Şimdi Ara

SigintOS Yerli Özel amaçlı işletim Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SigintOS; isminden de anlaşılacağı üzere SIGINT (Signal Intelligence) yani sinyal istihbaratına yönelik geliştirilmiş bir Linux dağıtımıdır. Ubuntu Linux temel alınarak hazırlanan bu dağıtım, DVD veya USB bellek üzerinden canlı olarak çalıştırılabilme veya diske yükleme işlemiyle de kullanılabilmektedir. İçerisinde kendine özgü SigintOS Tool adındaki yardımcı yazılımı bulunmakta olup bu yazılım ile birçok SIGINT işlemleri tek bir grafiksel ara yüz üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.
    Böylece, sinyal işlemleri ile ilgilenen pek çok insanın sıkça karşılaştığı donanım ve yazılım kurulumu problemleri SigintOS ile tamamen ortadan kalkmış durumda.. HackRF, BladeRF, USRP, RTL-SDR gibi donanımlar hali hazırda kurulu olarak bulunmakta olup yine bu alanda en çok kullanılan Gnuradio, Gsm, LTE ve Gps uygulamaları da dağıtımın içerisinde mevcut bulunmaktadır.

    SigintOS Yerli Özel amaçlı işletim Sistemi

    Yerli Dağıtım

    SigintOS, Pardus Linux gibi diğer dağıtımlardan farklı olarak yalnızca bir alana odaklanmış durumda. Bu nedenle sıfırdan temel bir sistem oluşturmak yerine Ubuntu’nun güçlü ve kararlı yapısı kullanılarak üzerinde geliştirmeler yapılmıştır. Türkçe dahil olmak üzere birçok dil desteği bulunan dağıtım, global kullanım amacı ile varsayılan olarak İngilizce dilinde çalışıyor. SigintOS Tool yazılımı da yine global kullanımı baz aldığı için İngilizce olarak karşımıza çıkıyor.

    Örnek Uygulama

    SigintOS ile Kendi GSM Operatörümüzü Kuralım

    SigintOS dağıtımı içerisinde kurulu halde bulunan YateBTS adlı açık kaynaklı yazılım ve BladeRF gibi full-duplex bir donanım ile saniyeler içerisinde kendimize ait bir GSM şebekesi kurabiliriz.

    Önemli Not: Bu bölüme anlatılacak olan GSM operatörü kurma örneği yalnızca deneysel olarak anlatılmış olup bu örneğe bakarak yapmış olduğunuz testler bir faraday kafesi içerisinde veya çevrenizdeki başka kişilerin kullandığı cihazların frekanslarını etkilemeyecek şekilde yapılmalıdır.

    Gereksinimler
    GSM operatörü kurmak için ihtiyacımız olan tek şey SigintOS dağıtımı ve full-duplex özelliğinde bir donanım olacaktır. Piyasada bulunabilen BladeRF ve USRP adlı cihazlar bu işlem için yeterlidir. HackRF donanımı ile GSM operatörü kurulması mümkün değildir. Çünkü HackRF, half-duplex bir cihaz olup aynı anda hem sinyal alıp hem de gönderme işlemi gerçekleştiremez.

    SigintOS Yerli Özel amaçlı işletim Sistemi

    GSM Şebekesi Ayarları
    YateBTS ayarlarının kolayca yapılabilmesi için NIPC adında bir web paneli mevcuttur. SigintOS içerisinde YateBTS web panelinehttp://localhost adresinden ulaşılmaktadır.


    BTS Configuration sekmesinde GSM operatörümüzün hangi bantta ve frekansta çalışacağı, adının ne olacağı gibi ayarlar yapılmaktadır.

    Radio.Band: GSM850 – GSM900 gibi farklı band aralıkları mevcuttur. Biz örneğimizde GSM900 bandını kullanacağız.
    Radio.C0: Seçtiğimiz GSM900 bandındaki hangi frekansı kullanacağımızı seçebiliriz. Örnekte 935Mhz frekansını seçiyoruz.
    Identity.MCC: Kuracağımız operatörün ülke kodu. Her ülkeye ait mcc kodları bulunmaktadır. Türkiye’nin mcc kodu 286’dır.
    Identity.MNC: Operatör kodu. Her ülkedeki operatörlerin kendine ait bir kodu bulunmaktadır. Örneğin Turkcell=01 Vodafone (Telsim)=02 olarak belirlenmiştir. Örneğimizde kendi kodumuzu 10 olarak belirledik.
    Identity.ShortName: GSM operatörümüze ait isim.

    Subscribers sekmesinde, operatörümüzde kayıtlı olan kullanıcıları belirleyebiliriz. Manage Sims kısmından yeni bir sim kart yani yeni bir operatör kullanıcı belirleyeceğimiz gibi List Subscribers sekmesinde Regexp alanına .* parametresini girerek her cep telefonu ve sim kart kullanıcısının bizim operatörümüze bağlanabilmesine olanak sağlayabiliriz.







  • rtl-sdr kullanıyorum. çok merak ettim. hemen deniycem.
  • Ubuntunun güçlü ve kararlı yapısı sözünü duyunca bir gülme geldi
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Güçlü mü bilmem ama "kur kullan" mantığı çok iyi çalışıyor. Kurduktan sonra hiç konsol ekranına bile ihtiyaç kalmadan işlerimi rahatlıkla halledebiliyorum. Hantallık konusunda sıkıntıları olabilir fakat son kullanıcı için belki 1. Linux Mint 2. Ubuntu olabilir.
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    Linux bu illa ki Terminal öğrenmek zorunda kalacaksın, bunu geciktirmek faydalı birşey değil geç öğrenmiş olursun.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.