Şimdi Ara

Sıfırdan Kişisel Web Sitesi Kurma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    biraz kişisel, biraz da alanımla alakalı çalışmalarım, yazılarım vs. olduğu ismim .com uzantılı bi web sitesi kurmaya karar verdim ama o kadar da kolay olmadığını gördüm. bana bu süreci tam olarak anlatır mısınız arkadaşlar? site şeması kabaca özgeçmiş, yazılarım, slaytlar, grafikler vs olacak, çok kompleks bir şey değil yani. bu konuyla ilgili tecrübem blogger'la sınırlı, koddan falan anlamam ama mümkünse tasarımını ben de yapabilirim.

    aylık, yıllık ücretlerle ilgili de bi fikrim yok ama dediğim gibi zaten çok fazla veri depolanmayacağı için şöyle ortalama bir şey bana kafi. iş başvurularında vs. kullanmak için istiyorum daha çok. oradaki çalışmalarım, sektörde bilinmesi gereken programlarla ilgili olacak daha çok.

    teşekkürler.



  • madenci ilyas kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bilmeyen için zor görünse de aslında kolay. Hem zordur çünkü nasıl bir site ve ne tür bir yapıyla kurulacağı önemlidir. Ayrıca kolaydır çünkü basit bir siteyi 1 saatten az bir sürede yapabilirsiniz. Sitenizi açmadan önce ne tarz olacağını iyi düşünün ve ihtiyacınıza göre hareket edin. Gerisi kolaydır.

    Site açmak için öncelikle bir alan adına (domain) ihtiyacınız var. Ortalama 20 TL civarında. Daha sonra ihtiyacınıza uygun bir web alanı (hosting) ihtiyacınız var. İkisini birden 50 TL civarlarında (ihtiyaçlarınıza göre) alabilirsiniz. Bu fiyat senelik ücrettir. Domain ve hosting senelik alınır. Domain alırken Türkçe karakterli domain almayın. Blogger'la ilgili tecrübelere sahipseniz size Wordpress öneririm. Oldukça fazla tema mevcut. Bu temalarla ister ürün satış, ister kişisel, ister haber, hatta ve hatta forum sitesi bile kurabilirsiniz. Bir domain ve hosting alın (50 TL) ve Wordpress (ücretsiz) kurun. Ücretsiz veya ücretli temalarla sitenizi güzelleştirin.




  • anladım arkadaşlar, teşekkürler. peki şimdi ilk adım olarak ne yapmalıyım?
  • madenci ilyas kullanıcısına yanıt
    Domain ve Hosting alın. Sonrasında Wordpress kurun, zevkinize göre bir tema yükleyin ve sayfalarınızı oluşturun. Veya bilgisayarınıza xampp programını kurun, localde wordpress kurun, tema yükleyin, Wordpress i böylece nasıl kullanacağınızı test etmiş olursunuz. Tam olarak sistemi anladığınızda domain ve hosting alıp sitenizi zorlanmadan yaparsınız. En azından wordpress konusunda bilgi sahibi olduktan sonra domain hosting alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.