Şimdi Ara

Sigorta hasarsızlık indirimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 20 yıldır ehliyet sahibi babam üzerine yeni bir araç aldı fakat son 10 senedir aracı yoktu. Ondan önceki 10 sene kazasız şekilde sigortasını yaptırmış. Şimdi yeni aldığı araçta tekrar 4. Basamaktan başlatıyor şirketler. Bu 7. Basamak indiriminin bir zaman aşımı var mıdır ? Yoksa sigorta şirketleri çakallık peşinde mi ? Bulduğum birkaç kaynakta kaza dışında bozulmaz diyor hasarsızlık indirimi ama 2-3 acenteye gittik hepsi 4. Basamaktan başlattı. Bilgisi olan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kasko

    Tahmin edebileceğiniz gibi ilk sebep; poliçe süresi içinde aracınızın hasara uğraması olacaktır. Hasar sonrasında, hasarsızlık indirim hakkınızın bir kısmını ya da tamamını kaybedebilirsiz. Ancak karışılan kazada herhangi bir kusurunuz yoksa ve bu resmi olarak belgelenmişse, sigorta şirketiniz tüm hasarınızı kazaya karışan diğer aracın sigorta şirketinden tahsil edebileceği için indirim hakkınız korunmuş olur. Bunun yanında bazı sigorta şirketlerinin sunduğu poliçelerde cam kırılması ya da mini hasar niteliğindeki durumlarda da bu indirim hakkı korunabiliyor. Ancak bu gibi özel uygulamalar, sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir.

    Hasarsızlık indirimi hakkının kaybedilmesinin bir diğer nedeni de, kasko yenilemesinin bir önceki poliçenin bitiş tarihinin hemen akabinde yapılmamış olmasıdır. Hasarsızlık indiriminde sigorta sürekliliği esastır. Sigorta şirketleri bu indirim hakkının devam edebilmesi için bir sonraki yıl yapılacak kasko poliçesinin belirli süreler içinde yapılmasını şart koşabilir. Genel uygulamada bu hakkın devamı için kasko poliçesinin en geç 1 ay içinde yenilenmesi gerekir. Bu süre, sigorta şirketine göre değişiklik gösterebileceğinden sorulmalıdır.


    Alıntıdır.https://www.enuygun.com/bilgi/hasarsizlik-indirimi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler

    Zorunlu Trafik Sigortası

    Araç Devri Halinde Ne Olur?
    Aracın devri durumunda ise aynı araç türünde başka bir araca sahip olunması halinde; süre bağımlılığı olmadan, uygulanan primler kaldığı basamaktan devam eder. Araç başkasına devredilir ve farklı bir araç türünde başka bir aracın ruhsat sahibi olarak sigorta talep etmesi halinde; kişi için ilk kez trafikte yer alacak indirimsiz prim uygulamaya tabi tutulur. Hasarsızlık indirimi araç sahibi vefat etmesi durumunda, aracın varislerine geçemez.

    Alıntıdırhttps://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/hasarsizlik-indirimi-trafik-sigortasinda-gecerli-mi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.