Şimdi Ara

silinsin.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Megane, elantra, astra, insignia bende bunları öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • timsahhh kullanıcısına yanıt
    2013 model makyajlı kasa intense asx kullanıcısı olarak çok memnun olduğumu söyleyebilirim. 2 sene doldu alalı hiç bir sıkıntı yaşatmadı bana.
  • Dönem Türkiye'nin olumsuz yönde beklenmedik gelişmelere gebe olduğu bir dönem.Bu dönemde bir getirisi olmayacak hatta size kredi yükü getirecek yeni bir araba almayı bana göre tavsiye etmiyorum.Onun yerine nakitte kalıp beklemeniz daha doğru olur.

    Şimdi az da olsa bir nakit birikiminiz var ve bunu altın'a yatırım yapmakla şu anlara kadar doğru yapmışsınız. Altının orta uzun vadede dünyanın bu karışık ortamında ve de gelişmiş ülkelerin ekonomilerini canlandırmak için piyasaya para sürdükleri ve faizleri de düşük tuttukları bu ortamda serbest paranın bir kısmı altına gidiyor.Daha büyük bir kısmı da borsalara.

    Türk borsası küçük yatırımcıyı yutmak üzere kurgulanmış hileli bir casino gibi. Tabii borsa tecrübesi olanlar bu ortamda sahipleri güvenilir (İş Bankası, Oyak Grubu, Koç Grubu) ve her sene temettü veren hisselerden oluşturdukları en az 5 hisse senedi portföyü ile uzun vadede ,diyelim 10 sene, size belki finansal özgürlük verebilecek bir gelir elde edebilirsiniz. Ama bunun için eğitimnizin borsa ve ekonominin dinamiklerini iyi anlamaya, şirketlerin bilançolarını değerlendirebilmeye uygun olması, sizin de sabırlı ve sağlam sinirlere sahip olmanızı gerektirir. Ara sıra kaybetmek sizi yıpratır ve eğitiminiz bu dinamikleri anlamaya uygun değilse ise bulaşmayın, bunun yerine sizin namınıza paranızı değerlendirecek banka fonlarına yönelebilirsiniz. Tabi bu fonların kendi aralarında ve enflasyona göre geçmiş seneler performansını da değerlendirerek.Yani yatırımdan para kazanmak makul bir düzeyde bilinçli olmayı gerektirir ve bunu da haberleri,analizleri ve yorumları takip ederek ve kendiniz değerlendirerek kazanabilirsiniz. Zaman içinde bu bilgilerin arka planındaki kurguyu da bir ölçüde anlayabilirsiniz. Unutmayın ki Küçük Yatırımcıya medya yoluyla servis edilen bilgiler Büyük Yatırımcının para kazanabilmesi içindir. Ama bu servis edilen bilgiler ile beraber ekonomik parametreleri ve olup biteni stratejik olarak değerlendirebilme becerisini kazandığınız zaman çok aç gözlü olmamak ve büyük beklentiler içinde olmamak koşulu ile para kazanabilirsiniz.

    Altında önümüzdeki 3-4 sene içinde ons 2000 USD geçebileceği tahmin ediliyor. Gram altın ise hem ons fiyatına hemde USD fiyatına bağlıdır ve genelde ters korrolasyonu vardır. Yani normal giden ekonomik ortamda dolar değer kazanır ise altın değer kaybeder. Ama Türkiyenin içinde bulunduğu kötü ekonomik koşullar sebebi ile doların değer kazanması sebebi ile gram altın da ons değer kazanır iken katmerli artabilir. Ancak altının değer artışından başka bir getirisi yoktur ve ancak dünyada şu dönemlerde olduğu gibi ortam olumsuz olunca değer kazanır. Altında ancak paranızın değerini korursunuz.

    Size tavsiye edebileceğim bir yatırım aracı da BIST yatırımıdır. Bireysel emeklilik. Çalıştığınız için çalıştığınız şirket bunu sağlıyordur. Eşiniz çalışmadığı için ona da bir BIST açmanız iyi olur. 10 sene beklerseniz devletinde %25 katkısı oluyor. Hatta sizde birikiminizi kendiniz için ikinci bir BIST yatırımı ile değerlendirebilirsiniz. Şimdi burada bilmeniz gereken bir püf nokta var. BIŞT yatırımınızı en düşük riskli (döviz, euro bond, altın) fonlardan en riskli fonlara kadar (yerli ve yabancı hisse senedi ağırlıklı) içinde Türkiyenin ve dünyanın içinde bulunduğu konjonktüre uygun alabileceğiniz riske uygun bir tercih yapma olanağı bulunuyor. Mesela 2019 senesinde riskli fon seçen BIST yatırımcıları portföylerini %25-40 arası arttırdılar.

    Bu anlattıklarımı size bilgi olarak veriyorum; seçiminizi yukarda anlattığım konular hakkında yeterli bilgiye sahip olarak biliçli olarak kendinizin yapması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 11 Şubat 2020; 19:8:12 >




  • Bu piyasada hiç bir aracın fiyatını hak etmediğini, yaptığınız yolun az olduğunu, sokağa park ettiğinizi, masrafınızın artacağını ve ekonominin kötüye gideceğini düşündüğüm için tavsiye etmiyorum. Yatırım daha mantıklı olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şartlarda almayın derim piyasa gereksiz yükseldi. Ötv indirimi olabilir diye düşünüyorum. Egeaya bulaşmayın lineayı ararsınız. Golf iyi de km model avantajı yok, bağımsız süspansiyon yok, mercek far yok, 2 çocuğunuz var. Bence parça, dayanıklılık, yerli üretim ve çok iyi bir motoru olması sebebi ile corolla derim. Hem güncel kasa, bağımsız süspansiyon, mercek far gibi artıları var. Ama bence biraz daha birikim yapın. 0 km golf 150.000 0 km corolla 135 bin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asadem kullanıcısına yanıt
    Iyi maasın var he ne is yapıyon sen bakim 11 bin kim kime verir bu devirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AhmetD* kullanıcısına yanıt
    O tek maaş değil ne yazık ki. Eşimin ve benim toplam gelirimiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • timsahhh kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla kredi belasına bulaşmadan makyajlı kasa da alabiliyorsun.

    İki çocuk varsa alabileceğin en büyük arabayı al bence, yüksek bir asx rahat olabilir. Kendim de birkaç yıl sedan kullandıktan sonra, borçlar da bitmese de azaldı hazır, bir SUV ile değiştirmek istiyorum. Asx Manuel vites var sadece, otomatik gelmemiş, yoksa hem güzel hem de benzinde en az yakan SUV diyorlar. Dizel istemedim diye otomatiğe de iyice alışmama rağmen acaba Manuel asx alsam mı diye düşündüm bugün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın da sizin gibi borcu vs kalmadığı ve 2005ten beri sahip olduğu sıfır Clio symbolünü artık değiştirmek gerektiğini düşünüyordu. Ben daha 124000km deki dizel bir arabanın yabancıya satılmasına kıyamadığımdan kendime aldım arabayı. Babama Mitsubishi asx aldık. Şuan memnun. Ben daha memnunum. Vergisi 99 TL ödedim. Yakıt ortalama 5lt yakıyor. Şükür bir sıkıntısı da yok arabanın. Bakımları düzenli yapılıyordu. Ben de aynı ustaya devam ediyorum. Bence değiştirmesine gerek yoktu. Parayı harcamak yerine pasif gelir getirecek bir işe yatırım yapabilirdi ama adam 10 yıldır yüksek araba hayali kuruyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, "borç yiğidin kamçısıdır" diyen ve borca girmeden yaşayamayan kişiler var. Eğer sen de onlardaysan al yoksa elindekini korumaya bak derim.
  • Hocam.

    Geçem sene sıfır araba aldım.Şu an 6 aylık vergi 940 tl.kasko+sigorta %65 indirimle 2000 tl.

    Ben mecburen aldım ama şu anki Türkiye ortamında hayatta sıfır almaz eski aracımı kullanırdım.Özellikle de altın varsa bozmazdım.

    Yalan iyimser ekonomi havası yakında sönecek.Hiçbir şeyin iyi gittiği yok.Dışarısı desen daha karışık.

    Bursa'dasın.Haberler geliyordur.Otomotiv,tekstil hepsi adam çıkartıyor şu anda fabrikalarda.

    15 ve 6 yaşında 2 çocuk var bende.Maaşım senden de yüksek,harç borç yok gibi ama inan zor yetiyor.

    Her şey çok aşırı zamlandı.Reelde enflasyon 40-50 ama devlette 11 yersen.

    12 yaşında çocuğun masrafı pek olmuyor ama 14-15 olunca lisede çocuk varsa dershane,yemek,servis vs 1500 tl.Üniversite daha zor.

    Naçizane tavsiyem aracından memnunsan devam et.Altın birikimine de devam et..
  • İ@konu sahibi
    nsanlar burada herkesin İstanbul'da yaşadığını varsayiyor.. mütevazı bir Anadolu şehrinde yasiyirsaniz masrafınız çok daha düşük olur. Mishal Kütahya'da insnalar 3000 lira maaş ile araba taksitine girebiliyor evli çocuklu insanlar neden kiralar ucuz ulaşım ucuz vs.
    Kendinize yaşam alanı bırakacak şekilde yapılabilir. Corolla alınabilir ancak arkadaşların da dediği gibi arabayı almakla bitmiyir kasko MTV sigorta da aya boounce 500 lira masraf bırakıyor üzerinize. Alınacaksa yeni kasa alınsın bence, bir kere bu yaşlara geleceksiniz. Gözünüz kesiyirsa neden olmasın ? Ev kira değil sanırsam, ayda 2000 i arabaya baglarsiniz kalanla da geçinir gidersiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki çocuğu düşünerek ve mevcut araba ile yollara devam etmelisiniz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125 130 civarına kesinlikle CC S60 Passat superb arasinda seçim yapardım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

    İki çocuk varsa sana Sedan araba gider.

    2016-2018 arası temiz, düşük km.li, 1.6 motorlu, sorunsuz ve ekonomik otomatik vitesli, Advance donanım bir Toyota Corolla senin işini haydi haydi görecektir.

    Bir kere yerli araba. Yedek parçası, ustası her yerde bulunur.

    Sen takmasan bile satarken LPG'ye tam uyumlu olduğu için tercih sebebidir.

    1.6 132 Bg. motor dizelden geçeceğin için sana performans kaybını hissettirmez.

    Düz alırsan 6 ileri şanzımanın, geçişleri net vites yolları pürüzsüzdür.

    Otomatik alırsan tork konventörlü tam otomatikler kadar sorunsuz, çift kavramalılar kadar hızlı geçiş ve tek kavramalılar gibi ekonomik bir sürüş sağlar. 4 yıl veya 80.000 km.de bir (hangisi önce dolarsa) şanzıman sıvısını değiştirmeyi ihmal etmezsen ömürlüktür.

    Arka koltuklardaki diz mesafesi yeni kasadan daha fazladır. Üstelik ortada şaft tüneli olmadığı için konforlu bir oturuş sağlar.

    Arka süspansiyonlar bağımsızdır. Bu sana yol tutuş ve konfor olarak geri döner.

    Donanım olarak oldukça doludur. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, otomatik katlanır ısıtmalı yan aynalar, otomatik kararan dikiz aynası, yağmur ve far sensörü, geri görüş kamerası ayırt edici farklılıklarıdır.

    Güvenlik olarak ESP ve ASR'yi birleştiren TCS ile 9 hava yastığı tüm Toyota'larda zaten standarttır.

    İkinci el alırsan bütçen dahilinde kredisiz veya çok cüzi bir kredi ile model yükseltmiş olacaksın.

    Şimdiden hayırlı olsun.
    Corolla tam aile işi hocam. Haklısınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

    golf 1.0 guzel bi tercih size yeter hocam ama sokakta bırakacagız dediniz cizilse vs sıkıntı olursa üzülürsünüz maddi
    durum olarak turkiye şartlarında arac cizilme vurulma takmamak icin 20 bin 25 bin kazanmak lazım o yuzden en iyisi lineayı kullanmanız ama golf kotu bi tercih degil alırsanızda pişman olmassınız turkiye şartlarında linea 30 bin artsa golf 50 bin artar o yuzden kararı siz vericeksiniz
    Valla hocam. Sokak olayı çok sıkıntılı. Arabanın sağı solu vuruk içinde. Bazen mecbur kalıp yarım kaldırıma bırakıyorum. Bazen yol ortasına.
    Model yenilersem bu benim için sıkıntılı olacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rollbar

    Merhaba,

    Aylık geliriniz çok yüksek değil, 4 kişilik aile olmanıza rağmen evinizi arabanızı ödemiş, birikim yapabilmişsiniz, ne mutlu.

    Arabanızda bir sorun yok, çok kullanmıyorsunuz zaten, modeli eski de sayılmaz; ben olsam Linea'ya devam ederim.

    Yeni arabayı almak için bu kadar zamandır dişinizden tırnağınızdan artırdığınız birikimi yakacaksınız. Üstüne daha fazla masrafınız (vergi, kasko) olacak. Ve gerçekte hayatınızda pek bir şey değişmeyecek, eski olmayan sedan arabadan, daha yeni başka bir sedan arabaya geçeceksiniz.

    Bence altınları biriktirmeye devam.
    Valla haklısınız hocam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bircok kisi degistirmemenin daha mantıklı olduğunu yazmışlar fakat degistiricem diyorsanız bence borca girmeden 100bin tlye 2. El piyasasi iyi olan bir sıkıntı yaşarsanız rahatlıkla elden çıkaracağıniz bir arac tercih etmenizi tavsiye ederim. Bu dönemde değil 1 yıl 1 ay sonrasını bile kestiremiyoruz o yuzden borca girmek mantıklı değil her seyi düşünmek lazım.

    Lineadan sonra ornegin golf alırsanız vergi kasko sigorta bakım gibi her türlü maliyetinizin de artacağını hesaplayın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinizde olsam ikinci el 2017-2018 bir Corolla alırdım,çok fazla kredi çekmenizi tavsiye etmem.Hali hazırda düzeninizi kurmuşsunuz,kendinizi de daha fazla yormazsınız.Sigortasıydı,bakımıydı sıfır araç için sizi biraz yorabilir,bence gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.