Şimdi Ara

sıfır akümüz neden 2-3 ayda bozuldu? Çünkü markası mutluydu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Poşeti açılmamış sıfır akü üretim koduna göre daha 1 senelik... Kaliteli bir şey istediğimden 750TL civarında bu aküyü tamiri yapan kişi aldı. Asıl fiyatı 500-600TL. Havalar bir gece soğuduğunda ertesi günü akü boşalmış. Sonra hava soğuk olmadığında da boşaldığını gördüm. Sonra yine. Şarj ediyorum takıyorum yine... Akü ölü...

    Memleketimize hizmet eden bir anlayışımız olduğundan Mutlu Akü tercih ettik. Milli sandık... Diğer akü isminin de halk markasıyla onlara ait olduğunu, ucuz dayanıksız olduğunu sonradan öğrendim.

    Aküyü aldığım yere uzak olduğumdan ve zaten aldığım tamircinin kaşe bastırmamış olduğundan sorun çıkarabilecek birçok kişiyle uğraşmadan direk ilgili kişilerle görüşmek istedim. Garanti belgesi, belge kod numaraları, kare barkod ve akü üstündeki kontrol numaraları komple tanımlıyor ürünü. Üretim tarihi dahil. Poşeti açılmamış kokusu üstünde..... Telefona çıkan kişi aynı zamanda da Şikayetvar mesajlarını inceleyip yanıtlayan kişiymiş. Başından savmak istedi, kesinlikle kendi mallarına sahip çıkmadı sanki ayrıcalık istiyormuşum gibi arıza üstüne arıza çıkardı ve bir anda her şeyi rayından çıkardı. Tabii bu da bir taktik... Bir arkadaşımdan yetkili numarasını istedim Mutlu Aküden ama yetkili tanıdığının yurt dışında olduğunu söyleyerek rastgele bir numara verdi. Verdiği kadınla telefonda görüşürken o da ilk arıza çıkaran kadına yönlendirmeye çalıştı ve telefonda beklememi istedi.ilk arıza çıkaran kadından beni etiketleyecek rencide edici sözler itham etmiş ki cep numarasından ulaştığım bu kadın dahi bir anda anormalleşti...hüşum ile saldırgan konuştu.

    Bir distribütörlerinden garantiye alınan akünün derin şarj edilerek yani inverter redresor tipi oynamalarla idare edecek hale getirip geri verdiklerini öğrendim. Devamlı yaptıkları bir işmiş... Ne güvenilir firma değil mi? Sıfır aküsünü bile idare ederek vatandaşı geçiştirebilecek... Diğer bayiisi her halükarda arızayı müşteri kaynaklı gösterebileceklerini...

    İlk anda garanti belgesine kaşe bastırılmadığı için umursamayacaklarını söylemelerine rağmen, bu kadar önemliyse kendilerine ait olan akünün neden ilgili bayii tarafından kaşesiz satıldığını sorgulayamadıklarını vurguladığımda çark ettiler...

    Daha sonra Samsun bayiilerinden arandım, Baskan isimli bayiiden. Direk aküyü görmek istediklerinde birçok hengame yaşandığını ve kesinlikle derin şarj, içeriğini tamir etmek gibi bir şey istemediğimi söyledim. Ama konuştuğum zaat gayet nazik bir edayla konuşmasına rağmen bu sözlerimi teyit edemedi. Belki suyu bitmiştir dedi. Bu pazarlıksı konuşmalar güven vermedi ve orada kaldığı müddetçe zaten anlayamayacağımız elektriksel uygulamalar ve ya tamir gibi yöntemlerin kullanılabileceğini ima etti...

    Yani mutlu aküyü yeni tanıyorum. Bunların düşmanı olsa şu andaki hali her yerde kullanarak rezil kepaze ederdi bunları. Akü sıfır. Üretim tarihi 1 sene olmamış. Poşeti açılmamış. Yani fabrikasındaki kokusu daha üstünde... Telefonlarını ararken internette, firma sahibinin mazide ne ahlaksız gayri meşru suçlarla haber olduğunu gördüm.

    Amacım maddi menfaat olsa zaten geçiştirici ataklarında elenmiş olurdum. Ancak gerçekten memleketimizin birileri tarafından zorla ısrarla bu hale düşürülmeye çalışılmasına karşı, bazen bir kişi bazen de bir Ordu savaşmalı... Orduda bir kişilik mukadderat olmayabilir ve ya kişide Ordu gücü olmayabilir.

    Kesinlikle basit bir akü sorunu değil bu olay. Türkiye'mizde resmen Türk insanının aleyhinde çalışan, Türk'ün ekmeğini yiyip de Türk insanının aleyhinde olmaktan çekinmeyecek hale düşmüş olan felsefeyi yok etmektir amacımız.

    Amacım tamamen bilgilendirmedir.... İlgili firmadan hiçir talep ya da iletişim isteği yok. Ama değerli forumdaşlar içten içe yüksekkalitemize bir saldırı bulunmakta...sıfır akümüz neden 2-3 ayda bozuldu? Çünkü markası mutluydu...
    sıfır akümüz neden 2-3 ayda bozuldu? Çünkü markası mutluydu...







  • Alternatifler var, Mutlu akü tercih etmiyorum... Son yıllarda inkar edilemeyecek şekilde, sıkça şikayetlere de konu oluyor...

    Geçmiş olsun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maleseff son yıllarda cok kalıtesını bozdu heralde satıldıda Mutlu akü oyle zannedıyorum ..
  • Nasıl 750TL olabilir bu akü? Start stoplu mu? Hoş start stoplu bile olsa Varta varken mutlu almakta ne bileyim.
  • 2017 de 18 aylik mutlu ile yolda kalmislardi babamlar.Garanti zaten sadece af buyurun "gel gel" araci,ismi var kendi yok.

    Varta alin fazla bile verseniz belli bir kalitesi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 42ay sonunda CR-V aracin akusu bitti. Daha evvel Hep Varta kullandim.

    Yine Varta almaya gittim Aracin hem EFB hem AGM uyduğunu gördüm, Made in Germany olan Aku yanılmıyorsam made in EU olarak değişmiş.


    Sonra Motosikletime Yuasa alirken İnci ile ortaklık yaptığını duymuştum, gittim TR distribütöründen ye i tarihli bir AGM aldim varta EFB fiyatindan aşağıya...

    7ay geçti tabi kisa bir süre ama bakalım göreceğiz ne kadar doğru yaptik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Şubat 2020; 16:13:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim mutlu akü garantisi bittiği hafta bozuldu.
    2 yıl.
  • Exide marka akü var tavsiye ederim kaliteli baya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 amperlik aküyü 2 ay önce mutlu 260 TL inci 240 TL olarak fiyat aldım.Bu nasıl 750 TL?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 26 Şubat 2020; 22:42:31 >
  • İnci alsaydın bu mesajı yazmayacaktın...
  • marka karalaması yapmayın

    varta veya bosch da aynı koşullarda arıza yapabilirdi
  • Akü ve lastik alanında ne kadar kurumsal olursa olsun, genelde yaklaşım ürün satılıp araca takılana kadar aslan kaplan, ondan sonra sorun çıkarsa welcome to Turkey.
  • Yiğit akü var, yerli marka ve hesaplı olarak bir onu deneyin derim. Ben yaklaşık 4 senedir kullanıyorum kış soğuk falan hiç sorun yaşamadım ilk çalıştırmada gayet devirli.
  • siz mutlu aldınız.

    firma mutlu.

    siz değilsiniz.
  • Çok boş konu olmuş, vatandaş olarak kanunun sana tanıdığı hiçbir hakkı kullanmamışsın. Arkadaş biraz dürüst olalım artık, tamam markalar çıkarcı, biz vatandaş olarak ne durumdayız. Kaşesiz mal neden alırsın? Hadi aldın, arıza verdi, 2 yıl garantisi var ne diye milletle polemiğe girersin. Git aldığın yere ya da markanın servisine, ver evraklarını gereken neyse yapsınlar. Bunları yaptın mı? Hayır! Bunların yerine gidip internette marka sahibinin haberlerine bakmışsın. Bu kafayla sana müstehak kardeş, geçmişte olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    westberlin kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer markalar hava şartları koruma kalkanı mı kullanıyor? Hava soğuduğunda diğerleri aracı çlıştırıp kendini mi ısıtıyor?
    Sayın westberlin; sabrımızı istediğiniz kadar zorlayabilirsiniz. Şu saatten sonra iade de olmuş olsa vatandaş olarak ne tip pisliklerle mücadele etmemiz gereği namına u konu mandardır. Ne bilirsin ilgililerle görüşmediğimi? Bu akü plastik bünyesindeki seri no, belge no, belge 2.no, kare barkod, üreti tarihi numaraları ile kesinkes tescilli. Kaşe bu kadar önemliyse neden basmamış bayisi??? İşte prolem geçiştirme problemi. Maddi olarak talebimiz yok!!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Geçiştirme problemi değil, kaşeyi basmak bayinin sorumluluğu ise kaşe basılıp bsılmadığını kontrol etmek müşterinin sorumluluğu. "Ne biliyorsun" diye dd bir mevzu yok, yazdıklarınızda gerekli müracaatları yapmadığınızı zaten yazmışsınız. Siz yol ve yordan bilmiyorsanız daha çok uğraşırsınız bu kafayla. Bu aletler üretiliyor, gökten zembille inmiyor, her markada hatalı ürün çıkabilir. Mevzu hatalı ürün çıktığında firmanın tavrıdır, sürecin işlemesidir. Siz buna müsade etmemişsiniz, telefonla iş çözmeye çalılıyorsunuz. Daha da ötesi firma sahibinin karıştığı olayları yazıyorsunuz, ne alaka? Firma sahibi sabıkasız olsa bu akü sorun çıkarmayacak mıydı! Siz de yazın kimlik bilgilerinizi, bakalım sütten çıkmış ak kaşık mısınız? Belki de geçmişte karıştığınız bir kavga yüzünden bozulmuştur akü!

    Buraya yazıyorsanız, destek gördüğünüz kadar, hatalarınızı da dile getireceğiz. Hatalarınızın yüzünüze vurulması zorunuza gidiyorsa, akrabalardan oluşan bir forum kurup oraya yazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • westberlin kullanıcısına yanıt
    mutlu akü temsilcisi olarrak hoşgelmediniz!!! Kendi yazdıklarını okuyabiliyor musun? Para karşılığı mı yazıyorsun?
    demişsin ki mühim olan firmanın arıza karşısındaki tutumu.... Ulan biz neden bahsediyoruz ki zaten??? Tabiii ki hata olur, hatta adam gibi konuşsalar zaten maddi beklentim yok, değişim de istemedim olabilir diyebilirdik. Ama %100 hatalı olukları halde arıza üstüne arıza ve ihanet....

    Akü zaten tanımlı üzerindeki numaralar ve tescili ile. Sana ne oluyor da kaşeye odaklandın? Bayiinin görevi ama müşteri kontrol edecek. Niye ki? Aküyü almışım parasını ödemişim, bilmiyor bile olailirim garanti belgesi nerede! kaşe ayrıca imza değil sadece yazıdır ve önemsizdir. Yani mürekkep bulaşmasıdır.

    Hiç kimse kafasına göre yol yordam üretemez. Biz zaten en uygun haliyle arızalı tiplerle fazlasıyla muhatap olduk. Sorun çıkarmalarına rağmen her problemi aştık ve sonunda açıkça ihanet ettiler.

    Sen bize istedğin gibi yazabildin ama bize kazık atani, milletimize azık atan bir firmanın zaten gayri meşru icraatını yazamıcaz? Sen bile mağduru ezeceksin ama biz zalimi mi öveceğiz? Neden? Problem madi eğil. ihanet kültürüdür! Sadece sahii değil çalışanları nasıl olur da gayri eşu olabilir? İşte körler sağırlar biririni ağırlar. Her tip biririni bulur. Bahsedilen gayri merulu ööle basit bişi eğil fuhuş baskını!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 27 Şubat 2020; 18:23:38 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle "Ulan" babandır. Kendinden neden sürekli "Biz" diye bahsediyorsun, Gollum musun sen? Saçma saçma önermelerine daha fazla katlanıp, seviyesiz yorumlarına okumayacağım, o yüzden seni blokluyorum.

    Vatandaş olarak seviye seningibiyken, firmalar bize az bile yapıyor. Telefonda çalışanlara nasıl hitap ettiğin burada yazdıklarından belli. Umarım çözümsüz kalmaya devam edersib.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westberlin -- 27 Şubat 2020; 18:27:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaşe yok diye iş yokuşa sürülmesi işleyişin önlenmesinde suç müşteride olmamalı. Fabrika çıkışında her şeyi tutuyorsa, ürünün fişi faturası geri dönük alınabiliyor ise firmanın yapması gerekir. Sizin yerinizde olsam tüketici hakem heyetine giderdim. Muhtemelen yeni akü almışsnızdır puştluğuna para iadesi talep edip sonuna kadar hakknızı savunmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.