Şimdi Ara

Sinemia Özel Sinema Kulübü | Ana Konu | Güncel Bilgiler Burada | (447. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.944
Cevap
112
Favori
282.096
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetturan123 kullanıcısına yanıt
    Bu adamın adını firmalar kara listeye almalı.bu ölücü,çıkarcılara hiçbir firma hizmet vermeyecek belki o zaman yaptığının yanlış olduğunun farkına varır.ekşide aşağılanan dh ölücüleri işte tam da bu kurnaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    vay be kaliteni belli ettin utanmaz adam falan.... akıl sorunu olan vs vs , bayagı kesin yargıların var. sanırım sende koyunsun. bak ben koyun değilim din olgusu , kültür ve toplumsal baskı kurallarına göre hareket etmem. ben aklımı kullanarak gerekeni yaparım. ben türkiyede yaşıyorum ve sistem hertürlü bizi mikiyorsa bende sistemi mikmeye hakkım varki ben yinede ufak paranın peşine düşmedim. ama düşenide desteklerim bu ülkede vergi kaçıranıda desteklerim. sen vergi kaçırana hırsız dersin ben ise olayı degerlendiririm. zengin ve vergi kaçırıyorsa farklı yargıya varırım. ama sırtına çok vergi yüklenen bir emekçi ise bu vergiyi haraç gibi düşünüp onun bundan kaçınmasını anlarım.

    sen kitapta yazanları, olguları, kültürel kuralları uygulamaya devam et senin gelenekselleşmiş yaftaların, ön yargıların bena vız gelir tırıs gider.
    hadi şimdi ufak hayatına devam et sen benim çok işim gücüm var sana laf yetiştiremem. zaten hayat sana gösterecek gerçeklerini.




  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    onnow78 kardeş, Senin kafan biraz hızlı çalışıyor. Farklı düşüncelere sahip olabilirsin bu çokta güzel bir şey ancak;

    1- İki kez hayat sigortası diye bir şey söz konusu değil malesef (Ha yapılıyor birden fazla hayat sigortası ancak malesef ödeme yapmıyorlar. Sigortalar anlaşıp ödeme kesinlikle yapmıyorlar. alan varsa da bravo:)
    2- İki kez Kasko diye bir şey söz konusu değil,
    3- Bir işyerini veya evi 8 kez sigortalayıp 8 yerden aynı parayı almak, inanılmaz güzel bir durum ancak haksız iktisap elini kolunu bağlar. Doğru olanda bu şekilde.

    Senin dediğin gibi bir dünya olsaydı. İşyerimi 8 farklı sigorta firmasından sigortalatır. daha sonra kundaklatırım. Yakalanmazsam 8 kez parayı ceplerim:)

    Adama sorarlar bir sen mi akıllısın şu ülkede diye?

    Not: Başarılar dilerim umarım hakem heyetinden olumlu sonuç alırsınız:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetturan123 -- 17 Ekim 2019; 12:5:30 >
  • ahmetturan123 kullanıcısına yanıt
    hakem heyetinden rapor geldi , işleme koymadım dediğim nedenden dolayı. senin gibi bilgili kardeşlerden konu ile alakalı bilgi aldım ve öğrenmiş oldun ve işleme koymadım.

    Ben eskiden citibank ta çalışırken hayat sigortasıda yapıyorduk ve herşeden bagımsız bir kişi ölürse para veriliyordu. başka yerden sigortan varsa onun içinde alıyordun. sigortada değişik ürünler var o sebeple örnek verdim. tabiki dediğin gibi birçok konuda mükerrer ödeme olmaz. neyse :)
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Örf, adet, kültür bir yana ben dahil buradaki çoğu kişi müslümandır. Büyük ihtimalle sen de müslümansın. Topluma açık bir yerde bu şekilde vergi kaçıranları desteklerim şeklinde konuşamazsın. Hakkın olan parayı alıp bir daha almaya çalışman tamamen haramdır dinen yasaktır. Sinemianın paraları alıp hizmet sunmaması ile yaptığın şey aynıdır. Dolandırıcılıktır.
  • Bir kere olaya hukuki yaklasalim. Bu kisinin sozleri ifade ozgurlugu kapsaminda cunku kanitlanmis ve tecziyesi yapilmis bir sucu ovmuyor. Yani sokakta karisini bicaklayip mahkum olmus kisiye "ne iyi yapti" demiyor . Genel bir gorusunu ortaya koymus ama biraz da size ters gitmek icin abartmis

    Sigortada askin sigorta kavrami vardir ve ayni degeri bir cok kez ayni urunle sigortalarsan ya da farkli urunlerin birbirleri ile kesisen teminatlari varsa , bu riziko sonunda odenmez, ama bu riziko icin odenmeyecek bolume ait prim de alinamaz, alinmis ise iade edilir . Hayat sigortalarinda konusu geregi acil odemelerde merkezi sistem bilgi alisverisi nedeniyle eksikler olusmus ise bu istisnai bir durumdur

    Kart sigortasindan tahsil edilen tutarlar hakem heyetine basvuru hakkini elinden almaz, ancak sigorta ettiren birim, konuyu kendisi mahkeneye tasir ise, rucu hakki ile kusurlu sirketten yaptigi odemeyi iade alabilir . O zaman da hem odedigi parayi geri almis hem de musteriden prim elde etmis olur. Bu durumda da visa sigorta sirketine haksiz kazanc elde etti der misiniz ?

    Bu durumlarda din vs de konusulmaz, verilen hak neyse o alinir. Fakat ilgili kisinin uslubu bozuk ve antipatik biri ona katilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Javooz kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Hepinizin görüşü değerli teşekkürler,

    "Topluma açık bir yerde bu şekilde vergi kaçıranları desteklerim şeklinde konuşamazsın." demişsin. ( ben şunu demek istedim. aleni gidipte vergi kaçırılmasına karşıyım. ama şimdi devlet yanlış yönetildiğinden dolayı cari açığı artıyor diye ek vergilerle doğalgaz parasını aylık 1000 TL ye çıkardı , suudi arabistandaki gibi aylık 100 usd kelle vergisi koydu , vsvs birsürü vergi koydu. senin maaşın 3000 TL giderlerin vergi yüzünden 2500 yerine 4000 TL oldu , bu durumda sen diyorsunki devlet allahtır. devletin koydugu kanuna uymamak haramdır. bende diyorumki dinen dogruyu devletin kanunları ve başka kanunlar belirlemez. her resmi kanuna ve kuralı dinen sen helal diyemezsin. senin vicdanın ve aklın belirler. zaten din de de biat kültüründen erezyona uğruyor. kuran ı okuyup, din tarihini okuyup, dünya tarihini okuyup , ona göre herkes kendi yorumlasa daha doğru sonuca ulaşır. yok o hoca böyle dedi, yok şu haramdır. yok şu helaldir, dolandırıcılıktır. ne kolay yaftalar yapıştırıyorsunuz. dolandırıcılık devletin hakiminin koyacagı bir karardır. hakim tabiki kanunlara göre hareket edecektir. kanunda yasalara uyacaksın diyor. bende yasalar beni mikiyorsa bende uymam diyorum. sen buna ister dolandırıcılık de ister haram de :)

    Hakkım olan parayada ben karar veririm. ben 1 verip 3 alıyorsam ve hakkım olarak düşünüyorsam hakkımdır ve helaldir. sistemden dogan benim haklarım var ise bunlar haram değildir.mesela dinen ticaret helaldir. bende diyorumki ticaret yaparken 1 e aldıgın malı 3 e satıyorsan o haramdır. ama sence helaldir.

    Bu konularda herkesin görüşüne saygılı olun, hakaret etmeyin. herkes sizin sandıgınız gibi dolandırıcı yalancı hırsız olmayabilir.




  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    teşekkürler katılıyorum :)
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Bu kişinin bankada çalışabildiği bir ülkede herkes iyi konumlara gelebilir.kimse umudunu kaybetmesin.bu köylü kurnazı,bozuk üsluplu biri bile bir yerlere gelmiş oradan pay biçin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kisinin her soyledigi dogru ya da hepsi yanlis degil. Ben bir kismina katiliyorum, ozellikle din mevzusundaki kelamlari bence de isabetli . Fakat vergi sudur budur gibi konularda kafa olarak uysam da "hak olarak gorme" noktasinda ayriliyorum mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Ben tamamen dini ve ahlaki boyutta değerlendirdim. Haşa devlet Allahtır kanısına nasıl vardın anlamadım. Yazın tamamen tutarsız ve saçma. İşime gelirse helaldir diyorsun. Neyse bir önceki arkadaş güzel bir şekilde cevap vermiş ama anlamamışsın herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    ahmetbayram5Uzaklaştırılmış 8 gün cezanın, 7 gün 23 saat 47 dakika kadarı kaldı.


    bence senin lafını dinleyenlerin olduğu bir ülkede benim lafımıda dinleyen çıkar sen merak etme uzaklaştırılmış bey :)
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    sen akıl yolu ile hareket eden birisin. senin her söylediğine katılırım. söylediklerine göre fikirlerimde değişebilir.
  • Akildan ziyade kisisel tercihler oldugunu dusunuyorum, ceremesine de sefasina da o kisi katlanir . Seni elestirecegim tek konu buraya genele ters geldigini bile bile carsaf carsaf detay yazman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıl önce forumda başlığı açılan girişim.

    yaklaşık 4 yıl önce 12 Temmuz 2019’da kapandı.


    acısıyla tatlısıyla 4 yıl kullandım, en sonuncu aboneliğin ise tam ücretini geri almakla beraber o yılların önemli filmlerini beyazperdede izlememe katkıda bulundu. Aslında bu bir saygı duruşu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ylgzn kullanıcısına yanıt

    Eskiden forumda hediye çeki kısmında sinema kodu satılırdı 3-4 liraya kod alıp gişe filmlerini izliyorduk. Asıl saygı duruşu o döneme :)

  • Güzel hort. 2018 senesine götürdü beni duygulandım. Bize güzel gelen işletme açısından karlı olmuyor maalesef. Umarım benzer bir girişim daha görebiliriz.

  • Müthiş başladı çok kötü bitti, benim param içerde kalmıştı. Defalarca mail attım, alamadım paramı. Umarım kurucuları yargılanmıştır.

  • Vay be bu uygulamayı fark etmem çok geç olmuştu, bir iki seneye de kapanmıştı sanırım.

    Güzel günler hep eskide kalıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uygulama geri geldi sandım  

  • 
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.