Şimdi Ara

Sıfır araba aldığınızda bahşiş veriyormusunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
13.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arabayı bir araç olarak alıyorsam vermem. nasıl cep telefonu alınca, bilgisayar alınca, bisiklet alınca vermiyorsam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 15 Ocak 2022; 15:52:44 >
  • fenercrew kullanıcısına yanıt

    Son sıfır aracı alalı baya olmuş sanırım, fiyatlarda güncelleme şart. Yoksa iyilik yapalım derken küfür yemeyelim. :))

  • Lux bir galeride calisirken hepsinden olmasada sattigim araclardan hep bahsis aldim. Tutar olarak ortalama 100 diyebilirim. Genelde arabanin miktarina gore degisiyor bahsis. En cok aldigim ve hayret ettigim bahsis 1.000 tl olmustu. Adama hala dua ederim aklima geldikce

    Adeti boyle olmus bu isin vermeniz gerekir diyorum. Ama vermesenizde tercih tamamen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 17 Ocak 2022; 7:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memlekette bahşiş toplayanlar bahşiş verenlerden daha zengin varlıklı, milletin kılığına bakıp değerlendrmeyin tapuya gidip sorgulayın anlarsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    memlekette bahşiş toplayanlar bahşiş verenlerden daha zengin varlıklı, milletin kılığına bakıp değerlendrmeyin tapuya gidip sorgulayın anlarsınız
    Bahsettiğin kesim bahşiş alanlar değil dilenciler hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanlara zaten görevi olan ve bunun için maaş aldığı iş için ek ücret vermeyi gereksiz buluyorum. Bence rüşvetin bir türlüsü.

    Bunu normal karşılarsanız devlet dairelerinde memurlarında da bahşişsiz iş yapmamasına dönüyor iş. Ortadoğu adeti 

  • Bahşiş işine bir türlü olumlu bakamadım. Eve pizza söylersin adam getirir bahşiş verirsin. Eve kargo gelir daha kargocuya bahşiş verilmez.

    Araba alınınca bayide ve benzincide veriliyormuş. Ev alırken tapu görevlisine ya da yapı marketten eve alışveriş yaparken reyoncuya da veriyor musunuz?

    O işi yaptığı için zaten maaş vs kazanan kişilere bahşiş verilmesine karşıyım.

  • Bir defa sıfır km araç aldım. Aracı alırken boş paketini satın alacak kadar param vardı, son anda orta paketini almaya karar verip evdeki bozuk paraları dahi kullanarak aracı aldım. Gel gelelim aracı teslim alırken bahşiş istedi bir görevli benden. CEbimde sadece 20 TL kalmıştı, ben de onu verdim ama adamın "bu para verilir mi şimdi" tarzındaki bakışları aklıma kazınmıştı. Aylar sonra aynı adamı maçta tribünlerde gördüm ve beni tanıyıp selam verdi. Konuşmaya başladık. MAç bitene kadar acaba adama 100 TL versem yanlış anlar mı düşüncesi ile savaştım hep. FEna mahcup olmuştum ki hala aklımda durur senelerdir...

  • Hiçbir şekilde doğrusu yanlışı veya ayıbı olmayan bir durumdur. Ülkeden ülkeye, hatta yöreden yöreye göre dahi değişir. Kimsenin de hele hele bu bahşişi alacak olan kişinin ayiplamasi veya tribe girmesi kabul edilemez.

    Benzinlikte benim de başıma geldi, üzerimde hiç nakit yok adam bir şeyler söyleyip duruyor. 3 5 lira bozuk vardı onu verdim sussun diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    Bir defa sıfır km araç aldım. Aracı alırken boş paketini satın alacak kadar param vardı, son anda orta paketini almaya karar verip evdeki bozuk paraları dahi kullanarak aracı aldım. Gel gelelim aracı teslim alırken bahşiş istedi bir görevli benden. CEbimde sadece 20 TL kalmıştı, ben de onu verdim ama adamın "bu para verilir mi şimdi" tarzındaki bakışları aklıma kazınmıştı. Aylar sonra aynı adamı maçta tribünlerde gördüm ve beni tanıyıp selam verdi. Konuşmaya başladık. MAç bitene kadar acaba adama 100 TL versem yanlış anlar mı düşüncesi ile savaştım hep. FEna mahcup olmuştum ki hala aklımda durur senelerdir...

    Ne farklı görüşler çıktı hocam biri az verdim diye utanıyor başkası kesinlikle vermem ortadoğu adeti diyor bende yanımdampara olmasa veremesem çekinirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt

    şahsen bu bahşiş uygulaması beni rahatsız etmiyor. Verdiğimiz ufak meblağ bizden daha alt gelirli birini mutlu ediyorsa şahsım adına sevinirim. olaya ortadoğu - batı çatışması olarak bakmak bence yanlış. ortadoğuda da güzel yada yanlış adetler olduğu gibi batıda da güzel yada kötü olan adetler var.

  • Kimseye işini yaptığı için ekstradan para ödemem. İnsanlar emeğinin karşılığını zaten ücretle alıyor.

  • Geçen ay aldım bende bir araç. Hacıbabadan tatlımı götürdüm, ayrıca teslimatçıya 100 TL’ de bahşiş verdim. Ama benzinciye hayatta vermem. Ne emeği varda bahşiş vereyim ona.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda ilk kez araç alma imkanına sahip oldum,o da 0 km oldu,Nisan ayında bayideki (satış temsilcisi değil, servis görevlisi) elemana 50 lira verdim,depo boştu yan tarafta opete çektim,oradaki çalışana da 20 lira verdim.

    Evet işlerini yaptılar,vermek gibi zorunlugumuz yok fakat mutlu anımda ve emekçi insanlara bahşiş verdiğim için pişman olmadım.

    Çoğu dilenciye vermem mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kez sıfır araç almak nasip oldu. Bahşiş vermedim ama iki kilo baklava ile gittim, bayide ve serviste çalışan herkese ikram ettim.

    Zaten zar zor kredi çekip aldığım bir araç için bahşiş vermeyi doğru bulmadım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satış temsilcisine verilmez.


    pompacıya isterse vermem, istemezse veriririm. istemedi verdim...

  • Bugune kadar bir tek mercedeste bahşiş istemediler onun harici piyasa markalarinin cogu istiyor anahtari vermiyor adamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın kesinlikle parasında olmamakla birlikte bence mantıksız uygulama, herkes işini yaparak kazanıyor sonuçta. Ekstra sizin için bir şey yapar, ona verilen görevin üstüne çıkar, hangi sektör olursa olsun karşılığını vermek ister istemez insanın içinden gelir.


    Vakti zamanında sırf zevkine bilgisayar firmasında çalışıyordum. Sene 2005 sanırım. Maaş vermeseler bile çalışmaya razıydım, çünkü seviyordum, öyle paraya falanda ihtiyacım yoktu. Bir gün adamın biri uydu kartı almak istedi, sırf meraktan istiyor ama bilgisi de fazla yok. Şanslı ki tam adamına denk geldi. O zaman bende skystar2 uydu kartı var. Kartı dibine kadar kullanıyorum tüm özelliklerini. Adama bilinen bilinmeyen tüm özelliklerini anlattım, düşünmeden kartı aldı. O sıra bir dolu codec, uygulama vs. kurarak karta sınıf atlatıyorsun resmen. Adama öyle bir cd hazırladım ki, eve gidip kartı taktıktan sonra cd de her şey sonuna kadar anlatıyordum. Bu cd yi hazırlamak bile birkaç saatimi aldı. Adam, oradaki hiç bir satıcıdan alamayacağı kadar bilgi, hiç bir satıcıdan alamayacağı hizmeti aldı. O bilgileri toplamak benim aylarımı almıştı. Kendi araştırmaya ve o seviyeye gelmesi için belki günlerce araştırması gerekiyordu. Ve bu işte en ufak çıkar gütmedim, çünkü o zaman bu işten zevk alıyordum. Kısa bir süre çalıştım zaten. Adam ben ayrıldıktan sonrada gelmiş, teşekkür babında bir şeyler vermek istemiş.


    Benzer bir olayda benim başıma geldi, lcw den dandik bir tişört almıştım, ancak tişörtü çok sevdim. Çok giymeye başladığım için eskiyor diye, aynısından bir tane daha almak istedim ve bir lcw mağazasına gittim. Lcw yi bilen bilir, keşmekeş, her şey karışıktır. O karışıklığın içinde belki de üretimde bile olmayan tişörtü arıyorum. Elemanın birini buldum, mağazada yoğun ve kalabalık. Eleman o tişörtü bulmak için oradan oraya deli gibi bakındı, depoya gitti, resmen samanlıkta iğne aradı, belki 15 dakika aradı o kalabalıkta ve aynısı buldu getirdi. Üstelik oldukça da kibardı. Belki ne var diye bilirsiniz ama onun üstün çabasını gördükten sonra bahşiş aklımdan geçti ama sonra daha iyisi aklıma geldi. Gidip amirini buldum, dedim ben personeliniz hakkında görüş bildirmek istiyorum. Önce şikayet sanıp üstünü kapamaya çalıştılar, beni anlamadılar. Anladıklarında ayrı bir şaşırdılar. Bir A4'e öyle şeyler yazdım ki, o çocuğu oraya müdür yapmayan ahmaktır. Hızımı alamadım, eve geldim, internetten de yazdım. O eleman şuan nerede bilemiyorum ama umarım hak ettiğini almıştır.


    Kıssadan hisse. Görevinin üzerinde bir şeyler yapan insanlara hak ettiği değeri göstermek gerekiyor. Bu illa bahşiş olmasına gerek yok,





  • Haftada bir kaç defa aldığım için mecburen veriyorum bahşiş  

  • Adamına göre veririm. İşini titizlikle severek yapan düzgün birini gördüm mü, ne iş olursa olsun bahşiş vermeye çalışırım. Damacana getiren çocuk da olur oto yıkamacı da olur. Ama anahtar çıkmıyor tarzinda gevezeliklere hoş bakmıyorum.

    Geçen ilk defa gittiğim bir oto yikamada çocuk kendi arabasi gibi 2 saat titizlikle detaylı temizlik yapar gibi yıkama yapmıştı. Artık bırak gideyim işim var durumuna gelmiştim. 50 lira yikamaya 20 lira çocuğa vermistim. Damacana getiren cocuk da cok düzgün temiz cocuk her seferinde guler yuzlu gelir. Damacana delik gelmis sizdirmisti hic ikiletmeden ve mahcup sekilde ozur dileye dileye yenisini getirmislerdi ona da her geldiginde bahşiş uzatirim ama almaz. Düzgün insanlar kazansin, yuzsuzleri sevmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 18 Ocak 2022; 0:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.