Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ KULLANIMI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bırkac sorum var.
    Aracım Aurıs 1.33 Comfort.Benzınlı 99 hp 6 vıtes.Su anda aracım 1000 km de.

    1-Rodaj suresı var mıdır? Yenı araclarda yok dıyorlar ama yıne de zorlamıyorum.
    2-Kaç km sonra benzın daha az harcamaya baslıyor.Su anda 7.0 yakıyor (Ilk gunlerde 7.2 ıdı)
    3-LPG taktırmak 1.33 luk bır arabada performans kaybına yol acar mı ,garantıyı bozar mı?

    Tesekkurler



  • Aracınız hayırlı olsun, bende de 1 aylık 1.6 auris var ve bende çok araştırdım, net cevap yok, o yüzden kitapta ne yazıyor ise o.

    1.İlk 300Km ani fren yapmayın, ilk 600km römork çekmeyin, ilk 1.000km uzun süre sabit hızda gitmeyin.
    2.500Km sonra benim yakıt düştü, arabayı tanımakla ilgili birazda.
    3.Elektronik enjektörlü Lpg kitlerinin performansı çok düğşürmeyeceğine, düşürsede bu miktarı hissetmeyeceğinize inanıyorum. Evet motorun yakıtla ilgili kısımları garanti dışı kalıyor. Ama mesela şanzımanı veya teyp arızasını lpg'ye bağlayamazlar.

    Benim size naçizane tavsiyem:

    1.Lastiklerinizin havasını kontrol edin, benimkiler 42Psi çıktı ve 1 ay sonra farkına vardım, 36 yaptım. Daha sonra 34 yapacağım.

    2.İlk 1.000km motor soğukken ani kalkışlar yapmayın.

    3.İlk 300km, ısınmış motoru ara viteslerde yavaş yavaş 3.500devire kadar tüm viteslerde çıkartıp, daha sonra aynı viteslerle tersten vitesi boşa almadan yavaşlayın. Bu olayı 300-600km arası 4.000 devir olarak uygulayın, 600-1000km arası ise devir ibresini sonuna kadar çıkartarak uygulayın.

    4.İlk 1.000km kontrolüne kadar en azından lpg taktırmayın ki kontrolde motorda bir sorun çıkarsa lpg'ye maletmesinler.

    5.İlk yağ değişimini 10.000km.yi beklemeden 5.000km civarı yapın. İçindeki fabrika yağı koruyuculuğu yüksek olduğundan fazla acele de etmeyin derim, bırakın motor bu yağla alışsın biraz.

    6.ilk 1.000km sonunda araç vites değişimlerine uyun, gidebileceğiniz en yüksek viteste düşük devirle(1.800civarı) gidin, bu şekilde inanılmaz yakıt değerleri elde edersiniz. Ama ayda bir kaç kerede aracı devirli kullanarak can verin. Birkaç ustayla görüştüm ve yeni nesil motorlarda kurum bağlama olayının minimum seviyede olduğunu, düşük devirle (çok değil ama) gitmenin bire zararı olmadığını söylediler, ben onların yalancısıyım.

    7.Her 250km.de bir yağ çubuğunu ve suyunu kontrol edin.

    8.Koltuklar için kılıf almaktansa 3m scotch guard diye bir sprey var(46Tl) onu alın kullanın, yine bu konuda ki duyumlarıma göre, kılıf takılı olunca airbag riskli duruma geçiyor imiş ve kaskocularda para ödememek için bahane ediyorlarmış.

    9.Aracı hiçbir zaman fırça ve bulaşık deterjanı ile yıkamayın, yıkatmayın, ele takılan yıkama eldivenleri ve kaliteli araç şampuanları ile yıkayın.

    10.Araçlar yan koruma barları olmadan satılıyor, gidin parası ne ise verin alın, benim arabaya yanında duran arabanın kapısı ile vurmuşlar çizik oluşmuş.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ekleyeceğim şeyler olunca editlerim.




  • 3000 km ye kadar sakin bir kullanım tavsiye ederim: 1500 d/d altı düşürme - 3500 d/d yukarısına çıkarma..
  • Valla ben bu olayı 1 hafta gece gündüz araştırdım, her kafadan bir ses çıkıyor, yabancı sitelerde bile değişik değişik teoriler var,

    Bak göreceksin, herkes farklı konuşacak, geçen mesela aracı arıza çıkartan bir arkadaşa servis aynen şunu demiş; "Aracı çok sakin kullanmışsınız bütün sorunlar bu yüzden, yeni takılan parçaların sağlığı için gaza basın devirli kullanın"

    Birde şöyle bir link varhttp://www.modifiyem.com/forum/f51/yeni-otomobillerde-rodaj-63444/

    Bence yukarıdaki mesajda anlattıklarımı uygula, ama ne yaparsan yap sakın ola uzun süre sabit hızla gitme...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayaras

    Valla ben bu olayı 1 hafta gece gündüz araştırdım, her kafadan bir ses çıkıyor, yabancı sitelerde bile değişik değişik teoriler var,

    Bak göreceksin, herkes farklı konuşacak, geçen mesela aracı arıza çıkartan bir arkadaşa servis aynen şunu demiş; "Aracı çok sakin kullanmışsınız bütün sorunlar bu yüzden, yeni takılan parçaların sağlığı için gaza basın devirli kullanın"

    Birde şöyle bir link varhttp://www.modifiyem.com/forum/f51/yeni-otomobillerde-rodaj-63444/

    Bence yukarıdaki mesajda anlattıklarımı uygula, ama ne yaparsan yap sakın ola uzun süre sabit hızla gitme...

    Servistekilerin söylediğini baz almayın onlar işlerine nasıl gelirse öyle konuşur.Sakin kullanıyodum dersin hata yapmışsın basacaktın derler açılsın diye yardırdım dersin ağbi araba sıfır öyle kullanılır mı derler.

    Bak hocam geçen servisteydim rutin bakım için 2.ci bakımı aracın.telefon açtılar motor yağını değiştiremiyoruz karter tapası sıkışmış dediler.Karterin değişmesi gerekiyormuş.150 tl + KDV dediler hemen geri gittim servise.

    Diyorum ki benmi vurmuş sıkıştırmışım karteri? Hayır..Ama kullanıcı hatasıda olabilir..
    kendi kendinemi sıkışmış ? Bilmiyoruz olabilir..Basınçtan sıkışmıştır şundan olmuştur bundan olmuştur..Zaten değişen bir parçadır bu falanda cart curt dediler durdular..baktım ortada benlik birşey yok kıvırtma durumu..

    Benim kusurum olmayan bir hata için bana fatura etmeye çalışıyorlar.Eee sonra ne oldu kavga gürültü fırça...Servis görevlisine baya çıkıştım konuşamadı artık müdürünü çağırdı sonra müdürle kavga gürültü..Oda üstünü aradı falan fişman...Garantiye girmemiş karter.O zaman getir aracı özel servise gidiyorum bana bi faydan yoksa dedim..Aracın daha 1 yıl garantisi var..

    Garantisi olmadığı halde bu parçanın, garantiye sokturdum ve hiçbir ücret ödemeden değiştirdim..Sonrada ustanın yanına gidip konuşturdum.Ustanın dediği aynen şu "geçen bakımda bizim usta tapa'yı çok sıkmış ve yalama yapmış"

    yani bunlar işlerine geldiği gibi konuşurlar yersen hesabı..

    Konuyu açan arkadaşa tavsiyem ilk 1000 km çok sakin kullan.Ani ve sert frenlemelerden kaçın.Devamlı aynı devirde sabit hızda gitme.Sürekli -+ oynasın devir göstergen.İlk 1000 km geçinde hafif hafif alıştır aracı ilk 3000 km olduktan sonrada dilediğin gibi kullan.İlk 3-8000 km arasında yakıtın normalleşmeye başlar gittikçe düşer..Arada bir otobana yada uzun yola git motoru aç biraz yok denilsede sıfır araçlarda rodaj oluyor ve rodaja bağlı arızalar olabiliyor.

    Ama dediğim şekilde kullanırsan sıkıntısız rodajı geçirirsin.Ne devirsiz ne devirli kullanım rodajda iyi olmuyor




  • Cok guzel bilgiler... Teşekkürler var mı başka dikkat etmemiz gereken seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sormuştum aynı soruyuhttp://forum.donanimhaber.com/m_66191431/mpage_1/f_/key_/tm.htm
    cevabı varmış burda :) teşekkürler.
  • arkadaşlar detaylı yazmışlar zaten özetle aracı zorlamayın ilk bir kaç bin km

    mekanik parçaların birbirine alışması ve uyum diyelim.
  • 5-6 km sabit hızla gitmiştim geçenlerde zararı olur mu?
  • 5-6 km derken 5 km hızla gitmişim gibi anlaşılmış :) yani 90la 5-6 km belkei daha fazla gittim zararı olurmu demek istemiştim
    ----------
    Bu arada 1000 km bakımına illaki 1000de mi gitmek lazım ...800 de yada 1200 de falan gitsek olmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilonsahiden

    5-6 km derken 5 km hızla gitmişim gibi anlaşılmış :) yani 90la 5-6 km belkei daha fazla gittim zararı olurmu demek istemiştim
    ----------
    Bu arada 1000 km bakımına illaki 1000de mi gitmek lazım ...800 de yada 1200 de falan gitsek olmaz mı?

    bende yeni araç aldım.. 1000km de bana gel demediler ama bu gün bi işim düştüğü için servise uğradım.. Aracım 3bin km de. Hazır gitmişken sorim dedim bu bin km de getirip göstermek gerekiyomuydu bu aracı die.. hiç gerek yok, sadece 15 bin bakımına geliyosun die söylediler..

    Ayrıca arabayı sürekli aynı hızda kullanmak boğar die düşünüyorum.. Arada aracı açmakta fayda var..
  • Bu bin km bakımı olayı sadece toyotalarda var sanırım.
  • toyota da çalışan servis danışmanı arkadaşım vardı. bu ılk 1000 km bakımında napıyorsunuz diye ordugumda. sadece genel kontrol ve özellikle yağı kontrol ediyorlarmış. yağ eksiltme durumu çoğu arabada var zaten ama toyota da bazen cok sık rastlanmasada bu durum biraz çok olabiliyormuş..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.