Şimdi Ara

Sigortamı kesmişler? Nasıl şikayet etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 01.10.2018 tarihinden itibaren bir kurumda öğretmen olarak çalışıyorum. 2 ay full time olarak çalıştım ve sigortam yattı. 3. aya girerken sizi part time'a almak istiyoruz dediler. Tamam dedim sorun değil fakat sigorta konusu ne olacak dediğimde ise "Part time olarak ödenecek." dediler.

    Bu arada part time diyorlar ama ders saat ücreti ile çalıştırıyorlar, yani belirli bir zaman diliminde değil.

    Bugün hastaneye gittiğimde sigortamın olmadığını söylediler, baktım ödenmemiş ne yarım ne de tam olarak. 01.12.18'de de işten çıkarıldığım gözüküyor. İstifa dilekçesini zaten beraber imzaladık haberim var ama herhalde tekrardan part time olarak kaydetmişlerdir diye düşündüm.

    Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? Kuruma gidince "Sigortamı neden yatırmadınız?" mı demeliyim yoksa hiç ses etmeden şikayet mi etmeliyim baskın yapmaları için? Bir de şikayet edince gerçekten gelip kontrol ediyorlar mı?







  • E-Devletten kontrol ettiniz mi priminiz yatırılmış mı. Pirt-time yatırıldığında bildiğim kadarıyla 20 günden az prim yatırılmışsa sağlıktan yararlanmanız için kalan günlerinizin gss borcu yansır bu tutarı da sizin ödemeniz gerekiyor.

    Örneğin 17 gün işveren prim yatırdı. Ay içerisinde bunu 30 güne tamamlamalısınız, kalan 13 gün için gss primi yasıtılır.
    eğer 20 günden fazla işveren prim gösterirse gss borcu yansımaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.