, ''Çalışmalarımız optiği, matematiği ve fiziği zor konular. Ancak çalışmalarımızın geldiği aşama bizi tatmin ediyor. Dünyada bu konuda çalışan az sayıdaki merkezlerin arasında önemli bir saygınlığımız var. AB, ayırdığı fonlarla üç boyutlu teknolojiler konusunda geldiği aşamayla Japonlarla kıyasıyla bir mücadeleye başladı'' diye konuştu.





     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!







    Hologram Tv Videolar

    http://video.mynet.com/prens.alex/Hologram-Tv-Denemeleri/364164/

    http://www.nartube.net/c97028d9be:VPd5B29ajWQ.html





     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!


     Sınırlar Zorlanıyor Geleceğin Teknolojisi Hologram Tv !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 4 Temmuz 2010; 22:37:01 >







  • Bu teknolojinin benzerini yaklaşık 2 sene önce Norweç tanıtımını yapmıştı,onlarda sistem projeksiyondan gelen ışığı duvara yada perdeye değil direk evine içine vermekti bunun içinde özel buhar yayıcı bir teknoloji diyorlardı elbetteki özelliklerini tam anlatmamışlardı !

    Sehpa üzerindeki kız figürü ve parmakla gösterilen yine kız figürlü görüntülere benzer filmde yayınlamışlardı !

    Elbetteki bizim bilim adamlarımızın geliştirdiği sistem bana göre daha güzel,Biz ülke olarak (bazıları) halen kendimize güvenemiyoruz malesefki,illaki yabancılar yapınca süperdir,bizim insanımız yapınca kesin kötüdür yada taklittir benzetmesini yapıştıran öz güvenden yoksun insanımız çok fazla !

    İnşaALLAH Türk patentli olarak piyasalarda görürüz ve gururlanırız,ben fırsat verilince bilim adamlarımızın inanılmaz projelere imza atacağına eminim !

    Paylaşım için teşekkürler.




  • Böylesi ileri bir teknolojide Türk insanının AR-GE faaliyetlerinde bulunması gerçekten çok iyi.Savunma sanayinde yapılanları görmekteyiz.Zorda kalınca insansız casus uçaklar da üretilebiliyormuş demek.Bu alanda da fırsat ve teşvik verilirse bir takım şeylerin yapılabileceği kanaatindeyim.Bu çalışmaların devam edip ileride netice alınmasını görmeyi şahsen çok isterim.


    Saygılar
  • Ülkemizde belli güçler malesefki,Üretim yapılmasına karşı çıktılar halende çıkıyorlar !

    Bizim Bilim adamlarımızın yabancılardan daha yüksek bilgi ve beyin kapasitesine sahip oldukları gerçek,şahsen gurur duyuyorum !

    Birde şu konu var elbetteki,buraya başlığı sony,panasonic,samsung v.s sınırlar zorlanıyor diye yapsaydın eminim,onlarca kişi yorum yazardı !

    Saygılar
  • bu tvleri ne zaman görürüz bir iki sene sürer mi ? sizce
  • Güzel çalışma.
  • universteli U kullanıcısına yanıt

    Geldiğimiz son durum nedir?

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt

    gelinecek durum mu var?

    bu teknolojinin geleceği yok . arkası görünen tv mi olur ?

    ha işyerleri ve mağazalarda reklam amaçlı kullanılacaksa ilginç olabilir. evlerde olmaz.

  • Vaaay iyi ki hatırlattınız benim için güzel bir nostalji oldu. Zaman ne kadar da çabuk geçmiş. Hologram tv şu dönemde zor. Şu an yeni teknoloji Mikro Led tv ler. Ayrıca OLED paneller de gerçekten güzel. Logo yanığı olayını baya aştılar. Mikro led tv OLED tv lere bir alternatif olabilir mi zamanla göreceğiz.

    Birde, Mikro Led daha çok yeni 2.neslinin beklenilmesi lazım diyen bir yazı okumuştum bir süre önce ama nerede okumuştum hatırlayamadım.


    Zaten bu dolar kuruyla bu gidişle üst segment TV lere sadece vitrinden bakacağız gibi.

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksu01 kullanıcısına yanıt

    Devam düşüncesini getirememişler. Zamana ihtiyaç var demek ki ama bu kadar da boşluk olmamalı. Kökeni star wars filmindeki androidin prenses leianın mesajını yansıtması olmalı. O zamanlar gurur duymuştuk. Lisanslar boşa değil. Düşünce %1.....%100e erdiğinde madde/ürün olur.

  • Vr ile filmin içine girmek de bir alternatif.. Hatta biraz imkansız gibi ama interaktif olur başrolde sen olursun uçup kaçarsın... Düşünsenize james bondu oynuyorsunuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindWild -- 6 Kasım 2021; 21:29:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.