Şimdi Ara

Sıfır Araç Satışına Bakanlıktan Soruşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıfır otomobil satışlarında gerçekleşen haksız fiyat, stokçuluk, talep edilmeden aksesuar satışı, ödemelerin nasıl alındığına ilişkin soruşturma başlattı.



    Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe Stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı inceleme başlattı. Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. Bakanlık otomotiv sektöründeki stokçuluk iddialarıyla ilgili harekete geçti.


    260 BİN SATIŞ MERCEK ALTINDA


    TRT Haber'in haberine göre, geçen yıl Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. 13 distribütör ve 257 bayiden SATIŞ sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi talep edildi.


    Ayrıca, 260 bin alıcıya da ulaşılarak satın aldıkları araçlar için elden ödeme yapıp, yapmadıkları, zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi bilgiler istendi.


    Aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı soruldu.


    LİSTE FİYATININ ÜZERİNDE TALEP EDİLEN ÜCRET 'VERGİ KAÇAKÇILIĞI' SAYILDI


    Liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemi hakkında bilgi talep edildi. Liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret vergi kaçakçılığı olarak nitelendirilecek.


    Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/sifir-otomobil-alanlar-dikkat-bakanlik-inceleme-baslatti-zorla-aksesuar-satan-bayilere-sok-42210484








  • Bu iş böyle olmaz. Aksesuar parasını elden alıyorlar. Kayıt vs yok.


    Terör Operasyonu gibi sabah 7'de bayiye girecek Özel Harekat. Savcılık izniyle Tüm PC'lere el konulacak. Bayi çalışanları çapraz sorguya alınacak.

    Bun söylediklerimde çok ciddiyim. Şaka yapmıyorum. Çapraz sorguda zaten dökülürler. Ancak böyle ortaya çıkar olaylar.

  • Göstermelik 3-5 bayiye ceza kesilir. Erken ödemede indirim yapılıp taksite bölünür. Ödemeyen olursada 2 sene sonra af getirilir iptal olur. Herkes erer muradına da, bi biz çıkamadık kerevetine.

  • senged kullanıcısına yanıt

    Araç başı 1000 TL gibi ceza olursa bayileri baya korkutur  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Ocak 2023; 13:53:28 >
  • Yine yanlış ve aptalca bir uygulama.


    Burada ceza kesebilecekleri tek şey, adam aksesuarı veya sözde boya koruma vesaire gibi şeyleri faturasız verdi ise Maliye'yi ilgilendirebilecek tek kısmı o. Bu konuda zaten şikayetler vardı, arkadaşların dediği gibi, göstermelik bir şeyler yapacaklar herhalde.


    Bir de bunun tersi salaklığı da yapmışlar:

    Nissan bayisi tanıdık anlatıyor, adamlar gelip "sen bu arabayla beraber paspas, basamak, x, y de vermişsin, arabanın liste fiyatı 500.000 TL ise, bu aksesuarlar da 10 bin TL ise, ona göre ÖTV KDV ödeyeceksin" diye ceza kesmeye kalkmışlar. Ya da atıyorum 500+1 TL ile aracın matrahı değişecek, sen böyle yaparak matrah değişmesine engel oluyorsun diye soruşturma falan açmışlar. Şaka gibi.


    Haberdeki açıklama da biraz bunu hatırlattı, yine yanlış üzerinden gidiyorlar büyük ihtimal.

  • balon

  • kıyamam. önce samimi, dürüst olup kendilerini takip etsinler,

    %100 den fazla vergi alıyoruz, bu neyin hakkaniyeti diye...

  • oyle bir bakanlık mı varmıs ya :D yamaha mt9 fıyatı dolar euro sabıt olmasına ragmen sıtesınde 260 dan 285'e geldi. Bayıye gidince 340 diyor bayıler. liste fıyatından fazla. Otomobıl bayılerı de benzer durumlar var. Bunları devlete sıkayet etmeyın dırekt uretıcı fırmanın italya merkezıne almanya merkezıne mail atın boyle dolnadırıcılıklar baska turlu cozulmez . Firma ınceler benım urettıgım bu 10.000 parçanın bırlesıtrıldığı 100 yıllık arge sonucu yapılan teknoljıden ben 2.000 euro kar edıyorum sen satarken oturdugun yerden 4.000 euro kar edıyorsun der gıder ekndıne durust dıstrıbutor bulur olur bıter

  • Zorunlu aksesuar olayına el atılmalı ama buna ek olarak galericilere toplu satış yapanlar da araştırılmalı.

  • dostlar alışverişte görsün demişler.

    3 ay önce cıkan şartı yasayı uygulayan, hatırlayan var mı ki?

    Paran kadar güçlüsün bu ulkede.

  • Bu iş böyle olmaz. Aksesuar parasını elden alıyorlar. Kayıt vs yok.


    Terör Operasyonu gibi sabah 7'de bayiye girecek Özel Harekat. Savcılık izniyle Tüm PC'lere el konulacak. Bayi çalışanları çapraz sorguya alınacak.

    Bun söylediklerimde çok ciddiyim. Şaka yapmıyorum. Çapraz sorguda zaten dökülürler. Ancak böyle ortaya çıkar olaylar.

  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
  • Adamlar sıfır araçları camlıca caminin altına istiflemiş bir sene geçmiş bakanlık daha yeni harekete geçiyor. Kimin istiflediğide alenen belli. O camiye gitmiş ki otoparkı görmüş.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt

    o dediğin işini yapan hakım savcıların oldugu ulkelerde olur boyle tek tuk hakım savcı çalışıyor dıgerlerı ters karar verip git istinafa 5 sene sürün dur ben maaşımı alırım umrumda değil diyen ve bunları denetlemeyen hukumet organlarının oldugu ulkelerde olmaz. .ULke bundan dolayı dıngonun ahırına dondu zaten

  • Bu işler olmadan Ticaret Bakanlığı önlem alacaktı!

    Maliye sadece "vergisi ödenmeyen var mı" ya bakacak.

  • 260bin aracı alan kaç kişi al-sat yapmış, kaçı bayileri bağlamış bir de ona baksanıza kardeşim? Vatandaşı düşünüyoruz makyajıyla vergisinin peşinde bakanlık. Piyasa düzgün işlese kimse öyle aksesuar vs satamaz zaten açıktan.
  • İkinci eller cok yuksek sifira yaklaşıyorsunuz bile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.