Şimdi Ara

Sigorta şişirmesi şehir efsanesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baktığım ilanlar da sıkça rastlıyorum.Önemli bişeyi yok,sadece sigorta şişirmesi var yazıyorlar.


    Sizce bu şişirme şehir efsanesi mi?




  • şimdi kaza olur araç yetkili servise gider fatura da yüksek çıkarsa bu şişirme değil parçaların pahalı oluşu ve servisin direk hasar gören parçayı değiştirmesinden kaynaklı. adamın da haberi olmadığı için sigorta şişirmesi diyebiliyor.

    ama yok sağ kapı çizildi sol teker patladı sigorta şişirdi olayı tıraş.
  • şimdi kaza olur araç yetkili servise gider fatura da yüksek çıkarsa bu şişirme değil parçaların pahalı oluşu ve servisin direk hasar gören parçayı değiştirmesinden kaynaklı. adamın da haberi olmadığı için sigorta şişirmesi diyebiliyor.

    ama yok sağ kapı çizildi sol teker patladı sigorta şişirdi olayı tıraş.
  • Efsane mi değil mi bilmiyorum ama şöyle bir durum var. Kaza yapan kaskolu araçlar genelde yetkili servise çekiliyor. Yetkili serviste parça tamiri diye birşey yok. Dışarıdan 1tl ye alabileceğiniz bir araç parçası serviste en az 5tl. Hal böyle olunca da maliyetler çok yüksek çıkıyor. Yakın zamandan bir örnek vereyim. 2 hafta önce aracımda termostat arızası meydana geldi. Yetkili servise gittim. Sadece parçaya 2030tl fiyat verdiler. Buna bir de işçilik isteyecekler. Ben de gittim dışardan bir şekilde orjinal parça temin edip yine dışarda bir ustaya taktırdım. 350tl ye aldım aracın üzerinden çıkanla aynı marka seri numaralı termostatı. Bence bu sigortası şişirmesinin sigortayla değil de servislerle alakası var.
    Bir örnek daha vereyim. Geçen yıl kayınpederimin aracına park halindeyken bi araç hafif tıkladı. Sol ön çamurluk boyası bile çizilmedi ama büküldü biraz. Yapma etme dememe rağmen aracı yetkili servise götürdüler. Servis o çamurluğu değiştirdi. Ve sonuç 4500tl hasar kaydı.
  • Sigorta şişirmesi diye birşey yok. Şöyle düşünün. Araç kaza yaptı öndekine vurdun. Tampon hasarlı. Radyatör+ klima radyatörü eğildi. Kaput biraz büküldü. Hadi diyelim o esnada da yandaki koruma bariyerlerine sürttün farın camı kırıldı ve çamurlukta hasar gördü.


    Yetkili servise çektiğinde bunların hepsi yenisiyle değişiyor.Tamirat yöntemine gitmiyor. ( tamponu autoking , rs gibi yerlere gönderip raporlandırıyorlar. olmayacaksa yenisi ) Servis kendinden çıktıktan sonra parçayla alakalı sorun yaşamaması lazım. Maliyet 10.000 diyelim.


    Kaskonda anlaşmalı özel servis ibaresi varsa ya da aman benim tramerde yazan hasarım az gözüksün diye bir düşüncen varsa o zaman işler değişiyor. Normalde değişmesi gereken parçaların suyunu çıkarana kadar tek tek tamirat yapıp( karosere 1 kg macun düzeltmesi gibi) geri araca takıyorlar. Kaputu düzeltemediler mi gidiyorlar çıkma ya da yan sanayi alıp takıyorlar. vs vs.. Noluyor bu sefer hasar kaydın 4.000 işliyor. Ha bu arada süreç daha uzun olabiliyor yetkiliye göre. Çıkma parça geldi. Usta bu nasıl çıkma diye sigortacıya telefon açtı. eksper yeniden geldi ustayı ikna etmeye çalıştı. oldu olmadı. bi dünya iş.


    Bu durumda maalesef bizler aman az gözüksün hasar miktarı diye çıkma vs ne diyorlarsa kabullendiğimiz için sonrasını düşünmüyoruz. Yamalı araçlarla yola devam ediyoruz.


    Yani sigorta şişirmesi diye birşey yoktur. Kazanın yetkili servis faturası yoksa bilinki o hasarda parçalar tamirat ve çıkma yöntemiyle yapılmıştır.


    Not : Yazılanlar kişisel tecrübe ve düşüncelerimdir. Rakamlar örnekleme için yazılmıştır.

  • Ben arabayı çarptım perte yakın yaptım gel sen al diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    şimdi kaza olur araç yetkili servise gider fatura da yüksek çıkarsa bu şişirme değil parçaların pahalı oluşu ve servisin direk hasar gören parçayı değiştirmesinden kaynaklı. adamın da haberi olmadığı için sigorta şişirmesi diyebiliyor.

    ama yok sağ kapı çizildi sol teker patladı sigorta şişirdi olayı tıraş.

    Aracınızı hiç kaskodan tamir ettirdiniz mi? Ne gibi bir işleme ne kadar yazdılar paylaşabilir misiniz?

  • Genel anlamda alsatçıların ve galerinin kullandığı bir tabir.

    Elindeki pert aracı elinden çıkarmak için bir şekilde yalan söylemesi gerekli.

  • 2009 da kaza yaptım. Benim aracımda airbag falan açıldı ancak sadece bir far kırıldı o kadar. On cam falan sağlam olarak servise bıraktım. (Yetkili servis).

    Ertesi gün araçtan eşyalarımı almaya gittiğimde pert olur mu diye sordum. Servisteki sigorta ile ilgilenen arkadaş sağ olsun aracın önünü tekmeleye tekmeleye neyi varsa döktü. Aracımı da pert yapmadılar, benden satın aldılar. Airbagsiz olarak tamir edip sattılar.

    Birkaç yıl önce trafikte bir araçla surtecek şekilde kaza oldu. Yan katlanan aynamda çizik var diye değiştirmeye kalktılar. Gittim Formen ile 15 dk dil döktüm. Sağ far ayağı kırık diye farı değiştirdiler. Sağ çamurlunda önceden bir çatlak vardı. Ona da değişim yazmış onu da iptal ettirdim. Bir lastiğim yarılmıştı kaza sırasında. Ön iki lastiği aynı marka model almışlar. Goodyear EGP 215 55 16. O zaman tanesi 350 olan lastik faturada 1200 TL olarak hasar kaydına işlenmiş.


    Sigorta değil servisler faturayı sisirir. Hasarlı parçanın değişmesi illaki en iyi seçenektir. Ancak aç gözlü bayiler ve yetkili servisler bunu kesinlikle kötüye kullanıyorlar. Sahibinden de satılan sigorta şişlikleri ise çoğunluğu pertten dönme ondan eminim. Gerçekten sigorta sisirmesi ise benim gibi kaza sonrası foto ve fatura koyar kanıtlar.

    Sağ far , on iki lastik , sağ iki kapı ve çamurluk boyamaya 3 yıl önce 7500 TL yazdılar. Ben gidip konuşmasam 15 I bulurdu.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    ben park halindeyken sağ arka çamurluğa çarptılar. kapıda çok bir şey yoktu pasta cilayla geçti, 8 bin tl.

    yine başka bir kazada karşı taraf %100 hatalı, benim panjur kırıldı, tampon esnediği için far ayakları kırıldı, farlar mercekli otomatik olduğu için tanesi 2500 küsürdü, buna da 11 bin küsü çıktı.

    2. kaza için bir şey diyemem de ilk hasar için göçükçü 1 günde hallederdi. sanayiye güvenmediğim ve kaza görüntüleri de olduğu için servisi tercih ettim.

    bu fiyatı veren servis ama sigorta da onaylıyor. arada birileri ekmek yiyor mu bilmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 13 Şubat 2021; 14:57:30 >
  • Bu bir tabir iki anlamda kullanılıyor;


    1- Araç sanayide tamir edilse idi 5 bin TL anca tutardı fakat parça değişimi yapıldığı için 20 bin TL tuttu. Doğru mu derseniz çoğu zaman değil mutlaka araçların tamirinden anlayan birisine aracı ve kaza fotoğraflarını göstermek gerekli durumda.


    Doğru olduğu durumlara örnek, sadece kapı sacının değişmesi lazım ama stoklarda yok fakat servisin elinde komple kapı stoklarda var, sigorta firması ikame araç fiyatını hesapladığından kapının fiyatını geçiyorsa direk kapının değiştirilmesini onaylar.


    Diğer bir örnekte diyelim ki aracın elektrik tesisatı hasar aldı kazada. Tesisat normalde onarılabilir ama çoğu servis bu konuda risk almak istemez. Çünkü tesisatta ileride meydana gelebilecek ufakta olsa bir risk var mı var. En ucuz tesisat onarım fiyatı 1000 TL iken sıfırı 6-7 bin TL'dir.


    2- Genelde bu tabir parça fiyatlarının pahalılığından kullanılır ayrıca. Örneğin LED ön farlara sahip bir araç önden alacağı basit bir kazada bile 30-40 bin TL hasar çıkar.


    Kısacası evet satıcı dilinde sigorta şişirmesi tabiri yanlışta olsa var ( kimsenin birşey şişirdiği yok aslında) fakat bu tabir ne anlama geliyor, satıcı neyi kastediyor ve doğru mu konusunda otomobil tamirinden anlamıyorsanız sizin için pek birşey ifade etmez.

  • Kaza yaptin tanidik bi ustana arabayi biraktin kaskon var.

    Ustan parcacilardan kdvsini odeyerek parca faturasi kestiriyor.Fazla fazla yazdiriyor tabi tamir gorecek olan parcalari tamir edip degismis gibi gosteriyor.

    Sonra kasko sirketine net maliyet aktariliyor. Kasko parayi gonderiyor. Usta ve kaza yapan kisi parayi kirisiyor.


    Ama genelde sigorta sisirmesi meselesi herkesin diline dolanmis. Asıl Adı Yetkili Servis Şişirmesidir.


    Yetkili servise herzaman araba bırakılmaz. Misal far yada tampon kirildiysa kaput yamulduysa kapi yamuksa vs vs.

    podye airbag sase ve motora veya on takimların darbe aldigini dusunuyorsaniz yetkili servise birakmak mantikli olacaktir.

  • Kendi aracımın 2 kazası var ve toplam 35 bin lira hasar kaydı çıkıyor.

    Değişenler ise tampon, far, çamurluk, jant ve amortisör.

    Volkswagen, Audi, Bmw, Mercedes gibi araçlar için 20-30 bin liralık hasarlar ufak rakamlardır pert gözüyle bakmamak gerekir.

  • Lınc L kullanıcısına yanıt
    Arada sigorta experi var,tamirci kafasına göre yazamıyor.
    Exper parça fiyatlarınıda ,yapılacak işlemleri az çok bilir,adamında işi o .
    Ufak -tefek hileler yapılabilir tabiki, işi resmiyete uydurduktan sonra çok anlaşılmaz.

    Sizinde dediğiniz gibi sigorta şişirmez , yetkili servis parça fiyatları yüksek olduğu için şişirir.

    Tabi genel olarak klasik bir yalan aracıdır ,hava yastıkları patlamış araçları ,2 parça boyalı sigorta şişirme hasar kayıtlı diye satıyorlar.
  • Sigorta şişirmesi tabiri tamamen üçkağıtçıların kullandığı bir tabirdir hocam. Bu yalanın diğer versiyonu da çıtır hasardır. Sigorta şişirmesinde belirtilmek istenen konu hafif bir kaza olmasına rağmen servis kafasına göre bir şeyler değiştirdi sigorta şişirdi derler. Bazen de sigortadan fazla para almak için yapıldı diyerek desteklerler.

    Böyle bir araç alınırmı diye soracak olsan evet alınabilir. Ama hasar parça sorgusu yapılmalı. Neler değişmiş her şeyini iyice inceleyerek alınabilir. Ağır hasarlı araç yerine servis çıkışlı bedeli yüksek hasarlı araçları tercih ederim. Tabi hasar parça sorgulamaları incelendiğinde.
  • Sigorta şişirmesi diye bir şey yok. Sigortalar da enayi değil adamlar kâr etmek için 40 takla atarken kafasına göre parça ekleyip azaltamazlar. Yetkili serviste uğraşmayıp değiştirdikleri kapıyı sanayide macunu basıp düzeltebildikleri için sigorta şişirmesi var sanıyorlar. Zamanında bize tam sağ tekerden vurdular, airbag açtı pert oldu araba. Görünürde bir çamurluk ve tampon değişecekti, kaput düzeltilecekti. Ama alt takım, şase, motor vsnin de şaftı kaydığı için perte çıktı. Ha sorsalar "sigorta şişirmesi" ama araba feleğin çemberinden geçmişti. Bu tarz pek çok araçta da kaportada pek bir şey olmasa da alt takım veya motor kısmında hasar artabiliyor.

  • Sigorta da salaktı. Fazla para ödemek için şişiriyor kaydı
  • agir hasar kaydi varsa ve sigorta sisirmesi diyorlarsa o arac %90 pertin de pertidir. hayir gelmez.

  • Sence?

  • Yetkili servise bırakırsın. Parça fiyatları yüksektir. İşlemler faturalıdır, garantilidir. Kasko ödediği sürece çıkan rakam fark eder mi? Sanayi köşelerinde şu iyi olmamış, bu iyi olmamış diye gezinmeye gerek yok. Sanayide onarım yoluna gidilmiş araçtan da ikinci elde çekinirim.


    örnek fiyat vereyim: audi ön tampon çatladı,tampon braketleri kırıldı, sağ ön çamurluk ucu ezildi. Far tırnağı kırıldı. Hepsi değiştirildi 17000tl. Yıl 2018. Sanayide tampon plastik kaynak + boya, çamurluk düzelt macun boya, far tırnağı tamir et tak sanırım 3000 altına çıkardık. Maceraya gerek yok. Muhatap bulabilmek isterim, ufacık kazadan arabadan soğumaktan iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 14 Şubat 2021; 19:34:4 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.