Şimdi Ara

Sigara Bırakmak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her gün Türkiye’de 300’ye yakın insan sigaraya bağlı hastalıklar sebebiyle yaşamına veda ederken sigara firmaları, kendilerine yeni müşteri bulmakta hiçte zorlanmıyorlar. Sigara kullanımının ilkokul seviyelerine kadar düştüğü günümüz Türkiye’sinde binlerce kişi, sigara bırakma konusunda yeni yeni farkındalık sahibi olmaya başladı. Allen Carr sigara bırakma merkezi ve programları sayesinde de artık “sigaradan kurtulmak” daha da kolay. İşte detaylar…

    Sigaranın zararlarını, içende içmeyen de mutlaka biliyor. Zararların bilinmesine rağmen hala paket paket tüketilen sigaralar, sadece içene değil çevredeki bireylere de zarar veriyor. Pasif içiciliğe maruz kalmanın birçok dezavantajı ile karşı karşıya kalanlar için artık “arabada sigara içme yasağı” gibi çeşitli yasaklar getirilse de ne yazık ki pasif içiciliğe maruz kalmak, Türkiye’de içten bile değil.

    Sigarayı bırakması için sürekli öğütler, nasihatler ve hazin öyküler dinleyen içiciler; sigara bırakma konusunda istekli görünse de ne yazık ki büyük bir bölümü, bu iradeyi devam ettiremiyorlar. Sigarayı bırakmanın getireceği psikolojik problemleri, kilo alma sorunsalını ve diğer karşılaşabilecekleri durumları düşünen insanlar; çoğu zaman sigara içmeyi içmemekten daha az zararlı olarak görüyor ve yeniden sigaraya başlıyorlar. Bu döngü bazen başa sarsa da ne yazık ki hazin sonla yeniden karşılaşılıyor.
    Türkiye’nin en başarılı sigara bırakma merkezi olarak nitelendirilen Allen Carr, sigara bırakma konusunda denenebilecek en iyi yöntemlerden birisi olarak nitelendiriliyor. Yukarıda bahsettiğimiz durumla karşılaşan bireylerin gerçekten sigarayı bırakmadığını sadece bir süre ara verdiğini dile getiren Allen Carr, “içmeyen içici” sorununa kesin çözüm üreterek, sigarayı bıraktırıyor. Bu tür insanların irade güçlerinin yettiği kadar direndiğini vurgulayan Allen Carr, sigaradan kurtulmak için iradeye değil sigaradan kalıcı olarak kurtulabilmek için sigara içme isteğini sona erdirmek gerektiğini ifade ediyor.
    Kişinin sigara hakkındaki görüşlerini, inançlarını düzeltmesi ile mümkün olabilen sigara bırakma kararı, kişinin kendisinin verebileceği bir karardır. Sigaradan kurtulmak isteyenler, bu süreçte mutlaka uzmanlardan destek alırsa mutlu sona ulaşırlar. Her bireyle özel olarak ilgilenen Allen Carr, gerek sigara bırakma merkezi ile gerekse de kitapları ile sizlere sigara bırakma yolunda destek sağlıyorlar. Çeşitli bakış açılarıyla sizlere yaklaşan Allen Carr’da kötü senaryo tabloları, sigaranın zararları fetvaları gibi bir kurgu da yok. Tamamen sizlerin psikolojisine yönelik hazırlık yapan Allen Carr’da sigara içmenizin gerçek sebeplerini bulmanız için yol göstericileriniz var. Sizler gerçekten neden sigara içtiğinizi keşfediyor ve bu doğrultuda sigarayı içmemek için ne yapmanız gerektiği bilgisine de kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Sigara içmeyi “bir süreliğine değil”, “tamamen” bıraktırmayı hedefleyen Allen Carr sigara bırakma programı süresince kısa sürede siz de değişimi fark edecek ve sigaraya karşı duyduğunuz ihtiyacınızın köreldiğini hissedeceksiniz. Siz de hem sağlığınızı hem de bütçenizi sarsan sigaradan biran önce kurtulmak ve kısa sürede tamamen sigarayı bırakmak için Allen Carr’a ulaşın!



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.