Şimdi Ara

Sigorta amper değeri kaç olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.

    Evdeki bir kaç aleti kullanmak istediğimde sigorta atıyor. Ana sigorta atınca diğer sigortaları indirip sonra ana sigortayı kaldırıp teker teker diğer sigortaları kaldırınca sorunun bir sigortada olduğunu anladım. O sigortaya çamaşır makinası, bulaşık makinası ve fırın bağlı. Muhtemelen amper kaldırmıyor. Sigortanın marka ve modelinin bire bir aynısından alıp değiştireceğim. Ancak amper değeri ne olmalı bilemedim. Mevcuttaki 20 amper; 25 ampere yükseltsem yeter mi yoksa 32, 40 ampere mi çıkmak gerekir. Ya da böyle amper yükseltmek zararlı olur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • evinde yangın çıkmasını istiyorsan, sigorta değerini yükseltebilirsin. mevcut değer bile hattın kaldırabileceğinin 1,5 katıdır ki tolerans sağlasın. anladığım kadarıyla o sigorta mutfağa bağlı. normal koşulda, o yükleri kaldırması gerekir. tesisatta ve cihazlarda bir sorun olabilir. sigortadan da kaynaklanmış olabilir ama değerini arttırmak yarardan çok zarar getirir. eğer tesisatta bir sorun varsa, sigorta atmaya devam eder ve geciktiği için, hatta zarar verebilir.

  • Anladım. Teşekkürler. Aynı prizlerde başka aletler çalıştırdım onlarda bir sorun olmayınca, “sigorta amperini arttırırsam makinaları da kaldırır” diye çözüm buldum kendimce. Bir tanıdığımda sigortayı yüksek amperliyle değiştirince benzer bir sorundan kurtulduğunu söyledi; sigorta zaten yangını engellemek için yok mu? Size şunu sorayım: 2 yıldır böyle bir problem yoktu şimdi ortaya çıktı. Acaba amperin yükü kaldıramaması zamanla ortaya çıkabilir mi? Cevap hayırsa ne neden olmuş olabilir bu duruma? O zaman profesyonel bir elektirikçinin görmesi şart gibi ama onlara da bulaşmak istemiyorum. Bıktım ustalardan, hiç güvenim yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldakiadam -- 13 Ekim 2021; 0:17:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 220volt * 20amper = 4400watt, atabilir normal.

  • Hocam tam anlayamadım. Şimdi 25 amperli sigortayı taksam sorun giderilir mi? Ya da amperi yüksek sigorta takarsam kablolara yada başka bir şeye zarar verir miyim? Şu anda sadece fırın ve ketıl başka bir şey çalışmadan tek başlarına prize takar takmaz attırıyor sigortayı; bu kaçak var anlamına mı gelir?

    Eğer elektrikçi gelip benim düşündüm sigorta değişiminin aynısını yapar giderse deliririm. Bıktım zaten ustalardan bulaşmak istemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta bozulmuş olabilir, yer değiştirip deneyebilirsiniz.

    Hat yangınına sebep olan kısa devreler yüksek akıma sebep olurlar, elektrik hattı için konuşulan sigorta akımları çoook düşüktür. Sadece kısa devre değil ısınma da soruna sebep olablir ama ev aletleri için genelde konu olmaz.

    Hat kalınlığını öğrenebilirsiniz uygunsa sigorta büyütebilirsiniz. 2.5mm^2 kablolar 22-40amper arasında akım taşıdığı farklı kaynaklarda bildiriliyor. 35 amper bilgisi var kimisinde. Hattınızın kalınlığına bakın önce.


    Akla gelmedik alengirli sorunlar görüğümüz oluyor. Bahsettiğiniz sigorta kaçak akım rölesi KAR olmasın sonunda da....


    Ancak kettle ve fırın gbi aletleri küçümsemeyin. Ufak sandığınız bazı aletlerde kilowatt güç aktığını bilmeden hata yapmayın. 500 wattlık kettle var. Neredeyse elektrik sobası, hatta küçük elektrik sobaları kadar. İçinde su olduğu için küçük bir hacimde çaışıyor.

    @yoldakiadam





  • @karafetva Teşekkürler. İş karmaşıklaşıyor. Dediğiniz gibi kablolar kaldırmaz belki de. Bir elektrikçi şart gibi. Peki 20 amper normalde bu makinaları kaldırır mı? 2 senedir birşey olmamıştı; yeni başladı bu sorun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldakiadam -- 13 Ekim 2021; 11:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    20 amper bu makinaları normalde kaldırır mı? Belki dediğiniz gibi sigorta bozulmuş olabilir. Yine 20 amperlik bir sigortayla değiştirip hiç amper yükseltme riskine girmesem nasıl olur? 2 senedir böyle bir şey yoktu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoldakiadam kullanıcısına yanıt

    AYnı pandaki başka sigorta ile değiştirip deneyebilirsiniz.

    Kabloların çapını prizi, buatı açıp tespit edebilirsiniz. Ölçme sorunu yaşarsanız, 2.5mmlik antikron -tek damar- kablo ve 1.5mmlk antikron kablolardan kısa parçalar alıp kıyaslayabilirsiniz.

  • Eğer dediğiniz sigorta mutfakta buzdolabı, fırın, tost makinesi vb. tüm cihazları etkiliyorsa yani tüm prizler tek bir sigortaya bağlanmışsa yapacak bir şey yok. Sigortayı yüksek amperli bir sigorta ile değiştirmek risk oluşturur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.