Şimdi Ara

Sinemaya Gitme Oranı %45 Azalmis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2019 un ilk yarısı Türkiye'de geçen seneye göre sinemaya gitme oranida %45 oranında azalma varmis.

    http://www.beyazperde.com/haberler/filmler/haberler-89938/?fbclid=IwAR07vYFKW8YZrzWbKo8QOTSdWbfPFJUN2OxEmeKOv1ThaaQAz-6x_ef7i3g

    Sizce sebebi nedir?

    -internet/netflix
    -kalitenin düşmesi veya birbirini tekrarlayan flimler
    -3d zulmü
    -ekonomik kriz

    Bence hepsinden biraz var.lakin asıl sebep bence ekonomik kriz.internet yeni kesfolmadi,kalite ve 3d zulmü senelerdir var.

    Rambo 330…terminator 515.tutan flimlerin sürekli devamının çekilmesi,süper kahraman flimleri vs vs.

    Lakin ben ekonomik krizin asıl etken olduğunu düşünüyorum.kucuk bir şehirde yaşıyorum.sinema ücreti büyük şehirlere göre makul seviyede.lakin 4 sene once taşındığımda şehirde 7tl olan bir kişilik bilet şuan 14 TL.

    Konuyu açarken kafama takıldı ve bakayım dedim.bastan belirteyim kazancim Türkiye ortalamasının bayağı bir üstünde.2015 ten bu yana maaşım yüzde 65 artar iken sinema bileti burda %100 artmış.ayni sektörde aynı yerde ,hersene enflasyon oranında zam alıyorum.

    Aslında sinema değil bir çok özel zevkimi kısmak zorunda kaldım.90 larda ortaokulda haftada 2 flime harcligimla rahat görebiliyordum.

    Şuan hanımla bir flim cipsi kolasi 50 lik olup cikiyoruzki büyükşehirlerde IMAX felan durumlar daha fecaat.ankarada 5 sene yasadim bilirim.

    Diğer etkenlerin varlığı düşüşe etken ama ekonomik sebepler olmasa bu kadar keskin düşüş yasanmazdi diye düşünüyorum.

    Siz ne düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 8 Temmuz 2019; 2:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • görülmeyen kısımdan da bahsedelim.
    Sinema yasasi ile cem yılmaz gibi kodomanlar rahat nefes alırken tüm halkın boğazına yapıştı. Bir de cem yılmazi destekleyen bir topluluk vardı. 10 gün sonrasını göremeyen akılsız bir topluluktu.
    Neymiş Mars, mısırı zorla satıyorlarmis. Alın şimdi mısır koçanını bir yerinize monte edin. Hem indirimli biletler kalktı. Hem mısırlar kalktı. Cem Yılmaz'ın sizce gram umrunda mi? Kendi isteği olduktan sonra halka giren çıkana gram karışmadı.
    Arada bir sinema keyfimiz vardı. Onun da ağzına ettiler.
    Hadi şimdi gülebiliyorsaniz gülün cem yilmaza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin De Bruyne -- 8 Temmuz 2019; 18:11:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Film izlemek için artık alternatif çok, kalitesi tartışılır filmlere gidip hak edişi de tartışılır ürünlere bir dünya gereksiz ödeme yapmak bunun yanı sıra bir dünya da reklam izlemek yerine aynı hizmeti daha iyi şartlarda evinde de alabilirsin. Yine istiyorsan dışarıda vakit geçirebilirsin türlü seçenekler mevcut

    Bu fiyat politikalarının kazananı sinema salonu ve film sahipleri mi olacak yoksa izleyici mi göreceğiz. Bu olay sanki sinema izleyicisinin gözünü açacak gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 8 Temmuz 2019; 13:43:32 >
  • Dediğiniz gibi etken çok. Bu etkenlerden bir veya birkaçı nedeni ile sinemaya gitmeyi bıraktı ya da azalttı izleyici. Kişiye göre etkenler değişir. Sorsanız , kimi ekonomik der kimi kalite ... Bir istatistik olsa illa ki bir sıralama ortaya çıkar ama benim düşüncem biraz ondan biraz bundan , hepsi izleyici sayısını aşağı çekiyor.
  • Global bir çağdayız. İnsanları sinemaya çekmek istiyorsanız alternatif şekillerde kolaylık sağlamanız gerek. Fakat bizim ülkemizde insanların önüne zorluk çıkarma peşinde olan belli bir oluşum var. Hiç kimse Cem Yılmaz'ın ya da herhangi ötekinin cebini doldurmak için eğlenceli aktivitesinin önüne herhangi yoldan sıkıntı gelsin istemez. Öyle yaparsanız da sonuçlarına katlanırsınız.

    Hele ki proleter kesim, binbir türlü yorgunluktan sonra bir de o paraları vermek istemez. Türkiye'de sinema salonu kavramı ölüyor, ölmeye de devam edecek.
  • Sinemada izlemek hoşuma gitmiyor,evde izlemek daha keyifli geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 yıldır gitmiyorum


    Neden mi ?


    1. Fahiş fiyatlar > KRİZ VAR KRİZ VAR !! <

    2. "Sözde hizmet" kalitesi > GEREKSİZ ÇÖP 3D seanslar buna dahil <

    3. Nalet reklamlar



    Korsan izlemeye MECBURUZ
  • Biletler artık pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    İnsanlara yüklenmeye gerek yok. Su akar yolunu bulur. Bilet fiyatları uçtu mu ya da promosyonlar kalktı mı insanlar sinemaya daha az gitmeye başlar hatta tepki için gidecekken bile hiç gitmez. Bunun sonucunda bu sektörden para kazananlar para kaybetmeye devam eder. Ettikçe eder ve günün sonunda kendilerine çekidüzen vermek zorunda kalırlar. Bak %45 azalmış diyor. Bu daha da dipleri görür. Aslında insanımızda boykot kültürü olsa bunlar adam olur da o kültür yok bizde. Anca ceplerimiz delinince akıllanıyoruz.

    Konuya gelirsek ben %45 oranını çok az buldum, daha da dipleri görmesi dileğiyle. Şöyle o gelirler bıçak gibi kesilsin ben o zaman görürüm o kodamanları. Kaç aydır sinemaya gitmiyorum en son Avengers'a gidecektim bana eşlik edecek kimse yok diye ve hali hazırda başka eğlence faktörleri mevcut diye sinemasına gitmemiştim. Korsan akar, kendileri bilir. Korsan imkanım olmasa da beni eğlenceyle doyurabilecek birçok alternatif var. Sinemaya muhtaç değilim, değiliz, değilsiniz.

    Evet bir sürü etken var. Yerel olarak ülkedeki ekonomik kriz, bilet fiyatlarının yüksekliği, sinema yasasıyla kalkan promosyonlar, sinemadaki hizmet kalitesinin berbatlığı (Ya makarada bir sorun çıkar ya 2D geleceğine 3D gelir, 3D dayatılır); yerel ve global olarak sinemadaki filmlerin kalitesizliği, tekdüzeliği; Netflix gibi daha az ücret isteyip daha pratik olabilen servisler ve bunların alternatifleriyle birlikte pazar paylarını kapma yarışı her biri sinemaya gidişleri azalttı. Korsanı hesaba katmıyorum zira korsan hep vardı bu yüzden o bir neden olamaz.




  • Ölen Hollywood, sinema değil. Zaten parasını hak eden filme bir şekilde gidilir ama hak eden film çıkmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rick dangerous

    Ölen Hollywood, sinema değil. Zaten parasını hak eden filme bir şekilde gidilir ama hak eden film çıkmıyor.
    Sinema salonları artık biletler üstünde kendileri kampanya yapamıyorlar ve biletler pahalı. Enflasyon ve Türk lirasının değer kaybı sonucu alım gücünün azalmasıyla beraber hane zenginliği ve dolayısıyla insanların para harcama güveni azaldı. Türkiye'de sinema bu yüzden çok kan kaybetmiş olmalı. Hollywood yine dünya genelinden büyük hasılatlar getiren bir takım filmlerle ayakta duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Sinema salonları artık biletler üstünde kendileri kampanya yapamıyorlar ve biletler pahalı. Enflasyon ve Türk lirasının değer kaybı sonucu alım gücünün azalmasıyla beraber hane zenginliği ve dolayısıyla insanların para harcama güveni azaldı. Türkiye'de sinema bu yüzden çok kan kaybetmiş olmalı. Hollywood yine dünya genelinden büyük hasılatlar getiren bir takım filmlerle ayakta duruyor.

    Alıntıları Göster
    Kilometre taşı filmler çıktığı müddetçe, isterse 50₺ olsun yine giderim. Neticede seçiciyim kendimden örnek vermek gerekirse. Sinemada her filmi izlersen, her haltı çeker koyarlar sinemaya utanmadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendimce şöyle cevap veriyim.Sırf sabahları 8tlye bilet satıyolar diye işbankasının kredi kartını almıştım.Ne güzel ucuza film izliyordum.Ayriyeten d&r ın kampanyası vardı şimdi tam hatırlamıyorum 31mayısta bitmişti bunun kampanyası ama 12.5tlye 2d-3d film izlenebiliyodu.Bu kampanyalar kalktıktan sonra şahsen sinemaya gidesim kalmadı.Çünki gişeden bilet almam kolay kolay.Aldığım d&r cinemaximum biletlerini bile üstündeki kodu mobil uygulamaya geçirip bileti öyle alıyodum.Gişeye gittiğim anda zorla mısır satmaya çalışıyolar çünki.
  • Ben de artık nadiren gidiyorum.Sinemaların avm içlerinde olması, saygısız seyirciler ve reklamlar yüzünden iyice soğudum sinemadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 TL'ye IMAX bileti alacam, 30 dk reklam izleyecem öyle mi?

    Ha birde 50 tlden başlayan mısır menüsü alacam ?


    Marsgate-Cinemaximum her kimse, sinemia gibi dolandırıcılar batıyor tek tek. Hükümetin el attığı iyi oldu.

    Sinema bileti 1 TL yapsalar bile mısır menüsünden kaldırdığı cirolar aklınızı şaşırtır. (En büyük kova popcorn maliyeti 1 tl ama fiyatı 35 TL küsür içeçek olmadan)
  • Eskisi gibi tat vermiyor..
  • 3D'yi zulüm olarak görmüyorum. Güzel bir teknoloji ve tercih sebebi, isteyen 2D'de izleyebiliyor.

    Eskiden haftada bir sinemaya giderdim. En son gittiğimde ki 1.5 yıl oluyordur; 3D IMax + Mısır + Kola 55 TL ödedim. 3 saate yakın filmdi AVM'desin doğal olarak yemek yiyorsun. Yol parası sinema ve yemek 100 lira tuttu. Aylık 400 lira hadi 2 kere git 200 olsun, bana gereksiz geldiğinden ki başka etkinliklerim de oluyor artık gitmemeye karar verdim ki bu 1 kişilik masraf. 4 kişilik bir aile babasını siz düşünün. Bir sinema etkinliği 350 liraya mal olur. Ayda 2 kere gidilse 700 TL. En önemli boyutu ekonomik durum. Dikkat edin kaç kez anne baba çocuklu seyirci gördünüz? Eskiden hep ailece gidilirdi. ABD'de de 45$'a hepsini hallediyorsun. 2 liralık kolaya ve 1 liralık mısıra 20 lira vermek ahmak yerine koymak oluyor insanı. Sanki kıtlık varda zor bulunuyormuş gibi...

    Evde çok kaliteli diyebileceğim görüntü ve ses sistemim var. Gayette yetiyor. Dolby Atmos dedikleri sistem kulağımıza kadar geldi artık, hiç mi hiç lüks değil.
    Netflix kullanıyorum ama filmde ses ve görüntü kalitesi için hala Blu-Ray alanlardanım yada kiralayan. Yine sinemaya gider miyim, gidebilirim tabiki neden olmasın çantada kola ve cips olduğu sürece... (=




  • Az arastırsaydınız yasa öncesinde ucuz imax biletleri bulurdunuz. Ben sinemia sayesinde 7 8 lira ile imax bileti alıyordum. O dolandırıcı dediğiniz firma sizin gibilerin mısır saçmalığı yüzünden battı.
    Neymiş mısırmış kâr oraniymis pahalıymis falan filan. Siz 2 3 Mısır yemek istediniz diye sizin patur kutur ağız seslerinizle insanlari rahatsız etmenize karşılık normal bir bedel. Hem insanlari rahatsız edeceksiniz hem ucuz olacak. Ucuz olsa herkes patur kutur yerdi film duyulmazdı. Sinema mısır yeme yeri mi?
    Akılsız bir topluluk 35tl imaxe ödeyip mısır ucuz olsun diye laf edince aklını kullanıp 7 8tlye bilet alanlara sinema zehir oldu.
    YEMEYİN ULAN SİNEMADA BİR ZAHMET MISIR YEMEYİN.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben zaten yılda 1-2 defa giderdim o da merak ettiğim bekleyemediğim filmlere marvel gibi. Evde istediğin zaman duraklatmak,ayağını uzatarak sessizce izlemek varken daracık koltuklarda ergenlerle çatur çutur birşey yiyenlerle izlemenin çok bir keyfi yok zaten.

    Logan filminde logan arabayı parçalıyordu sinirden ve yıkılmışlıktan. Ergenler gülüyordu çok şaşırmıştım. Çoğu filmde böyle oluyor gerçi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 19 Temmuz 2019; 17:0:41 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.