Şimdi Ara

Sıfır derecenin altında DSTC OFF!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, malum son zamanlarda bayağı soğuk havalar oldu. Bir sabah arabama (Volvo S40, 1.6D, 2009, 21000 km) bindim ve o sabah hava sıcaklığının -3˚C’ye düşmüş olduğunu gördüm. Kontağı açınca ‘ANTI-SKID SERVICE REQUIRED (KAYMA UYARISI, SERVIS GEREKLI) diye bir ikaz aldım, sol altta sarı renkli kayma sembolü de yanıyor. Arabayı çalıştırdım ve 25 dakikalık bir yolculukla işime gittim. Kapalı otoparka parkederken hava sıcaklığı -1˚C idi ve uyarı hala yanmaktaydı. Sonra kapatıp işime gittim. Akşam saat 17:OO’de arabamın gösterdiği sıcaklık (kapalı otopark) +3˚C. Kontağı açtım. DSTC TEMPORARILY OFF (DSTC GEÇİCİ OLARAK DEVRE DIŞI) uyarısını gördüm. Otaparktan çıkana kadar 20-30 metre (<1 dk) ‘DSTC ON’ yazdı. Kayma uyarısı ortadan kalktı. Not: DSTC’yi açmak için bir düğmeye basmadım, olayı sadece izledim. Gaziemir ve Karşıyaka Volvo servisleri ‘biz bu tür bir şeyi ne duyduk ne gördük. Tekrar ederse gelin’ dediler. Ertesi sabah İzmirde hava sıcaklığı hemen yükselmişti tabii.
    Şimdi, DSTC sensörleri nerededir ve hangi mekanik aksamı ‘sense’ eder, tam ihtiyaç durumunda ortadan kalkacaksa DSTC ne işe yarar?







  • Tekrar edip etmeyeceğini bilemiyoruz. Sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor. Ancak araç zaten garantide olduğu için serviste bilgisayara sokmanın hiçbir masrafı ve zararı olmaz. Denemekte fayda var.
  • Hava sıcaklığı sıfırın altındaki dereceleri düşünce, yerde buzlanma olacağını belirten bir mesaj olabilir KAYMA UYARISI dediğiniz.. Fakat DSTC'nin geçici olarak devre dışı olması kafa karıştırıcı.. 2001 S40 araçlardada bazen DSA'nın devre dışı kalmaması gibi durumlar oluyordu.. Yeni kasalardada arasıra bu tip durumlar olabilir, herhangi bir kayma anında falan devre dışı kalıp sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.. Çoğu zaman bahsettiğiniz gibi ilk çalıştırmadan sonra geçici olarak yaşanabiliyor durum.. Yinede garantide olan 2009 aracınızı birdaha böyle bir problem yaşanırsa servise götürmeniz en iyisi olacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 1 Şubat 2010; 12:11:02 >
  • araba garantide hemen götürebilirsiniz...ilerde kalıcı problem olursa ..beyin falan değişecek derler tonla para alırlar...benim de 2009 s40....hava -4 derece çalıştırdım hiç bir şey yazmadı..sizde söylediği durum DSTC nin bozulduğunu gösteriyor...fakat daha sonra kendi kendine arıza ışığının sönüp geri gelmesi muhtelemen basit bir sensör arızası...herhalde bir problem yoktur ama siz yine de bir gösterin...en azından tekrar yaparsa...bir de araç uzun süre kullanılmazsa buna benzer başka uyarılar da verebiliyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istante -- 4 Şubat 2010; 20:46:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.