Şimdi Ara

Silver ve Gold'dan çıkmaya çalışan arkadaşlara tavsiyeler.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3. seferdir düşük silver'dan plat'a kadar boost yapıyorum. Ve düşük diamond-yüksek plat eşleştirmelere mağruz kalan bir düşük diamond olarak gördüklerimi anlatmak istiyorum.

    1. Talon'a Zz'Rot kapılı proxy buildi kasmayın. Evet bunu sanırım 3 defa farklı nicklerde kişide gördüm ve hiçbir zaman çalışmıyor ve çalışmayacak da

    2. Takımı taşıyan kişi iseniz asla ama asla Split push'a gitmeyin ne olursa olsun topta farm birikmiş sizin kulenizi zorluyorsa temizleyip dönebilirsiniz ama o ayrık ittirme olayına girmeyin.

    3. Assassin oynuyorsun diye rakipten birini tekleyip çıkacağının garantisi yok. 25. dk civarında 0-10 rengar oynuyorken 8-0 caitlyn'e atlamanın manası yok git biraz farm yap güvende hissettiğin kadar kastıktan sonra işine kaldığın yerden devam edebilirsin.

    4. Mide mage almayın çünkü silver ve gold eloda mage ile oyunu taşıyamazsınız mage karakterler bir yere kadar takıma bağlı olduğundan en azından Plat 3'ten sonra felan picklenebilir hale geliyor. Gidin Akali, Kata, Zed felan alın takımı taşıma ihtimaliniz daha fazla olur.

    5. Kata picklemeyeceksen banla çünkü Kata'yı nasıl durduracağı hakkında elonuzun hiçbir fikri yok.

    6. Ward mı diyorsunuz totem mi bilmiyorum ama şu lanet şeye 75 gold verip alırsanız olası bir gankten yiyeceğiniz canın bedeli size en azından 3 pot ve 150 gold olacak şu şeyi artık alın

    7. Garen pickleme çünkü cidden işe yaramaz bir şampiyon

    8. Haritaya bak arada takımın topta rakiple 4v5 fight yapıyorsa yürüyerek fight'a yetişmeye çalışma botu it drake felan almaya çalış krizi fırsata çevirmeyi dene

    9. Rakip midde seni itip bota iniyorsa bir düşün önce kendi kendine gerçekten yetişebilir miyim diye (%95 ihtimalle yetişemezsin.) yetişemeyeceksen boşu boşuna sen de bota inme midi it kuleye hasar ver veya indirmeye çalış.


    Şu anda aklıma bunlar geldi aklıma geldikçe eklerim bu arada koridordayken lütfen rakibinize biraz dikkat edin koridordaki neredeyse tek işiniz skillshot dodgelamak ve haritaya bakıp ganklerden kaçınmak onları da bir zahmet becerebilin.



  • https://forum.donanimhaber.com/oyunumu-nasil-gelistirebilirim--131924693#131924931

    hocam benim mikro oyun sıkıntılı. önerebileceğin bir hero var mı bende olanlardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codix

    https://forum.donanimhaber.com/oyunumu-nasil-gelistirebilirim--131924693#131924931

    hocam benim mikro oyun sıkıntılı. önerebileceğin bir hero var mı bende olanlardan.

    Jungle-Top seç Jungle'da Kayn ve Master Yi topta da Jax, Riven ve Master Yi oyna en hızlı öyle lig yükselirsin.
  • Sabah aksam brand oynayın plat olursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 maadeyi hemen siliyorsun güzel kardeşim. 7. madde dışındakilerin hepsine katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nick Valensi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Codix

    https://forum.donanimhaber.com/oyunumu-nasil-gelistirebilirim--131924693#131924931

    hocam benim mikro oyun sıkıntılı. önerebileceğin bir hero var mı bende olanlardan.

    Jungle-Top seç Jungle'da Kayn ve Master Yi topta da Jax, Riven ve Master Yi oyna en hızlı öyle lig yükselirsin.

    Top da camille nasil sence ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar biraz fevri öneriler olmuş. Biraz ekleme ve kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum.

    1. madddedeki Talon'a Zz'Rot alanı hiç görmedim şimdiye kadar.

    2. maddede eğer taşıyan kişinin TP'si varsa bence split pusha gidebilir ama duruma göre tabii.

    3. Rengar dediğin şampiyon bir iki item bitirmiş ise ADC'nin veya kendisinin skorunun bir önemi kalmıyor
    zaten tekledikten sonra öyle bir durumda çıkmasınada gerek yok. O kadar shutdown Gold'u ve Exp'i Rengarı hayata döndürmeye yeter.
    varsın 0-8 değilde 1-9 olsun. Ama buda duruma göre tabi. Rakibin alacağı önemli bir objektif falan yoksa mesela
    bu dediğim geçerli.

    4. TR de bu dediğin en az bir d3 e kadar geçerli bence

    5. Takım kompozisyonu ile ilgili bunun elo ile pek alakası yok. Kötü kompozisyon varsa (stunsuz, tank eksiği vs. ) Challengerde de durduramazsın o heroyu.

    6. Herkesin bildiği birşey ama düşük elodakilerin nedense yapmadığı.

    7. Karşısında Riven varsa özellikle onu tilt etmek için alınabilir.

    8. Eğer midde isem fight biraz sürecekse direkt oraya yönelirim. Çünkü savaşı lehinize çevirebilir veya kalan kişileri keserseniz bir şekilde baron/alamet almalarını önlemiş olursunuz hemde aldığınız skorlar ile oyunu lehinize çevirebilirsiniz. Eğer botta iseniz TP'nizde yoksa savaşın siz bottan top'a yürüyecek kadar uzun sürmeyecek ise aşağıdaki objektiflere odaklanabilirsiniz.

    9. Bazen hemen itip rakip midi takip etmek daha mantıklı o eloda genelde harita takibi olmadığı için direkt savaşıyorlar 3v3 de en azından şansınız olur.
  • Bazı maddelerin altına imzamı atarım ama bazıları bir hayli garip olmuş bana göre. Ben de kendimce bir iki şey yazayım. Ekleme yapayım kendimce.

    1) Talon Zz'Rot nedir zaten ? 1-2 aklı evvel oynayıp yayın yapıyor diye ya da özel olarak belli buildlere uzmanlığı olan 1-2 oyuncu oynuyor diye, bu durumun normal olduğunu göstermez zaten. Yazar haklı burada :) Kasmayın Talon'a Zz'Rot falan...

    2) Split Push, gidin veya gitmeyin denebilecek kadar basit bir iş değil. Herosuna bakar. Çünkü takım Trundle ile de taşınır, Azir ile de taşınır. Yani taşımak oyuncunun kendisine bağlıdır. Birisi Split Push herosudur, diğeri sustain damager rolündedir. Hero uygunsa ve yazdığım gibi, Trundle tipi bir hero oynanıyorsa ayrık ittirmek en büyük koz olur. Bir de kasmışsa çok rahat 1 vs 2 savaşabilir o tip herolar. Bu yüzden eğer başka lane'de 3v3, 3v4 yapılıyor ve takımlar birbirini ölçüyorsa, ayrık ittirmek en mantıklı hareket olur.

    3) Bu maddeye sonuna kadar katılıyorum. Assassin demek sadece adam teklemek demek değildir.

    4) Buna hiç katılmıyorum. En ufak kitle kontrol yeteneği olmayan Kata, Zed, Yasuo, Talon gibi herolar çok saçma mid için. Tamam güçlüler, kartopu etkisi yakaladıklarında çok kill alıyorlar ama oyuna global etkileri 0. Ayrıca öyle anlar geliyor ki takımlar 5er kişi gezmeye başlıyor. ADC dahil hiçbir eleman teklenmiyor bir noktadan sonra. Daha da kötüsü, tek bir kitle kontrol bu heroları düşürmeye yetiyor. Benim tavsiyem mide kontrol büyücüsü alın. Mümkünse bol kitle kontrol barındıranlarından. Özellikle düşük eloda Lissandra, Veigar, Annie gibi oynaması basit şampiyonlar iş yapar.

    5) Kata banlanmasına banlanır ama karşısında oynuyorsanız tek yapılması gereken, ilk eşyayı biraz defansif çıkmak ve 6'dan sonra üstünze geldiğinde ultisini atar atmaz kitle kontrol uygulamak. Alın karşısına Lissandra, Malzahar vs, bitsin gitsin. Kısasa kısas diyorsanız Diana alıp parçalayın.

    6) %1500 hatta %1.500.000 yok yok %2108309128390128 katılıyorum. Şu lanet Wardları alın... 75 gold ile fakir olmuyorsunuz. Kazancınız ise çok... Ölmemek, bilgi sahibi olmak, rakibi hazırlıksız yakalamak.

    7) Bu da çok doğru. Silver'da falan alıp yardıranlar oluyor. İş yapmasına yapıyor ama bu elonun rezaletinden kaynaklı. Almayın bu heroyu. Biraz elo yükseldiğinde oyuncular Garen diye bir heronun varlığını bile unutuyor.

    8) Eğer yetişilemez mesafedeyse doğru bir yaklaşım bence de.

    9) Rakip sizi itebiliyorsa, bir ara bot tarafına bir kırmızı totem atın işinizi garantiye alın. Hem bot lane de gelen oyuncuyu görüp kule altına çekilir. Rakip bota hareketlendiği anda siz de kendi ormanınızdan dolaşarak "MUTLAKA" bot'a gidin. Oyun sonu taşıyıcınız orada çünkü... Ayrıca 2 kişi oynuyor o lane'de. Oyundan düşen 1 değil 2 kişi olacaktır. Sizin olmadığınız her savaşın (Teleport ya da Twisted Fate ultisi gibi sebepler hariç) kaybedilmesinin sorumlusu siz olursunuz çünkü. 10 farm için rakibe 1-2 kill hediye etmek çok saçma.

    Ve son, ŞU MİNİMAP orada süs değil. Arada bakın :)
  • Silver ve Gold'dan çıkmaya çalışan arkadaşlara tavsiyeler.
    bronz 4ten silver 3e kadar sup brandla çıktım. her oyun fb ilk kule bizim lanede. 20. dakikada karsi mage mid ve bizim midden fazla kilim ve hasarım oluyor. bana göre silverdan çıkmada işe yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 madde saçmalık bir hesapta ne zaman boost yapıcak olsam ilk tercihim Vladimir olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lissandra hakkinda yorumu olan var mi adc birakip mid gecmeyi planliyorum da taliyah liss arasinda kaldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/channel/UCN7x-gVHN_AO0DMtBWMxN3Q/featured
    zamanında (sezon 7 ve öncesi) garenle elmas olmuş bir adam
  • Çıkmak istiyorsanız en önemli şey harita takibi. Düşük seviye oyuncularda en çok göze çarpan eksik bu oluyor. Karşı ormanın veya roam atmaya çıkan lanelerin assagi yukarı nerde olduklarını sürekli takip etmeniz gerek. Ama bakıyorum ben gank atacakken bile geliyorum işaretimi fark etmiyorlar karşı takımı nasıl takip etsinler. 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.