Şimdi Ara

Siber saldırıya uğrayan IOTA blok ağı halen kapalı durumda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde siber saldırganların gözdesi kripto para birimleri haline geldi. Borsalar, kişisel cüzdanlar ve blok zinciri ağları yüksek meblağ barındırdıkları için sürekli saldırıya uğruyor. Son olarak IOTA platformu saldırganların hedefindeydi.



    Cüzdanlar boşaltıldı



    Nesnelerin İnterneti sektöründe dağıtık muhasebe teknolojileri ile güvenli veri iletimi ve mikro transferler amaçlayan Alman IOTA blok zincir platformu MIOTA olarak en büyük 25 para birimi arasında yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Google'dan Apple News+ rakibi geliyor



    Geçtiğimiz hafta para birimini saklamaya yarayan Trinity cüzdanlarının saldırıya uğradığı haberi gelmişti. Blok ağı içerisinde yer alan cüzdanlardan 1.6 milyon dolarlık MIOTA çalındığı ifade edilirken 10 kullanıcının mağdur olduğu bilgisi verilmişti.



    IOTA hemen ana ağını kapatarak saldırıyı soruşturmaya başlamıştı. Saldırıya neden olan açığın Trinity cüzdana entegre edilen üçüncü taraf bir yazılımdan kaynaklandığı ve IOTA çekirdek ağının etkilenmediği ifade ediliyor.



    Platform henüz ana ağı kullanıma açmış değil ve bu sayede saldırganın diğer cüzdanlara müdahale etmesinin önüne geçildiği belirtiliyor. Açığın giderilmesi için çalışmalar devam ederken ağın ne zaman faaliyete geçeceği ise bilinmiyor. Trinity kullanıcılarına ise cüzdanlarını açmamaları tavsiye ediliyor. MIOTA birimi saldırının duyulması ile birlikte yükseliş trendini kesti ve düşüşünü sürdürüyor.








  • Sen git o kadar milyonlara hükmet, aptal bir üçüncü parti yazılımı her şeyi mahvetsin. Hiç mi kontrol etmezsiniz açıklarını.

  • Sadece 10 kullanıcı mağdur olmuş diyor, 1.6 milyon dolar çalındı diyor! 10 Kişinin 1.6 milyon doları var ise varın geriye kalan müşteri ve cüzdanlardaki miktarı siz düşünün. Bu paranın tadını alan hiç bir hacker grubu boş durmaz bence. Kripto para büyük bir risk. Hem hızlı zengin hem de hızlı fakir yapıyor milleti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Şubat 2020; 13:10:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.