Şimdi Ara

Sıfır golf 8 ile yaşadığım sorunlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
14.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bencede aküden gibi aynı sorunu megane da yaşadım akü çıktı sorun

  • bu araçlarda rodaj denen olay yok mu sıfır km araç ile kick down ne kadar sağlıklı?

  • Aracin degisim olayini kafanizdan silin o iş hikaye araci yaptirmaya bakin en fazla satarsiniz
    Diger turlu mahkemelerde 3 4 sene ugrasirim derseniz arac degisir
  • her gidişin için resmi tutanak tuttur servis belgesi direk mahkemeye ver yeni araç iste

  • @potur


    araç ilk gittiğinde akü'den şüphelenmişlerdi. sonra kontrolü yapıldı akü'de sorun çıkmadı. değişimi de yapılmadı :/

  • @erosmarcos


    video olayı mantıklı. bugün servise gideceğim eğer problem çıkarsa video çekerim aynı sorunla ilgili.




    araç değiştirme konusunda direteceklerini bende tahmin ediyorum, ancak sorunu çözemediklerine göre bu konuda ne yapacaklar bilmiyorum. geçen sefer aracı verdiğimde de ikame araç almıştım ama akşamında sorunu çözdük diye geri çağırdılar. halbuki 1 hafta 10 gün kalmasına razıydım gerçekten kontrol edilip çözülmesi için. şimdi yine alıp baksalar teşhis edip çözeceklerini sanmıyorum maalesef.


    1-2 saate bayiye gideceğim bakalım.



    iyi dilekte bulunan herkese teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okisht -- 4 Ekim 2021; 9:31:56 >
  • Evden çıkarken gaza basınca tahrik hatası aldım demişsiz. Bildiğim kadarıyla mild hybrid araçlar kalkışta aküden destek alıyor. Eğer akü bitikse bu sebeple kalkışta bu hatayı vermiş olabilir. Ama 140'la giderken veya geri viteste akü bitmesi sebebiyle neden hata oluşsun orasını anlamadım.

    Diğer bir ihtimal elektrik aksamında bir arıza olması bunun akü kamera vb yerlerde arıza basmasına sebep olması olabilir.
  • ne yaparsanız yapın arabayı değiştirmezler, onu bi geçin.


    en ucuzu 351 binden başlıyor, siz 340 binden ilana koyun, olsun bitsin. VW ile yol yakınken vedalaşın  

  • İşin içine akü, hibrit, mild hibrit, start stop vs girince araç yazılımı daha kritik oluyor. Birçok sensör, onların çıktılarını raporlamak vs. Etsi modellerinde benzer hatalar çok duyuyoruz. Akü ya da yazılım kaynaklı ama sonuçta sinek küçük olsa da mide bulandırıyor.


    Geçenlerde ben de bir sıkıntı yaşadım. Akü değiştirdim. Evden göl kenarına gezmeye gittik. Yol düz, 30 günlük bebek de olunca yavaş yavaş gittim vakit geçsin, uyusun diye. Cvt nin de etkisiyle 1500devri bile görmedi araç. Yolda araç uyarı verdi. Abs devre dışı kaldı. Abs devre dışı kalınca esp, yokuş kalkış vs hepsi devre dışı kaldı. Uyarı ışıkları yandı. Araştırdım, düşük voltajda kalınca oluyormuş. Çok düşük devirde de uzun süre kullanmamak lazım. Özellikle gece far vs açıkken daha dikkatli olmak lazım.

  • Okisht kullanıcısına yanıt

    Hocam sen bir yere git başka yere akü ye bir baktır bana hala aküden gibi geliyor

  • mild hybrid sisteminin aküsü veya alternatör-marş motoru elemanı kaynaklı bir sorun bence.


    tam gazda motora öngörülen desteği veremediği için tahrik arızası veriyor olabilir, sonrasında star-stopun çalışmaması da başka bir gösterge.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 4 Ekim 2021; 22:57:1 >
  • Okisht kullanıcısına yanıt
    akü kontrol cihazları genelde yanlış ölçüyor bence değiştirtin,ben böyle düzeleceğine inanıyorum nedense :/ yine de umut vermek istemem diğer arkadaşlar da yorumlasın

    bu arada yakınımın aracı olan golf 8 life ile şehiriçi1 ay geçirdim,trdeki passat-dsg-dogus zihniyeti yüzünden vag düşmanı olmama rağmen çok beğendim. Koltuk ve ucube görünüş dışında iyi izlenim bıraktı. güle güle kullanın kazasız belasız
  • Siz ilk ve sonda olmayacaksınız. Çünkü deneksiniz. Vag grubu apar topar hibride geçti daha dsg yi halkedemeyen veya halletmeyen e tsi da çok saç baş yoldurtur. Teknoloji yeni değil vag için yeni. Bu hafif hibrid olayı aşırı saçma. Ağır hibrid ne oluyor mesela. Elektrikli araca geçişte emisyon hilesinin yeni ismi milf hibrid.

    Sorunun çok büyük olasılıkla 24v 48v vs.. akülerden kaynaklı olduğunu göreceksiniz. Sonra sorun devam edip yazılımsal uyumsuzluğu muhtemelen tespit edilecek. Hibrid sistemlerdebaşırılı bir marka bir marka turbolu ünitelerde bulmanız çok zor.
  • Adam arıza yaşamış bazıları hemen orgazm olmuş , bu ülke insani kadar ahlaki değerleri yozlaşmış başka bir ülke insani varmıdır bilmiyorum ..

    Geçmiş olsun umarım çözülür , bana çok büyük bir sorun gibi gelmedi muhtemelen bir elektronik arıza açıkçası direk iade talep etmek bence mantıksız ama çözum u bilmiyorlarsa çok fazla seçenekte kalmıyor ..
  • GEÇMİŞ OLSUN

  • Birilerinin sorunlarından, dertlerinden beslenecek kadar aciz bir toplumuz işte.


    Size geçmiş olsun hocam.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.