Şimdi Ara

...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2022; 10:4:14 >



  • arctic freezer 33 ile ryzen 1700 ve 3700x kullandım. hiçbir ısınma sorunum olmadı. 5900x'e geçtim. tek ciddi soğutma değişikliği freezer 33'ün fanını bionix p serisi ile değiştirdim. yine ısınma sorunum yok sadece precision boost overdrive açıp yüklenemiyorum. onunda otomatik soğutmaya göre overclock atması gerekli(yanlış bilmiyorsam) bende agesa 1.1.9.0'ı bekliyorum daha doğru dürüst çalışması için. mevcut agesalarda pbo2 ve curve optimizer'in beta durumunda olduğu çeşitli kaynaklarda belirtiliyor. 5000 serisi henüz epey yeni. çıkacak agesalarla daha iyi yerlere gelebilir. daha önceki ryzen işlemcilerde olduğu gibi.

  • Amd'nin direktörlerinden birinin açıklaması vardı bu konuda. 5000 serisi ryzen'lerde özel bir güç planına ihtiyacınız yok. Windows 10 (2004 yanlış hatırlamıyorsam) sürümüyle beraber balanced ayarını kullanabilirsiniz. En verimli seçenek odur. Hem performans kaybınız olmaz hemde web tarayıcısı açarkan işlemci abartı boostlara girmeye çalışmaz. Ryzen 5000 serisi için denerseniz en verimli güç ayarının balance(dengeli) seçeneği olduğunu görebilirsiniz.

    Curve ve pbo ayarlariyla biraz uğraşır düzgün yapabilirseniz, curve'den crash yemezsiniz. Mevcut ayarlarımda 15-20 gündür 0 crashle curve optimizerı kullaniyorum ve 5900x 5150mhz'ye kadar boostluyor aynı ayarlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 26 Aralık 2020; 23:28:42 >
  • Boş durmuyon reis ha. Bende güç tasarrufuna çektim şimdi. Dark AquaForce W242R var bende, Fan sesi yükseliyordu arada çok rahatsız etmiyor ama bi ara uğraşırım Fan profiliyle hallederim diyordum ama Güç tasarufu da çare olur fan sesine ama Oyun performansına bakmak lazım tabi.. Cb2077 , Forza, Crysis vs var denerim olmazsa..

  • benim bildigim ryzen guc planlari direk chipset suruculerini kurunca geliyordu. 500 serisi anakartlarsa bu guncellemeleri inidiremiyor musnuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben masaüstünde kısayol oluşturmuştum. Çift tıkla güç planını değiştiriyordum oyun oynamadığımda güç tasarrufuna alıyordum. İşlemci 5900x.


    Haftasonu dota 2 oynarken microstutterlar filan çok oluyordu. Ne oluyor dedim fps'lerde de sorun gözükmüyordu ama sonradan farkettim meğersem güç tasarrufunda unutmuşum ... 

    Neyse tekrardan nihai performansa alınca güç planını düzeldi tabi.

  • https://www.amd.com/en/products/chipsets-am4


    hocam ben 5 pc ye falan kurdum amd islemcili hepsine suradan surucuyu indirince ryzen balanced secenegi geldi. zaten release notlarda da yaziyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart 3080 çözünürlük 2k, ekran 165hz g-sync hocam. Fps'yide 160'a kitleyip öyle oynarım g-sync için. Diyorum ya haftasonu başıma gelmişti sizin bu konuyu görmeden önce. Hatta fpslerde aynıydı gene 160 alıyordum başta internetten filan sandım. Ama sonra güç planını unuttuğum aklıma gelince geri değişince düzeldi. Öyle bariz stutterrlarda değil microstutter yapıyordu zaten. Çok ufak ama rahatsız ediciydi. Sadece kendi deneyimimi yazdım bende.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.