Şimdi Ara

Sıfır BMW ne kadar beklerim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
13.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar


    BMW Web sitesinden bir araç için ön rezervasyon yaptım

    75 bin tl kapora ödedim


    2 tane sorum var


    1. soru şu: işlemi cumartesi başlattım ve ödemeyi yaptım ama para pazartesi borusana ulaştı. Mybmw kısmında ön rezervasyonlarım alanında iptal tarihi yazıyor fakat satış temsilcisi beyefendi ödeme geldi sipariş geçildi sorun yok diyor. Borusan ise satıcı ne diyorsa ona inanabilirsiniz diyor. Sizce bir sorun yaşama ihtimalim var mı yoksa satış danışmanı beyin söylediklerine itimat etmeli miyim?


    Diğer sorum ise şu:

    Sistem ocak 2023 teslim diyor fakat satış temsilcisi bey bu süre daha da kısalabilir dedi. İnternette araç bekleyen insanları gördüm fakat 7 ay gibi bir süre bekleyen kimseyi görmemiştim.


    Sizce gerçekten 7 ay bekler miyim yoksa bu verebildikleri en fazla süre midir?








  • Hayirli olsun şimdiden. Temsilcinin söylediğine güvenebilirsiniz. Onlar siparişi görebilirler. Size de takip numarasi gibi birsey vermis olmalılar. Bmw online sayfasından kendinizde takip edebilirsiniz. 7 ay beklemezsiniz herhalde. En kotu senaryonu söylemişlerdir. 2020 yılında 2.5ay beklemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklediğiniz opsiyonlara göre süre değişir. Standart bir araç ortalama 2 3 ay özel siparişler tedarik sürecine göre sıraya girer. Şu dönemde en az 6 ay derim ben ayrıca maliyetler de artacak ona göre tedbirinizi alın. 2 at sanırım araç yeni X1 tanıtılınca birçok sipariş zaten iptal olur sizinki öne çekilebilir. Tabi sizde X1 e dönmezseniz🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen beklersiniz, ben 2021 başından yaz ayına kadar bekledim gelen giden olmadı, üstelik gelecek tüm zamları da arayıp talep ediyorlar. Dayanamadım gittim 2. el aldım. Benim önümde bir çok araç iptal oldu ki ona rağmen sıra gelmek bilmedi.


    İnşallah alır kazasız belasız binersiniz, hayırlı olsun şimdiden.

  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim


    X1 Sahibiyim zaten fakat bu araç 1 serisi gibi, aslında çok küçük ama tamamen tasarımla büyütülmüş bir araç. 2AT ile yan yana durunca neredeyse arasında fark yok fakat yine de X1 daha çok tutuluyor.


    Eğer x1'in içi ve donanımı 2AT gibi olursa çok arada kalırım. Bilmiyorum


    Neyse, iptal edebilme lüksü çok iyi.

  • Merhaba konunuzu gördüm. Bende bir tane yeni 2.18i At sipariş ettim. 2.20 Mild Hybrid Ler 2023 teslim gösteriyor bu nedenle 2.18 e 136 HP olan modelden almaya karar verdim. Teslimat tarihi Eylül 2022 gözüküyor bu tarih kesin mıdır aksama yasarmıyım diye de korkum var açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BrkGzd B kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, uretime gore degisir. Zaten uretimde oldugu zaman gerekli bilgilendirme maillere gelecek. Ayrica kac haftalik bir teslimat sureci olacagi bilgiside gelecek. Her sey iyi giderse soylenmis olan tarihte alirsiniz.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 seçimlerini bekliyorlar kısaca teslim için.

    Seçim sonucuna göre aracı verirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • felinas F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Aracınız ile ilgili süreç şu an hangi konumda? Eğer varsa gelişmeleri aşama aşama anlatabilirseniz sevinirim.

    Ben 29 Tem günü ön rezervasyonumu yaptım. Bugün ST yanına gittim. Henüz bir gelişme yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BrkGzd B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aracı teslim aldınız mı acaba? 2.18 ben de sipariş etmek istiyorum, teslimat tarihi 2023 diye belirtmişler. Ne kadar beklerim acaba, merak ediyorum.

  • Arkadaşlar bir süredir yabancı forum sitelerini de bu sebeple okumaya çalışıyorum. Dün akşam Alman 1 serisi forumunda yazılanlara göre orada bile teslimat 8-12 hafta arasını bulabiliyor. Tabi orada doğrudan BMW’den de alabiliyorsunuz veya çeşitli firmalar sizin adınıza (tıpkı borusanda olduğu gibi) süreci takip ediyor, siz o firmadan aracınızı teslim alabiliyorsunuz.

    Ancak burada dikkatinizi çekmekte yarar gördüğüm bir konu var. Aracınız üretim bandından indiğinde bile bir özelliğin eksik kalmasından dolayı bekleyebiliyor. Tamamen farazi söylüyorum, örneğin temassız bagaj açma sensörü (tamponun altında ayağınızı algılayıp bagajı otomatik olarak açan) olmadığında aracınızın geri kalan kısımları üretimden çıksa bile bu parçanın gelmesini bekleyebiliyor. O sebeple almak istediğiniz aracın hangi fabrikada üretildiği, o araca eklediğiniz opsiyonların bulunabilirlik durumu sizin de aracınıza kavuşmanıza doğrudan etki edebiliyor.

    Son kullanıcıları en çok ilgilendiren durum aracınızın şasi numarasının (VIN Vehicle Identification Number) belirlenmesi sanırım. O zaman aracınızın üretimi gerçek anlamda planlanmış oluyor, o zaman bmw sizin aracınıza koyulacak parçaları eğer elinde değilse bile toplamaya başlıyor. O aşamaya kadar da habersiz beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor maalesef.

    Son ihtimal sizin aracınıza benzer özelliklerde Türkiye’ye başka araç gelir de sahibi almaktan vazgeçerse o zaman satış temsilcileri (hangi sıraya bağlı olduklarını bilemiyorum) size bu aracı almak isteyip istemediğinizi soruyorlar. Eğer şanslıysanız bu durumda aracınıza daha erken kavuşma imkanı bulmuş oluyorsunuz.

    Son olarak ülkemize zaten özel sipariş üzerine gelen 1 serisi için 128ti veya m135i gibi dört çekerli araçların üretimi ciddi anlamda sıkıntılı. Bir yılı aşkın süre bekleyenler bile gördüm ingilizce ve almanca yazılı sitelerde. Aslında Borusan bir bakıma opsiyon seçeneklerini azaltarak aracın üretilmesinin çok da uzamamasını sağlamaya çalışıyor. Örneğin yabancı forumlarda son bir ay içinde daha önce 1-2 serileri için daha önceden sitelerde var olan adaptif far seçeneğinin kaldırıldığı, sipariş verenlere de bu opsiyonun araçlarında olmayacağını anlatan bir bilgilendirme maili gönderildiğini okudum. Özellikle Ukrayna savaşından etkilenen kısım da araç içinde kullanılan kablo tesisatının bir tedarikçisinin de Ukrayna olması, dolayısıyla bu tesisatın tedarikinde yaşanan aksamalar da işin cabası.

    Umarım Almanya’da yaşanan üretim maliyetlerindeki artıştan en az etkilenerek araçlarımızı teslim alabiliriz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Borusanda siparişimiz vardı, eylül sonu tahmini gelişti ancak kasım başına (simdilik) sarktı..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    Şasi numaranız belirlenmiş miydi acaba? Ya da aracınızın durumunu bmwnibul sitesinde takip edebiliyor musunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    Maalesef bilgim yok (tahminen ay sonu belirlenir..) Eylül sonu üretime girmesi bekleniyor şu an

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam. En kısa sürede aracınıza kavuşmanız dileğiyle 🙏

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    Selamlar gelişme var mı hiç?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    Valla hocam en son iki hafta önce görüştüm st ile. Aceleci davranmamamı, gelişme olursa bilgilendireceğini söyledi. O gün bugündür haber falan yok. Ben de aramadım. Mybmw falan bakıyorum ama yok maalesef 😔

    Sizde herhangi bir gelişme var mı acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    Maalesef.. Beklemedeyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modele göre süreç önemli oranda değişiyor zannedersem. 12 Ağustos'ta verdiğim x1 siparişim, bu hafta başı Almanya'da limana ulaşmıştı. Bu ay sonu memlekette olacak gözüküyor. Tahminimden çok daha hızlı oldu süreç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.