Şimdi Ara

Sıfır Ev / Merkezi Isınma Doğalgaz Baca Sistemi (Ucubesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Adana'da henüz bir yılını doldurmayan saygın bir inşaat firmasından ev satın aldık. Blok sayısının fazla olması nedeni ile doğalgaz sisteminin merkezi olacağını söylediler. Buraya kadar bir sorun yoktu. Ancak bu merkezi sistem(!) denilen sistemde oluşan sorunlar nedeni ile bazı sorunlar olduğu söylenerek bugüne kadar merkezi sistem ısıtmayı çalıştıramadılar. Sonrasında sorunun binanı içinde yer alan baca sisteminde sızıntı olduğu söylenerek (hiçbir kat malikinin izni alınmaksızın) müteahhit tarafından baca sistemi binanın dış bloklarına kurulmuş ve boyanmak suretiyle kamufle edilmeye çalışılmıştır.

    Sorun şu ki dört bloklu sitenin 2 bloğu böyle iken diğerleri içeride yer alan baca sisteminden faydalanmaktadır.

    Binanın dış cephesinde olan bu borular gerçekten çok çirkin durmaktadır. Aslında müteahhit firma Adana'da referans olarak yaptığı bu site ile bu şekilde çalışma yaparak fikrimce kendi puanını oldukça düşürmüştür. Binanın içinde yer alan (orjinal) bacanın tamiri mümkün iken fiyattan kaçmak için bunu yapmış olduğunu düşünmekteyim.

    Sorularım:

    Benim ve bazı site sakinlerinin izni olmaksızın ekte resimlerden de görüleceği üzere baca sisteminin müteahhit tarafından bu şekilde binanın dışına konulması hukuken mümkün müdür?


    Apartmanda fiilen oturmamıza rağmen yazılı herhangi bir teslim alma durumumuz olmamıştır ve sözleşmeye göre de daireler 2 yıl müteahhit garantisi altındadır. Bu durumu da belirtmek istiyorum.

    Bu aşamada ne yapmamızı önerirsiniz?

    Değerli yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.. Sıfır Ev / Merkezi Isınma Doğalgaz Baca Sistemi (Ucubesi)



    Sıfır Ev / Merkezi Isınma Doğalgaz Baca Sistemi (Ucubesi)Sıfır Ev / Merkezi Isınma Doğalgaz Baca Sistemi (Ucubesi)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.