Şimdi Ara

sıfır SİEMENS KGN86Aİ42N ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 22 ağustosta donanım haber aracılığıyla haberdar olup takip ettiğim Serdar Beyden buzdolabı satın aldım. 24 ağustosta buzdolabım servis tarafından kuruldu dolabın aşırı kompresör sesiyle çalışmasından dolayı servisi aradığımda yeni kurulduğu için olduğunu 8 saat içerisinde geçeceğini belirttiler aynı şekilde Serdar Bey 2 3 gün içinde geçeceğini iletti konuşmamızda. İlerleyen zamanda buzdolabı 5 6 saatlik dilimlerde yüksek sesli çalışmaya devam edince tekrar servis çağırarak durumu ilettim. Servis çalışanı teknisyen arkadaşımız sesli çalışmanın inverter buzdolabı olması sebebiyle çalışma prensibi olduğunu bunun normal olduğunu iletti kendisine buzdolabının normali buysa istemediğimi ilettim. Serdar Bey bu süreçte iletişimde olarak yardımcı oldu. BU sorunun yeni modellerde olmadığını çok az denk geldiğini söyledi Bir üst servis ayarlandı dolabıma bakılması için gelen arkadaşta bu modellerde bu soruna gittiklerini ilettiler normal ses dediler.
    Peki siemensin bu ürünü 40 desibel olarak satması doğru mu soruma hak verselerde yapacak bir şey yok babında konuşuldu.Değişim yapılması halinde aynı sorunun yine karşımıza çıkabilecek olması da bizi korkuttu.
    bu süreçten sonra müşteri hizmetlerini arayarak 2 3 gün üst üste cayma hakkımı kullanmak istediğimi belirtsemde size geri dönüş sağlayacağız denerek hiç bir geri dönüş olmadı. Bu arada Serdr Beyle iletişimdeydik kendisi yardımcı olmaya çalıştı. Daha sonra bir numaradan aranarak dolabın sesli videosunu atmam ve fabrikadaki ustaların inceleyeceği belirtildi. bunu da yaptım herhangi bir geri dönüş olmadı bu arada siemensin bu ilgisizliği yüzünden tüketici hakem heyetine de başvurdum hala beklemekteyim. Dolap görünüşü soğutması iç kalitesi çok güzel beğendik ama bu ses dayanılacak gibi değil.Dolapla ilgili bir iki video yüklemeye çalışacağım herkese sorunsuz alışverişler dilerim
    sıfır SİEMENS KGN86Aİ42N ses problemisıfır SİEMENS KGN86Aİ42N ses problemi








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufkcnli -- 18 Eylül 2020; 16:34:1 >







  • Bu ses sürekli olarak mı duyuluyor?

    Aklımda deli gibi sorular: Ses ölçümü yaptı mı servis? Yapmadıysa bu kanıya nasıl vardı?
    Inverter motor sesi olduğuna nasıl karar verdi? (Koca bir yalan söylemiş!)


    40 db ses kolayca duyulacak bir ses değildir. İçinize sinmiyorsa değiştiriniz, internetten aldıysanız 14 gün içinde iade işlemi çok basit. Ancak, tahmin ettiğim kişiden aldıysanız yani satış öncesi çok cana yakın olduğunu gösterip satış sonrası da bu tavrınından kaçmazsa umarım sizi üzmez. Ancak, ilgilenmemiş ki; siz de TH heyetine başvurmuşsunuz.

    Şark kurnazlığı yapıp, e-shop mağazalarına komisyon ödemekten kaçan bu elemandan herkes haberdar olmalı, ayrıca site yöneticileri nerede? neden bu tür olaylara site yöneticileri izin veriyor? O'nlarda bu suça teşvik ettiklerinin farkında değil mi?
    Konuyu öne çıkardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 18 Eylül 2020; 21:52:9 >
  • Dolabın çalışmasına göre artıp azalıyor servis ölçüm yapmadı.Ses videodakinden daha fazla da oluyor telefonla ölçtüğümde 72 desibele kadar çıkıyor. Satın aldığım arkadaşla bu akşamda görüştüm fabrikayla iletişimde olduğunu belirtti bekliyoruz bakalım. Dizel motor sesi gibi çalışıyor evde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufkcnli -- 19 Eylül 2020; 0:39:42 >
  • Teknisyen değilim ama o gelen ses kompresörden olduğu belli ve aşırı fazla.

    Bende geçen yıl aldığım üstten donduruculu profilo bd2156 modeli var kompresör sessiz ancak iki bölme arasında yer alan fan motoru başka dolaplara göre biraz sesli ama dert etmiyorum iyi soğutuyor, kendi dolabımın sesini ölçtüm ön kapak bölgesinde aynı kılavuzunda yazdığı gibi 43-44 db arka tarafa gittiğimde fan devrede ve yüksek hızda ise 59 desibele kadar çıkmakta. Defrost işleminden çıktığında ilk önce kompresör belli bir süre fanı devreye sokmadan çalışmakta bu esnada duyulan sade kompresör sesi ise çok az.

    Dolabınızın kompresörünün sesi bana göre kesinlikle normal değil.

    Ülkemizdeki teknisyenler buzdolabı arızalarında termostat,rezistans,gaz kaçağı,sensör kart gibi arızalarda gerekli müdahaleleri değişim yoluyla yapmakta ancak ses arızası gibi sorunlarla uğraşmayı hiç sevmezler ses soğutma kanalından mı fandan mı motordan mı gelmekte yoksa başka bir sebepten mi kaynaklanmaktadır bu araştırılması gereken komplike bir durum olduğundan genelde suçu ya tüketiciye atarlar ses normal siz kafaya çok takıyorsunuz derler tüketici kaynaklı neden derler , ya da bu dolapların bu serileri böyle üretimden kaynaklı derler üretici fabrikaya atıp uğraşmadan işin içinden kolayca sıyılmak isterler, onlar için kolay iş olsun gelip bir sensör kart,lamba değiştirip işi iki dakikada halledip gitmek isterler. Ülkemizdeki nitelikli eleman sayısının azlığı çalışanların mesleğe işine karşı tutumu isteksizlik ve diğer birçok nedenin sonucu ortada.




  • Evet kompresör sesi siemens kaliteli marka, marka değeri var başka marka almayalım dedik inanılmaz ilgisizlik var siemenste müşteri hizmetleri dönüş yapmıyor sattık iş bitti mantığı.
  • hocam hiç susmuyormu kompresor 24 saat calişiyormu? inverterler boyleymiş bende araştırıyorum bu modeli. kompresorun markasi nedir jixpera mı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 saat değil defrost yaptığı zamanlarda sessiz buzdolabının kullanımına göre değişiyor kapısı çok açılırsa 4 5 saat sürüyor kompresör embraco. Aman sesi duymadan almayın gidin çalıştırmasını isteyin gerekirse bayiide bi şekilde duyun. Siemens firması satış sonrası kapı duvar.
    BAşka markaları da düşünün derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufkcnli -- 20 Eylül 2020; 15:39:6 >
  • tayfunak T kullanıcısına yanıt
    son zamanlarda iyice traktöre döndü siemensten ses seda yok tabi





  • Yasal sürecin nasıl olduğunu bilmiyorum bilmiyorum ama işin peşini bırakmayın o kadar para vermişiniz yazık sonuçta sorunlu ürün. Yaşadığınız erdeki tüketici hakem heyetine danışın, geçende haberlerde yazmıştı başvurular e devletten de yapılabilecektir diye umarım faaliyete geçmiştir bir araştırın.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    Tüketici hakem heyetine başvurdum bekliyorum.

  • ufkcnli U kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam. Siemens den buzdolabı kesinlikle alinmaz.

    Alttaki sorundan sonra ses sorunu da cabasi oldu. Sabah aksam fark etmiyor başladımı cihazi kapatana dek sürüyor.

    https://forum.donanimhaber.com/siemens-rezilligi-urununun-arkasinda-durmayan-firma-icerir--143273878




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 20-25 yıldır çevremde derin dondurucu kısmı aşağıda olan buzdolabı alan kim varsa bir türlü memnuniyet elde edemedi, eski tip dondurucu kısmı üstte olan dolaplar her zaman daha oturaklı bir izlenim oluşturmuştur bende.

  • sportal kullanıcısına yanıt

    Size de geçmiş olsun paranla rezil olmak böyle bir şey demek ki mutfakta duramıyoruz sesten.

  • tse bunlara nasi onay veriyo acaba. bence orayada basvurmak lazim.
    gecen bi blender aldim oyle adi ki icinden parcaciklar dokuluyo kesinlikle toplatilmasi lazim piyasadan yemege falan kullanilamaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu dolabı almayı düşünüyordum. Ne yapsam bilemedim. Piyasada alınacak buzdolabı yok. Hitachi alsam diyorum, birileri yazmış haftalardır bozuk ana kartı temin edemediler. Ne yapsak arkadaşlar?

  • reklamlarda yeni nesil inverter motor ultra sesiz diyorlar koca bir yalan

    belli işte motor bozuk bi yerlere sürtüyoki ses yapıyor değiştirin cokmu zor milleti mağdur etmek hoşunuzamı gidiyor anlamıyorum motor yanmadan tamirini yapın işte


    bende beko aldım oda aynı servis dolap bu abi motor var nasıl sesiz çalışsın kim dedi size diyor ürünün reklamından bile habersiz

    motorun bağlantı yerlerinde sorun varsa yapıyor oraları bir kontrol et birde soğutucu fandan yapar arka motor kısmında oda salla elinle ses kesilirse belli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gbriel G kullanıcısına yanıt

    Samsung dedi bir arkadaşım derin dondurucu kısmı için ayrı kompresör koymuşlar çok memnunum dedi tabi de ben araştıramadım henüz iade kararı gelirse tüketici hakem heyetinden düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: musty578

    reklamlarda yeni nesil inverter motor ultra sesiz diyorlar koca bir yalan

    belli işte motor bozuk bi yerlere sürtüyoki ses yapıyor değiştirin cokmu zor milleti mağdur etmek hoşunuzamı gidiyor anlamıyorum motor yanmadan tamirini yapın işte


    bende beko aldım oda aynı servis dolap bu abi motor var nasıl sesiz çalışsın kim dedi size diyor ürünün reklamından bile habersiz

    motorun bağlantı yerlerinde sorun varsa yapıyor oraları bir kontrol et birde soğutucu fandan yapar arka motor kısmında oda salla elinle ses kesilirse belli olur

    Direkt kompresörün kendisinden geliyor ses.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfunak

    tse bunlara nasi onay veriyo acaba. bence orayada basvurmak lazim.
    gecen bi blender aldim oyle adi ki icinden parcaciklar dokuluyo kesinlikle toplatilmasi lazim piyasadan yemege falan kullanilamaz

    Son dönemde anladığım kadarıyla tüketici komple sahipsiz sistem yavaş işliyor kazıklayanın yanına kar kalıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.