Şimdi Ara

Sıfır Netbook Fan ve Isınma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bugün teslim aldığım Sony Vaio VPCM13M1E/W model Netbook ile ilgili problemim var.. İşlemcisi Atom olan ve 1 GB Ram'a sahip bir netbookun kullanım amacı belli, ben de bunun bilincinde aldım bu cihazı. Lakin bu kadarını da beklemiyordum. Cihazın fanı açtığım andan itibaren hiç susmadı, ne yaptıysam susturamadım.. Anti virüs programlarını kaldırıp Windows güncellemelerini yükledim. CPU kullanımı hala yüksek %50-70 arası salınıyor-ki internette sayfa açma dışında hiç bir şey yapmıyorum.
    Servisi arayacağım ancak gönderin bakalım diyecekler.

    Sizden ricam özellikle netbook kullanıcıları veya bu konuda tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Bu sorun normal mi? Yani benzer konfigurasyondaki diğer tüm netbooklarda bu şekilde mi ısınma ve fanın sürekli çalışması?

    Bir de ürünü Vatan'dan aldım, memnun olmadığım gerekçesiyle değişim istesem değiştirirler mi?

    Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim..



  • işlemci sıcaklıgına bakıp yazar mısın
  • netbooklardan fan notebooklardaki gibi tamamen durmaz.
    devamlı fan calısır ama bunun bi seviyesi vardır.atıyorum 3 seviye olur.1.seviyede fan hiçbir islem yapmasanızda döner ama devri düşük döner dolayısıyla ses nispeten azdır.
    2.seviye ise nette gezerken yada işlem yaparken fan devri 2. ve 3. seviyeye cıkar düşer.
    hicbir işlem yapmadan bırakın 30-40 saniye sonra tekrar 1.seviyeye düştügünü göreceksiniz.

    notebooklarda ise işlem yapılmadıgı zaman fan tamemen durur ve işlem yapacagınız zaman işlemin zorluguna gore fan devrini ayarlar.

    burda en onemli sey güc yonetimindeki tercihiniz.
    ayarlarda tercih yüksek performans seciliyse fan dedigim 1.seyiye hic dusmeden 2 ve 3 te calısmaya devam edecektir.tavsiyem dengeli güc ayarını secin.

    fanını asırı hızlı dönmesinin tek sebebi vardır arka fonda işlemciyi fazla kullanan exe vardır ve sıcaklık arttırır.buda size asırı fan kullanımı ve asırı ses olarak döner.

    bunların haricinde bi durum yoksa bosuna servise yollayıp actırmayın sıfır cihazı,yazık olur.
    iade konusuna gelince vatan bilgisayar o konuda cok sorunlu.iade almaları için kesinlike begenmedim yada vazgectim diye biseyi kabul etmiyorlar.size diyecekleri madem sorun oldugunu dusunuyorsunuz yollayalım servise,servisde bu arızayı 3 kere verirse ancak o zman iade raporu verebilir diyecekler.yani aynı arızadan 3 kere servise gittikten sonra iade proseduru baslıyor.
  • @g.a.d.d.a.r ; Sıcaklık 60-63 arası değişiyor. 63 C'den sonra fan devreye giriyor, 60 C'a kadar düşüyor sonra..

    @yorfa ; Açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Dün Bilgi İşlemde çalışan bir arkadaşa sordum, kendisinin de netbook kullandığını fanın sürekli çalışmasının normal olduğunu söyledi. Sizin verdiğiniz bilgilerle aynı şeyleri söyledi.

    Cevabınızdan sonra, İade talebinde bulunmaya veya servise göndermeye gerek duymuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.