Şimdi Ara

Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
7
Favori
18.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımda prins lpg var. Modelini bilmiyorum, araç 2003 model 1.6 102 hp vw, lpg tuşu yuvarlak.


    Yazın araç sürekli bip bip uyarı vermeye başladı, cihaza bağladık (prins yetkili bayide, zaten başkası bakmıyor prinse sanırım), aşırı sıcak havalarda korumaya aldığını söylediler. Çok sıcakta sinyal veriyordu, serinde lpg ile gidiyordu. Şu an araç serin olsa da bu uyarıyı veriyor sorun ne olabilir.

  • SICAK HAVADA FAZLA GAZ ALIMI YAPIYORSANIZ ARKA ŞAMANDRA KİTLİYORDUR .ŞAMANDRA DEĞİŞMELİ

  • Merhaba, araçta LPG sarfiyatı şu sıralar çok arttı. Aracın ateşleme sistemine bakıldı, Maf sensörü değişti fakat durum düzelmiyor. Oksijen sensöründen şüpheleniyorum. Araç seyir halindeyken hem benzin hem Lpg verileri şu şekilde. Oksijen sensörü özelinde genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?


    Nissan Almera 1.8 A/T 2001 - Atiker MicroFast


  • Araç benzinde değerleriniz çok kötü zira gazda özellikle 100 den sonra süper rolanti 100 km hız arası ayara ihtiyacı var .Bu sıkıntınız lambda yada hava akış metrede olabilir .araç volkswagen ise hararet sensörünüde kontroledin

  • Teşekkür ederim. Araç Nissan Almera otomatik. Maf sensörü orjinali ile yeni değişti. Değişimden önce de aynı sorun vardı. Araç ECM si de resetlendi 100 km civarı benzin ile yol yapıldı ama değerler hep böyle. Benzin km tüketimi km de 1 TL civarı hali ile LPG de de epey yüksek.


    Bir de sayın ustam araç ısınınca rölantide 1600-3500 devir arası gaza basınca kesik kesik gaz veriyor. Sabit bir gaz değeri olmadığından Atiker de 2500-3100 rpm arası kalibrasyon devri olmadığından kalibrasyon da olmuyor. Bu kesilmeler anlam veremediğim sorunlar ciddi sorun oluşturuyor. Çok yere gittim ama netice alamadım. LPG yi atlayarak en azından benzin de normal değerleri bulayım diyorum. Oksijen sensörü görevini tam olarak yapıp yapmadığını çözmeye çalışıyorum. Sizce sorun onda olabilir mi?

  • OKSİJEN SENSÖRÜNÜ ARAÇ BENZİN ECUSUNU ARIZA TESPİT CİHAZINDA GÖZLEMLEMEK LAZIM . İYİ BİR SERVİSDE GÖZLEMLEYİN .

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Merhaba yeni hyundai i20 kullanıyorum brc comfort montajı yapıldı. Regülatör on göğüs kısmına montaj yapıldı regülatörden gelen lokk lok şeklinde bir ses içeriye geliyor rolantide. Sorun ne? Ne yapmam gerekiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah58 kullanıcısına yanıt

    titreşim takozu taktırmalısınız

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Nasıl bir parça bu ustaya göstereyim. Bu arada enjektörden değil regülatörden geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meddah58 -- 8 Eylül 2021; 19:4:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ...

    bunu regülatörün arkası ile ayak arasına takacaksınız

  • LPG’li Araç Kullanımında 5 Altın Tavsiye



    Araçlarımızda sorunsuz bir LPG kullanımı için 5 önemli tavsiyeden bahsedeceğim.

    -Aracın LPG montajı sırasında dikkat etmemiz gereken konuları içeriyor. En önemli konumuz aracın motor yapısına teknik yapısına uygun motor seçimi. Biliyorsunuz piyasamızda pek çok farklı markada pek çok farklı yapıda ürün mevcut. Doğru araca doğru ürün seçimi ve montajı sorunsuz bir oto gaz kullanımı için ilk şart. Bu arada doğru bir oto gaz servisi çok önemli gerekli eğitimleri almış yetkili bir oto gaz servisi bünyesinde makine mühendisi çalıştıran yetkilendirilmiş bir servisten bu konuda yardım alabilirsiniz montajlarınızı böyle bir serviste yaptırabilirsiniz…

    -Aracınızın periyodik bakımları arkadaşlar aracımızın periyodik bakımlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle ateşleme sistemi konusunda LPG’li araçların daha hassas olduğunu hatırlatmamda fayda var. Ateşleme sistemi yani bobin buji ve buji kablosu LPG’li araçlarda daha da önemli noktaya gelmekte. Dolayısıyla kullanım ömrünü tamamlamış ateşleme sistemi parçalarını zamanında değiştiriyor olmamız bizim için sorunsuz bir LPG kullanımı açısından çok önemli.

    – LPG’li aracımızda sebebi her ne olursa olsun aracın bünyesinden de olsa LPG sisteminden de olsa problemli haliyle LPG’li kullanmamamız gerekiyor. Yani aracın bünyesinde teleme performans düşüklüğü ya da arıza lambası yanıyorsa bu dönemde benzinle kullanmalıyız ve çözümünü ürettikten sonra LPG’li kullanımına devam etmeliyiz. Aksi takdirde sorunlu haliyle LPG kullanımı motorla ilgili bazı problemlere sebep olabilir.

    – Önemli maddemiz periyodik Lpg bakımları çok önemli bir konu çünkü periyodik Lpg bakımlarında sadece LPG filtreleri değişmiyor bunun yanında LPG ile ilgili tüm parçalar sızdırmazlık ve güvenlik açısından kontrol edilmekte özellikle su hortumları gaz hortumları kontrolden geçirilmekte dolayısıyla periyodik LPG bakımları önemli her sistemin periyodik bakım aralığı farklı bu aralığa dikkat edelim ve rivayet ederek periyodik bakım aralıklarını düzenli olarak yaptıralım.

    -Sorunsuz bir LPG kullanımı için son maddemiz LPG dolumuyla ilgili. Biz gaz alımımızı marka olan yerlerden yapmayı tercih ediyoruz çünkü mark olan benzin istasyonlarında kontroller daha sık olmakta filtre değişimleri daha sık olmakta. Dolayısıyla almış olduğunuz gazın kalitesi de artmış olmakta özellikle yeni nesil araçlarda marka olmayan gaz alım yerlerinde bazı problemler oluşabiliyor. Herkese LPG ile kazançlı ve keyifli sürüşler.





  • Araç 2003 corolla ve üzerinde 2007 model BRS sequent 24 var. Bugün gaz nerdeyse bitmek üzere Opet'e gittim. LPG alacaktım, LPG pompası bağlandı ama çok çok yavaş şekilde doluyor, sanki Depo doluda gaz almıyor gibi. 2 dk dolumda sadece 50 kuruş doldu. Ordayken simit depoya bir kaç defa elimle vurdum ama değişen bir şey olmadı. Ayrıca Depo üzerindeki gösterge doğru gösteriyor, yeşilin sonunda yani nerdeyse kırmızıya gelecek. Gösterge doğru gösterdiği için şamandıra sağlam diye düşünüyorum. Niçin gaz dolumu yapmaz anlamadım. Yardım!!!

    @simsekotogazankara




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibur13 -- 26 Eylül 2021; 18:39:54 >
  • *8mm bakır boru kırık olabilir

    *dolum ağzı içi paslanmış olabilir

  • Plastik tokmakla depoya 10-15 kere üstüne vurdum, gaz göstergesinde herhangi bir değişiklik olmadı, zaten %20 gibi dolu gösteriyordu yine aynı gösteriyor. Ondan sonrada dolum ağzına bir tornavida soktum, basınçlı gaz çıkışı oldu. Bunları yaptıktan sonra deneme için 50 TL gaz alayım dedim. normal olarak dolum gerçekleşti. İnşallah sorun düzelmiştir.

  • dolum ağzının ucundaki bilye sıkışması pasdan bunun için wd40 sıkın

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, deneyeceğim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Benim aracımda LPG ayarı yaptığımda çarpanlar 220 lerde oluyordu. Ben de nozulları büyüttüm. 1.8 lik idi 2.2 yaptım. yeni gaz ayarı yaptığımda çarpanlar 205 civarında oldu. Çarpanlar hala yüksek. 2.2 nozul için 205 çarpan yüksek değil mi. Aracım 1.6 atmosferik motor 110 beygir. Başka nerelerde sorun arayabilirim. Mesela debi ayarından falan yapabilir mi? Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamanli-70 -- 30 Eylül 2021; 12:56:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REGÜLATÖR BASINCINI ARTIRIP TEKRAR KALİBRASYON YAPIN DÜŞECEKTİR

  • Regülatör basıncım hep aynıydı. 1.10 da basınç. 1.8 nozuldan 2.2 ye geçince çarpanın 150-170 Lara düşmesi gerekmiyor mu? Bir de debi derken enjektör debi ayarını kastetmiştim ondan yapar mı diye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamanli-70 -- 2 Ekim 2021; 21:57:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enjektör debisi ile oynamınızı tavsiye etmem .bozabilirsiniz .basıncı 1,10 dan 1,55 e alıp tekrar otomatik kalibrasyon yapın

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.