Şimdi Ara

Sıkı subap ve rölantide sarsıntı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
18.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    Fiat Albea 2006 1.6 16Valf araca sahibim, marea motor dedikleri araba.

    Aracimda rektefiyeden sonra motor isindiginda baslayan bit lifter sesi vardi. 300km sonra bile lifter sesi duzelmedigi icin üst kapak acildi ve rektefiyeden onceki orijinal lifterler geri takildi. Rektefiyeden sonra arac saat gibi calisiyordu, sarsinti falan yoktu ama sadece ısınınca baslayan lifter sesi beni korkutuyordu.
    Ustam üst kapagi tekrar acti ve eski orijinal lifterleri taktik. Simdi ses mes yok ama rolantide motor sarsintisi mevcut. Motor yerinde durmuyor resmen.

    Ayrica motor isinana kadar surekli bi stop etme egiliminde. Kirmizi isiklara gelip debriyaja basiyorum arac rolantide duramiyor stop ediyor.
    Veya onume sokaktan bi araba firliyor hemen debriyaj fren yapiyorum arac stop ediyor.
    Boyle sacma sapan stop etme durumlari var aracin, once devir asagi iniyor sonra bir iki teklemeden sonra pat diye stop ediyoruz..

    Ustam bugun motora 3-4 saat bakti ve bu sarsintinin subaplardan kaynaklandigini soyledi. İlk rektefiyeden ciktigi anda ustam subapları bilerek sıkı takmış. O zaman bi sarsinti yoktu ama lifterleri degistirdikten sonra bu sarsinti basladi ve zamanla bu sorunun duzelecegini soyluyor. Eski orijinal lifterler yağ ile dolmaya basladikca subapların sıkılığını kendisi otomatik ayarlamaya baslayacak diyor. Bunun icin de 1000km falan yol gitmemi önerdi..

    Simdi; dedigim gibi arac rolantide devir dalgalanmalari yasiyor (700 devire bile iniyor) ve ayrica rolantide araba kafasina gore titriyor, motordan gelen bi sarsinti var yani.
    Kaputu acinca da motorun rolantide ileri geri sarsildigini goruyorum.

    Simdi sorum şu: sifir full rektefiye olmus aracimda subaplarin sıkı olmasi bir sorun yaratir mi?
    Sıkı subaplar, zamanla lifterlerin yardimi ile kendisini düzenler mi ve bu sarsintiyi keser mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 2 Şubat 2018; 3:25:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Önce ustanızı değiştirin. 1000 km gittikten sonra motoru tekrar kucakladığınızda "motoru mahvetmişsin" diyip yeniden cebinize göz dikecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Önce ustanızı değiştirin. 1000 km gittikten sonra motoru tekrar kucakladığınızda "motoru mahvetmişsin" diyip yeniden cebinize göz dikecek.

    Hocam ustama guveniyorum aslinda. Ki kendisi de fiat servisinde calismis zamaninda.

    Benim su anki durumda bu subap konusunda bilgi edinmem gerek. Sıkı subaplar zarar verir mi vs?..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta sacmalamis tamam parcalarin birbirine alisma sureci var ancak sıfır motorda stop etme bir sorunun gostergesidir , giydikce açılır gibi ayakkabimi bu 1000 km de kaza yaptirir adama bu sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt
    Stop etmeyi surekli yapmiyor. Motor isınana kadar biraz sorunlu durumda, ama bi yaptigi gunun ertesine yapmiyor mesela. Mesela bu sabah hic yapmadi, cidden garip.
    Benim bu subap sıkılığı ve lifterlerle birlikte alisma surecini ogrenmem lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • usta iyi birine benziyor
    istanbul da mı
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    İzmir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    ustanın tespitlerine katılıyorum
    zaten bu forumda lifter (fincan) sesinin ilacı 10-60 yağ diye yazıp duruyorum
  • Aga sen ne çektin bu arabadan ya ?
  • Hocam yinemi sen, o ustayı bence değiştir, adam elini attığından beri sorunların düzelmemiş. önce ki konunu okumuştum


    bilmiyor demek ki motorun çalışma mantığını yada sistemini kavrayamamış

    subap dediğin kendini 50 bilemedin 100km de ayarlar maksimum,

    hava alma sorunu olabilir araçta, boğaz kelebeği ile alakalı yada rölanti valfi ile
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Hocam adam Fiat servisinde 3 sene calismis. Fiatlari iyi biliyor ama benim aracim yorgun. En iyisini en mantikli sekilde yapmaya calisiyor ustam. Su an zaten usta degistirme durumum yok cunku bu araci aldigimdan beri huyunu suyunu bilen tek adam bu. O yuzden su an da en az 1000km yol yapmami istedi, eger bu sarsinti hâlâ duzelmezse zaten yaptigi işe garanti verdi. Yani duzelmezse ben yine ustami aramaya baslayacagim ve bu ise bi cozum bulacak. O yuzden ustami degistiremem..


    Stop etme olayi biraz olsun duzeldi.. Bugun 4-5 kez bindim araca, sogukken de olsun giderken stop etmedi hic. Ama titreme olayi arada bir yukseliyor arada bir de pek yok gibi, veya ben alistim..
    Ama motora bakinca bariz sallaniyor makine.

    Bu haftasonu nasipse bi çeşme yollarini eskitecegim, bakalim sag salim gidip donebilirsem motora bir de oyle bakacagiz. Bir de 3-5 ay 1000km yol yapalim, eger hala arac titrerse ustama o zaman iyice laf etmeye baslayacagim..

    Su anki durumda yapabilecegim en iyi iş, aracımı en az 1000km yol goturmek. Masallah gunde 40-50km gidiyorum, elbet dolacak bu yol. Bir kez de cesmeye gidip gelsem 200km, tüm bunlardan sonra gorecegiz durumu bakalim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence motora revizyon yaparken atlanılmış detaylar var usta iyi bile olsa oda bıkmış sizden ve arabadan motoru o topladı elbette başkasına göstermek anlamsız.

    Allah sabır versin kötü araba ile uğraşmak zor 96 yılından beri piyasada olan motordan herkes anlar halbuki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam motoru yapamamış daha hala ustam iyi diyorsunuz gerçekten çok iyi niyetlisiniz

    rektefiye olan motor tıkır tıkır saat gibi çalışır arkadaşım ustan bişeyleri becerememiş senide oyalıyor demekki arabanızı sıfır olarak alsaydınızda size diyeceklerdiki bu ilk 1000 km stop edecek ondan sonra düzelir diyeceklerdi... bu size hiç mantıklı geliyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 2 Şubat 2018; 22:59:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soylediklerinizin hic biri mantikli gelmiyor kabul ediyorum ama ustam garanti verdigi icin su an 1000km dayanmaktan baska carem yok.. Eger ki 1000km sonra bu sarsinti devam ederse ustamin tepesine cokecegim artik. Cunku ben de su an şahsen rahatsizim bu motordan, ama yapacak bir seyim yok. Keske motorun her parcasini kendim biliyor olsaydim da her seyini kendim yapsaydim. Ama ustam boyle uygun gormus bize de kullanmak duser.


    Su an icin stop etme sorunu yok. Ama motor cok saglikli calismiyor elbette. Bakalim 1000km sonra ayni olaylar devam ederse ustama laf soyleme hakkim doğacak..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nahege270

    Bu soylediklerinizin hic biri mantikli gelmiyor kabul ediyorum ama ustam garanti verdigi icin su an 1000km dayanmaktan baska carem yok.. Eger ki 1000km sonra bu sarsinti devam ederse ustamin tepesine cokecegim artik. Cunku ben de su an şahsen rahatsizim bu motordan, ama yapacak bir seyim yok. Keske motorun her parcasini kendim biliyor olsaydim da her seyini kendim yapsaydim. Ama ustam boyle uygun gormus bize de kullanmak duser.


    Su an icin stop etme sorunu yok. Ama motor cok saglikli calismiyor elbette. Bakalim 1000km sonra ayni olaylar devam ederse ustama laf soyleme hakkim doğacak..

    inan bana 1000 km sonra bişey değişmeyecek inşallah ben yanılırım siz haklı çıkarsınız forumu bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    Ben de degisip degismeyecegini bilmiyorum zaten hocam ama olur da sorun duzelmez ise o zaman motoru tekrar acmak zorunda kalacak usta bey.

    Simdilik bu sekilde idare etmek zorundayim ama bu subaplarin bu sekilde olmasi motora zarar veriyor mu onu bilmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nahege270

    Ben de degisip degismeyecegini bilmiyorum zaten hocam ama olur da sorun duzelmez ise o zaman motoru tekrar acmak zorunda kalacak usta bey.

    Simdilik bu sekilde idare etmek zorundayim ama bu subaplarin bu sekilde olmasi motora zarar veriyor mu onu bilmiyorum

    182B6000 değil mi motor? Fiat 1.6 kullanıcıları kulübüne hoş geldin hocam



    Stop etme olayıyla ilgili kelebeğin şasi kablosunu kontrol edin. Şaside problem varsa stop edebilir.



    Bu tamamsa akü voltajına dikkat edin. Belli bir değerden sonra devir gezmesi yapıp stop edebiliyor. Akü voltajı ise alternatörde de problem olabilir.



    Bu da değilse kelebek değişimi yapılabilir. Değişimden sonra adaptasyon yapılınca tekrar etmemeli.



    Kelebek değilse saçma sapan alakasız bir sensörde stop ettirebilir. Devirin gezdiği aralık çok önemli. Genelde gezindiği aralık hangi parçadan olduğunu söylüyor.



    ECU üzerinde lehim çatlağı yaşayanlar var. Buda olabilir.



    Son olarak benim görüşüm LPG kiti de bu motorda bu tarz sorunlara sebebiyet veriyor. Benim arabada stop edip duruyordu, LPG kiti sökülünce normale döndü aklınızda bulunsun.



    Deneye deneye bulacaksın hocam sorunu. Hepside olabilir biri de olabilir



    İtalyana binmek öyle kolay değil. Götür servise değiştir parçayı gel olayı bu araçlarda yok maalesef. Önce sorunu bulman lazım



    Birde hocam Fiat serviste değil de Tofaş Bursa fabrikadan bu motorun eğitimini almış ustaları tavsiye ederim. Bu araçların sayısı az olduğundan ustanız serviste çalıştığı süre boyunca bu motora denk gelmemiş bile olabilir. mJET'lerden herkes anlar ama bu motoru anlamak ayrı bir mevzu. Lifter sesini ben yaşamadım ama stop konusunda alıştık artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla motor no dogru, helal olsun size :)

    Ne diyecegimi bilemedim, bilgili ve tecrubeli birisiniz bu konularda :)

    Aracim rektefiyeden once boyle sorunlar yapmiyordu pek. Rektefiye sonrasi bu rolantide titreme olayi oldu ve ekstradan devir saati 700-800 arasinda geziyor. Mesela bos viteste kirmizi isiga yaklasiyorum 700 devire kadar iniyor, kirmizi isikta durunca 800'e cikiyor bi sekilde o devir. Ama bu devir degisimi bana stop edebileceginin sinyalini veriyor ve dogal olarak korkuyorum :)

    Acaba bu devir konusunun rolantide sarsinti ile alakasi var mi sizce? Cunku su an ilk sorunum bu rolantideki motor titremesi. Subaplar sıkı oldugu icinmis bu, usta oyle dedi.


    Yukarida yazdiginiz her seyi tek tek kontrol edecegim ayrica, eger bi sorun bulursam hemen size danişacagim durumu ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gecmis oldun oncelikle,amma 1000km dolduktan sonra yeni konumu acarsiniz buradanmi devam edersiniz.

    Kusura bakmayin ancak hala o ustayi savunuyorsunuzua,paranizla rezil olmussunuz.O kadar siki ayar yapip sonra ustaniz egzantrik silinmis demez ise birsey demiyecegim daha.
    O usyalar ne garanti verir ancak sonunda olan size olur.

    Allah hakkinizda hayirlisini versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 3 Şubat 2018; 22:2:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Ustama bunu defalarca sordum. Bak egzantrige zarar vermeyiz di mi dedim. Bi de arac ussten cift egzantrikli olunca insan korkuyor.
    Ama usta israrla yok bisey bi zarar olmayacak ben yaptigim isi biliyorum dedi.

    O yuzden ustamin yanina 1000km sonra ugrayacagim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.