Şimdi Ara

sıfır hatalı gelen 60 ks8000 ne yapmalıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 31 ekim 2016 tarihinde 60 ks8000 model tv aldım . servis kurulumu yaptı testleri yapmasını istedim ve biz yapmıyoruz dedi yapmadan gitti.

    1 ay sonra gerekli testleri ben yapmayı arastırdım ve yaptım ekranın üstünde 13-15 pixell bi karartı varmıs ölü pixsel sandım servis cagırdım ve tortu oldugundan bahsetti ve tvyi alıp götürdüler.


    bu olaylar aldıktan tam 1 ay 5 gün sonra oluyor .

    değişim istedim kesinlikle onarıma gitmiyeceğimi söyledim ve ildeki servisde değişim talep etti ama genel merkez değişime onay vermemiş. muhtemelen panel değişecekler.


    söylenen 1 ay içinde olsa değişim yaparlarmış !

    thk ya gitsem tv fiyatı 6800 tl gerçi iade istemiyorum değişim istiyorum ama onların limiti 3500 civarına kadar bakıyolarmış sorun olurmu acaba değişim istesem .
    ne yapmamı önerirsiniz

    acil yardımlarınız önerilinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achillus79 -- 15 Aralık 2016; 12:12:0 >







  • Güvendiğiniz bir avukatla bu işi çözebilirsiniz. Aldığınız ürün bi ton para.
    Hakkınızı arayın. Avukat sizi yönlendirecektir. Bende aynı ürünü almayı
    düşünüyorum. Servis siz ne derseniz onu yapmak zorunda. Maalesef herkes
    birbirini kerkme peşinde. Kimsenin başına silah dayamadan hak talep edemiyorsunuz.
    Bu silah adliyeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 15 Aralık 2016; 12:18:26 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    tüketici hakem heyeti bakmazmı hocam telefon kampanyasından almıstım tvden memnunum tek amacım onarım olmadan değişiminin yapılması
  • achillus79 A kullanıcısına yanıt
    Boşyere avukata para verme tüketici mahkemesine dilekçe vereceksin, git bir arzuhalciye yazdır şikayetini.

    millet ezberlemiş hemen bir avukat bulun diyor sanki avukatın elinde sihirli deynek var, hiçbir şey yapmadan para alıyorlar.

    Bir dilekçe yazdır arzuhalciye, içeriğini birlikte hatırlarsınız sonra ver tüketici mahkemesine sonra bekle. Zaten bariz gözle görülen bir sorunsa bilirkişi raporunda seni haklı çıkaracaktır.
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    sanırım bu duruma fiyatından dolayı tüketici hakem heyeti bakmaz ,tüketici mahkemesinemi gitmeliyim

    bilirkişi raporu olması için tv bende değil su an serviste hocam . bilirkişi nasıl rapor tutar bilemiyorum.


    oldugum ildeki servis genel merkez 30 gün içinde değişim yapıyor ama 35 gün olmuş ondan onay vermedi dedi.
  • achillus79 A kullanıcısına yanıt
    Sizin yapacağınız tekşey tvyi geri isteyip yani tamir ettirmeyip tüketici mahkemesine dilekçe ile başvurmak.

    Dediğiniz gibi tüketici hakem heyeti fiyattan dolayı bakmaz sizin şikayetinize
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Hiç bir servis, tüketicinin istediğini yapmak ZORUNDA değildir. Servisler tüketicilerin emir erimi ki ''Şunu yapacaksın'' diyeceksiniz ve o da yapacak. Böyle bir şey yok.

    Servis, sözleşmesi gereği ne gerekiyorsa onu yapar kimin kim olduğunu da umursamaz. Tüketici de kanun ne gerektiriyorsa onu yapar o da kimseyi umursamaz olay bu kadar basit.

    Konuyu açan Üyenin durumunda kanun, hakem heyeti sınırının dışında olması nedeniyle Mahkeme yolunu gösteriyor bu durumda üye de bir dilekçe yazdırıp elindeki belge bilgi bulgu ile dosyasını destekleyerek mahkemeye sunarak hakkını arayacak. TV nin bedeli 6800TL, Avukatın isteyeceği bedel 4 de 1 ine yakın. Bu şartlarda konuyu avukat yolu ile çözmesini önermek çok da makul bir yaklaşım değil gibi görünüyor. Her ne kadar, mahkemeyi kazanmanız sonrasında tüm bu masraflar tahsil edilebiliyor olsa da, yine hukuk sürecimizin işleyiş şekli nedeniyle hiç bir firma, ''Aaa çok af edersiniz madem davayı kazandınız alın bu da sizin tüm masraflarınız'' demiyor/demez. Mahkemeyi kazandıktan sonra yaptığınız bu masrafı tahsil EDEBİLMEK adına yeni bir mahkeme kapısı daha çalmanız gerekiyor ki bu da yine avukat için ekstra işlem olduğu için muhtemelen ekstra bedel ortaya çıkacaktır, kaldı ki karşı taraf işi inada bindirirse bu işin temyizi var ek delilleri var ek süresi var vs.

    Biraz internet araştırması ve emsal kararlar, biraz bilgi belge ve bir dilekçeye bakar her şey.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam tecrübelerinizden faydalanmak isterim nihayetinde basıma ilk defa böyle bi durum geldi . tvnin üstünde 15 pixeli kapatan bi siyahlık var ver servis raporda tortu dedi ölü pixel demedi .ve tv yi servise aldı servis değişim talep etti ama genel merkez onarım vermiş.

    az önce alo 175 aradım

    kesinlikle onarım kabul etmeyin dedi ilk 6 ay secenek halinde değişim onarım ve para iadesi hakkınız var dendi.

    tv nizi alın kesinlikle onartmayın

    ve dilekçe ile ilgili servise mahkemeye gideceğinizi beyan edin dedi.

    10 gün icinde cevap gelmesse

    servis raporu
    dilekcenin örneği
    ve tv faturası

    ile basvurun mahkemeye dedi.

    bana samsung 30 gün demişti değişim hakkım için ama tüketici hakları bu sürecn 6 ay oldugunu söyledi şaştım kaldım şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achillus79 -- 15 Aralık 2016; 15:12:36 >
  • achillus79 A kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam;
    6 ay içerisinde ortaya çıkan her türlü ayıp için 6502 sayılı kanunun 10 uncu maddesi 1 inci bendi AYIP adı altındaki kusurların sanki ilk alındığında varmış gibi işlem yapılmasını ön görür.

    Sorun şu ki hukukçular bu kanun maddelerindeki bazı noktaları cımbız gibi çeker kullanır. AYIP kavramının nasıl yorumlandığı da önemlidir. AYIP ile ARIZA arasındaki farka KANUN maddelerinin nasıl baktığı da önemlidir.

    Sizin gözünüz ile bu bir AYIPLI MAL SATIŞI dır. Teknik servise göre bu bir ARIZA dır. kanun maddelerinin uygulanma şekli nedeniyle daha önce yazdığım yazılar nedeniyle maalesef yabancı yatırımcı firmalar kapılarına DEVLET ile gidene kadar sizin kanundan doğan haklarınızı vermemekte ısrar ediyorlar. halbuki, kanun çıktıktan 2 gün sonra biz ekranlarımızda ''6 ay içi arıza'' adı altında değişim gerekçesinin aktif hale getirildiğini gördük. Yani kanunda bu var, ve kurumlar da isterlerse bu maddeyi geçerli kılacak düzenlemeleri ekranlarına yansıtabiliyorlar.

    Buradaki asıl unsur, biz TÜRK milletinin ''Amaaannn Neyse'' tarafını ne kadar kullanabilirlerse o kadar avantaj yaklaşımıdır zira bu düşünce ile işin peşini bırakan ve AYIP lı hali ile kullanmaya devam eden binler yüzbinler var maalesef. Bunu bir de kurumsal kanaldan düşünün, sizin gibi hakkını aramayan sadece 1000 kişinin maddi anlamdaki yarattığı farkı düşünün. Enteresan olan şudur ki, bu firmalar ''Yok biz senin hakkını sana vermiyoruz'' demiyorlar, gayet diplomatik ve nazik bir lisan ile, ''Git devlet kapısında 3 - 9 ay arası uğraş, bana karar ile gel o zaman son noktayı koyalım'' diyor.

    Tüm bu bilgiler ışığında size önerim, zaten size bilgileri verilmiş olan belgeleri alın ve gerekli makamlara teslim edin, kararlı olun, servise bir şey söylemenize gerek yok zira değiştiren de değiştirmeyen de servis değil. Bunu şöyle değerlendirin lütfen, X savcısı Y polisine ''Git şu Z adamı getir'' demiş, Şimdi Y polis Z adamı almaya gittiğinde Z adam derdini Y polise anlatsa ne olur anlatmasa ne olur karar mercii Y polis değil ki, X savcıdır.

    Sizin konumda da Servis sadece uygulayıcıdır, karar mercii onlar olmadığı için ''Ben sizi mahkemeye veriim de görün'' tarzı yaklaşımlar zerre kadar ilgilendirmez servisi. Bizi de akşama kadar kaç kişi neler ile tehdit ediyor hocam o nedenle siz işin aba altından sopa gösterme kısmını bırakıp direkt icraata geçin derim. Benim tavsiyem bu dur




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yazıdan zaten yetkili servis olunduğu belli.

    Servis 6 aya kadar bir ürünü tüketici hatası yoksa kafasına göre tamir edemez.

    Yeni kanun, ürünün teslim tarihinden itibaren 6 ay boyunca üretimden kaynaklanan herhangi bir arıza ortaya çıktığında, tüketicilere tercih hakkı tanımaktadır. Yeni kanuna göre, tüketici ürünü satın aldıktan sonra 6 ay dolmadan herhangi bir arızayla karşılaştığında, bedel iadesi, yenisiyle değiştirme, ücretsiz onarım veya ayıp oranında indirim seçeneklerinden dilediğini tercih edebilecektir. Bu imkanlar tüketici hukuku açısından son derece önemlidir. Tüketici, garanti sonuna kadar tekrar arızayla karşılaştığında parasını geri isteme hakkına kavuşacaktır.

    Kısaca servis ayıplı ürün ise tüketicinin istediği 3 seçenekten birini yapmak zorundadır.Kafasına göre ben arızalı ürünü onaracağım diyemez.Anca bu üründe üretim yönünden bir sorun yoktur der.Mahkemede olay çözülür,o da şu anda 3500 tl.den sonrası için,tüketici heyetlerinde zaten sorun olmaz.Ayrıca tüketici mahkemeleri diğer mahkemeler gibi aylarca sürmüyor,ihtisas mahkemesi olduğundan.Sözleşme hükümleri zaten yürürülükteki kanunlara aykırı ve tüketici aleyhine olamaz.

    Yukarıdaki arkadaşın yerinde olsam sonuna kadar hakkımı arardım.Belirttiğin gibi tüketicilerimiz hak aramaktan korktuğu için şirketler istediği atı oynatıyor.Avrupada niye böyle iğrenç arızalar olmuyor,çünkü sıkıyorsa orada yapsınlar bu ihlalleri tüketicinin elinden asla kurtulamazlar.Tüketicilerimiz tembel anlayışlarını artık bırakmalı.Servet öde ondan sonra arızalı ürüne sesini çıkarma yok öyle bir dünya.

    Şahsen çok sayıda büyük firmayı dize getirdim.Yeterki tüketici haklarını iyi bil ve ona göre hareket et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serden -- 15 Aralık 2016; 17:8:34 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam çok güzel anlatmışşınız keşke tüm tüketiciler sizin bilincinizde olsa zaten firmalar bu keyfi uygulamalara gidemezlerdi.

    benim sorunu yaşıyan 1000 kişinin 800 ü önemli bişi değil diyor, 150 si madem öyle onarım yapın diyor.25 i benim gibi bişiler ogrenmeye çalıiıp didiniyor ugrasıyor birileri ön ayak olmassa teslim oluyor . Kalan 25 i kararlılıkla yasal haklarını bilip hakkını alıyor .

    örnek bir yazı olmuş tekrar tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serden

    Yazıdan zaten yetkili servis olunduğu belli.

    Servis 6 aya kadar bir ürünü tüketici hatası yoksa kafasına göre tamir edemez.

    Yeni kanun, ürünün teslim tarihinden itibaren 6 ay boyunca üretimden kaynaklanan herhangi bir arıza ortaya çıktığında, tüketicilere tercih hakkı tanımaktadır. Yeni kanuna göre, tüketici ürünü satın aldıktan sonra 6 ay dolmadan herhangi bir arızayla karşılaştığında, bedel iadesi, yenisiyle değiştirme, ücretsiz onarım veya ayıp oranında indirim seçeneklerinden dilediğini tercih edebilecektir. Bu imkanlar tüketici hukuku açısından son derece önemlidir. Tüketici, garanti sonuna kadar tekrar arızayla karşılaştığında parasını geri isteme hakkına kavuşacaktır.

    Kısaca servis ayıplı ürün ise tüketicinin istediği 3 seçenekten birini yapmak zorundadır.Kafasına göre ben arızalı ürünü onaracağım diyemez.Anca bu üründe üretim yönünden bir sorun yoktur der.Mahkemede olay çözülür,o da şu anda 3500 tl.den sonrası için,tüketici heyetlerinde zaten sorun olmaz.Ayrıca tüketici mahkemeleri diğer mahkemeler gibi aylarca sürmüyor,ihtisas mahkemesi olduğundan.Sözleşme hükümleri zaten yürürülükteki kanunlara aykırı ve tüketici aleyhine olamaz.

    Yukarıdaki arkadaşın yerinde olsam sonuna kadar hakkımı arardım.Belirttiğin gibi tüketicilerimiz hak aramaktan korktuğu için şirketler istediği atı oynatıyor.Avrupada niye böyle iğrenç arızalar olmuyor,çünkü sıkıyorsa orada yapsınlar bu ihlalleri tüketicinin elinden asla kurtulamazlar.Tüketicilerimiz tembel anlayışlarını artık bırakmalı.Servet öde ondan sonra arızalı ürüne sesini çıkarma yok öyle bir dünya.

    Şahsen çok sayıda büyük firmayı dize getirdim.Yeterki tüketici haklarını iyi bil ve ona göre hareket et.

    acıklamalar için tşk ederim hocam . ildeki servisi aradım tv yi geri getirin dedim ; panel değişmesinmi dediler hayır dedim tüketici mahkemesine basvuracagımı söyledim.

    baya bekletirler dedi sorun yok dedim tv nün üstündeki 1 cm lik siyah tortu yüzünden tv izlenmez değil dedim .


    belki başka arakadaşlara örnek olacagı için acıklama yazayım

    yarın samsung genel merkeze dilekçe yazacagım - egerki değişim yapmıyosanız tüketici mahkemesine gidecem diye ve 10 gün bekleyecem .

    cevap veya yardımcı olunmazsa

    31 ekim tarihli fatura

    aldıktan 35 gün sonra cagırdıgım servisin verdiği rapor

    ve tvnin faturası ile tüketici mahkemesine 100-200 arası bi harc yatırıp basvurucam . ( dava sonucunda bu para iadesini firma yapıyomus tekrardan bize )

    yardımcı olan arkaşlara teşekkürler su an kafam rahatladı ne yapacagımı biliyorum . kararsızdım paneli değiştirtsemmi vs diye




  • Rica ederim,bir ek daha ,tüm bunların yanında isterseniz bu süre içinde parasını ödediğim maldan yararlanamadım ,işimi gücümü bıraktım uğraşıyorum diyerek tazminat talebinde bile bulunabilirsiniz.(İstersen)

    Yok öyle yağma,adam gibi mal yapacaklar o zaman.Dünya markası diye tonlarca para öde ,diğer markalardan 3 kat fazlaya al,ama adi mallarla uğraş.

    Tebrikler kardeşim sonuna kadar git olayın.Sadece dikkat edeceğin şey mümkün olduğu kadar servisin vb. sana verdiği cevapları yazılı olarak iste.Onları dava dilekçene koy.

    Gelişmeleri bildir lütfen.

    saygılar.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    tüm bu anlattıklarınızı "türkiyeye özel adliye sistemiyle" sözüm ona pürüzsüz zararsız bi şekilde
    kendi marifetiyle yapabiliyorsa tabiki gitsin avukatsız halletsin. bahçesinde domates yetiştirebilen
    bi adam gidip pazardan domates almaz.
    Ama ben çok gördüm yumurta kapıya dayanınca kurtar beni diyen. Avukatın alacağı paraya çingenelik eden.
    Bizde herkes hakim avukat doktor. Bana birisi sizin gibi tavsiye verse ona uymam.
    adliyeleri akkaşık zanneden çok var. Konu sahibi devlet dairelerinde hiç iş yaptırmış mı bir düşünüp ona göre
    pay biçsin söylediklerimden. tecrübe pahalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 15 Aralık 2016; 18:8:0 >
  • serden kullanıcısına yanıt
    Ben size ''Şahsen böyle çok tüketiciyi işini yapmadan mahkemeye sevk ettim uğraştı durdu aylarca'' yazarım ama mevzu uzar gider.

    2005 den beri üyeyim, yetkili servis dahil olmak üzere sektörde içinde olmadığım yer kalmadığını bilmeyen yok zaten, Bu doğrultuda hiç çekinmeden de yıllarca yazmışımdır ki görevli olduğum noktalarda bana bu şekilde yaklaşan hiç bir tüketicinin işini yapmam. Bu da servislere tanınan seçimlik hakkıdır, işi yapmayıp merkeze sevk etme veya başka servise gönderme hakkı var, nasıl ki tüketicinin 4 seçimlik hakkı var ve kullanıyor ise ben de bu hakkımı kullanırım. Ben işin kanun tarafındaki uygulamalar ile sizinle hemfikirim, ancak ''servis ne isteniyorsa yapmak zorundadır'' fikrinize karşıyım, karşı olmakla birlikte olmadıklarını biliyorum zaten.




  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Sizinki de tavsiye, benimki de tavsiye.

    Ben ki ekonomik koşullarım nedeniyle tüm işlerimi avukatım ile çözerim, ancak benim şimdiki zamansal koşullarım bunu gerektiriyor öyle olmasa kendi işimi yine kendim hallederim ki yıllarca adliyede tüm işlerimi kendim çözmüşümdür 2002- 2008 yılları arasında, Doğru kapıyı çaldıktan sonra devletin her kapısında her işinizi tıkır tıkır yapıyorlar aslında

    İlk satırda da yazdım, bunların hepsi tavsiye, üye hangisine istiyorsa ona uyar gerisinin bizi ilgilendirdiğni sanmıyorum aslında
  • İşini hukunu bilen tüketici tabiiki sevmezler,ama mahkemede iş biter öyle hiçte uzamaz merak etme.Kanunda herşey çok açık yazıyor hemde çok,sana göresi bana göresi yok bu işin.

    Yine söylüyorum servis eğer alınan ürün ayıplı bir ürünse bunun için kafasına göre hareket edemez.6 ayını doldurmayan bir ürün arıza yaptığında ilk gün arıza yapmış gibidir.Müşterinin 3 seçeneğinden müşterinin istediğini yapmak zorundadır.Eğer iyilikle yapmazsa eninde sonunda yaptırırlar adama.Hukuk bunu söylüyor.Servisin işine gelir veya gelmez.

    Dediğim gibi siz kendi yolunuzda devam edin,bende kendi yolumda.Hiç bir satıcı ve servise asla pabuç bırakmam.Sadece yasalara bakarım o kadar.Kimse gram hakkımı yiyemez,kimseninde hakkını yemem

    Zaten sündük ,hakkını aramayan gariban olursan,seni tokatlamak isteyecek kişiler sırada beklerler.Ama hukuku bilir uyanık olursan satıcı veya hizmet veren senden nefret eder.Ederde bir yere kadar.O yerde hukuktur.

    Bu arada başka servise gönderme,merkeze sevk etme olayları en fazla 20 gün daha oyalar tüketiciyi ama sonucu değiştirmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serden -- 15 Aralık 2016; 19:27:37 >




  • Servis tüketicinin ''Şunu yapacaksın'' demesi ile hareket etmez. Siz istediğiniz yere başvurun servis yukarıdan gelen direktife bakar. Forum sizin gibi servis asıp kesen onlarca üye ile dolu sonunda işini ancak mahkeme yolu ile aylar sonra çözebilen. Beyaz Eşya Bölümündeki electrolüx konusuna bakın, nasıl başlamış, nasıl sonuçlanmış, servise ne olmuş? (Daha doğrusu nasıl hiç bir şey olmamış) Bunun gibi 10 dakikada 20 örnek link aktarırım size.

    Siz üretici firma ile Yetkili servisi ve sorumluluk/yükümlülük alanlarını karıştırıyorsunuz, Muhatap üretici firmadır servis değil, dolayısı ile sizin ''Yapacaksın'' yaklaşımınız ancak firmaların müşteri hizmetlerindeki o garibanlara geçiyor, Servisler ''yaw he he'' der geçer :) Servis önüne düşen talimata bakar, ekranına düşen iş emrinde ''Yap'' dediler mi yapar parasını alır, Aynı ekranda ''Yapma'' yazıyorsa yapmaz yine parasını alır Oradaki yap veya yapma bilgisi de bölge müdürlüklerinden geliyor, onlara genel müdürlükten geliyor, genel müdürlüklerinkine hukuk departmanından geliyor vs vs, ben yukarıda bu firmaların yaklaşımlarını ve mantıklarını yazdım zaten. Siz bu kadar uğraşacaksanız zaten uğraşacağınız yer SAMSUNG, biz servisleri neden tartışıyoruz ?

    Biz daha montajda tv lerin yazılımlarını güncelletmeyi başaramıyoruz servislere ki siz ''yapacaksın dedim mi yapacaklar'' diyorsunuz. Yapmazlar, hiç bir şey de olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serden

    Yazıdan zaten yetkili servis olunduğu belli.

    Servis 6 aya kadar bir ürünü tüketici hatası yoksa kafasına göre tamir edemez.

    Yeni kanun, ürünün teslim tarihinden itibaren 6 ay boyunca üretimden kaynaklanan herhangi bir arıza ortaya çıktığında, tüketicilere tercih hakkı tanımaktadır. Yeni kanuna göre, tüketici ürünü satın aldıktan sonra 6 ay dolmadan herhangi bir arızayla karşılaştığında, bedel iadesi, yenisiyle değiştirme, ücretsiz onarım veya ayıp oranında indirim seçeneklerinden dilediğini tercih edebilecektir. Bu imkanlar tüketici hukuku açısından son derece önemlidir. Tüketici, garanti sonuna kadar tekrar arızayla karşılaştığında parasını geri isteme hakkına kavuşacaktır.

    Kısaca servis ayıplı ürün ise tüketicinin istediği 3 seçenekten birini yapmak zorundadır.Kafasına göre ben arızalı ürünü onaracağım diyemez.Anca bu üründe üretim yönünden bir sorun yoktur der.Mahkemede olay çözülür,o da şu anda 3500 tl.den sonrası için,tüketici heyetlerinde zaten sorun olmaz.Ayrıca tüketici mahkemeleri diğer mahkemeler gibi aylarca sürmüyor,ihtisas mahkemesi olduğundan.Sözleşme hükümleri zaten yürürülükteki kanunlara aykırı ve tüketici aleyhine olamaz.

    Yukarıdaki arkadaşın yerinde olsam sonuna kadar hakkımı arardım.Belirttiğin gibi tüketicilerimiz hak aramaktan korktuğu için şirketler istediği atı oynatıyor.Avrupada niye böyle iğrenç arızalar olmuyor,çünkü sıkıyorsa orada yapsınlar bu ihlalleri tüketicinin elinden asla kurtulamazlar.Tüketicilerimiz tembel anlayışlarını artık bırakmalı.Servet öde ondan sonra arızalı ürüne sesini çıkarma yok öyle bir dünya.

    Şahsen çok sayıda büyük firmayı dize getirdim.Yeterki tüketici haklarını iyi bil ve ona göre hareket et.

    Klavyene sağlık çok güzel yazmışsın.

    Ama değişim olmaz bilmem ne lafına çoğu tüketici kanıyor ( bende dahil ) ...60 gün önce alınan benim tv'de bozulmuştu ( vestel 40 ua 9300 konusunda bahsetmiştim ) değişim kabul edilmedi.Neyse bir haftadır servisdeydi... Tv bugün geldi.( basit arıza dendi ) anakart değişmiş...nasıl basit arıza?...tv'yi getiren arkadaşlar hiçbir şey demiyor.daha önce servisi arayıp sormasam ne değişti onuda bilemiyecez.

    ayrıca tv' nin altı açmak için zorlanmış...delikler deforme olmuş.Tamiri kabul ettik görmezden geldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 15 Aralık 2016; 20:15:33 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    iadeli taahütlü fax cekmem gerektiği söylendi tuketici haklarını aradım ve sonuc gelmediği taktirde dilekçenin bir nüshasını mahkemeye sunmam gerektiği söylendi. yalnız ben ürünü bulunduğum ildeki servise verdim onlarda beni haklı bulup değişim yazdılar ve değişime onay vermeyen samsung genel merkezi. tüketici hakları faxı aldığım yere çekmem gerektini söyledi bu kısım çok mantıklı gelmedi. sonucta satıcının su durumda bu olayla be bağlantısı olabilir bende anlamış değilim.

    tvdeki sorunun resimlerini atıyım yakınlastırdıgım için daha büyük görünüyır yarım santimden küçükte olsa can sıkıyor .

    http://i.hizliresim.com/8P13Gk.jpg




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.